Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor a nők azt mondják, hogy valami "nyálas", akkor mire gondolnak?
Ady Endre: Ha szeretlek...
Ha szeretlek, akkor hazugság,
Amit igaznak hittem én.
Hazugság a sírás, a bánat
S az összetörtnek hitt remény.
Hazugság akkor minden, minden,
Egy átálmodott kárhozat,
Amely még szebbé fogja tenni
Az eljövendő álmokat.
Ha szeretlek, akkor vergődve
A halált nem hívom soha,
Eltűröm még a szenvedést is,
Nem lesz az élet Golgota.
Mikor álmomból fölébredtem,
A percet meg nem átkozom -
A lelkedhez kapcsolom lelkem
S mint régen, ismét álmodom.
Ha szeretlek... Ne adja Isten,
Hogy hazug legyen ez a hit!...
De mért?... Legyen hitvány hazugság,
Elég, hogy engem boldogít.
Ha úgy érzem, hogy most szeretlek,
Haljak meg most, ez üdv alatt -
Többet ér egy hosszú életnél
Egy álmot nyujtó pillanat!...
Erről mit gondoltok?
Hát leginkább úgy lehet leírni, hogy nem kemény fiú módjára csajozik, hanem intellektüel módon, magát valami nagyon elvont, különleges személyiségnek beállítva.
De ezt csak a hatás, a "show" kedvéért írtam, nem azért hogy lejárassam bármelyiküket is.
A mai nőknek szerintem ciki verset küldeni, mindegy ki írta, mert nem igazán értik ezt a kifinomult romantikát.
Egy "Jó vagy nálam baby" szöveggel is többet érsz el náluk. :)
Ez a vers nem nyálas, hanem gyönyörű, és tök igaza van Adynak, mert a szerelem tényleg ilyen. Szerelmesen tényleg azt érzi az ember, hogy többet ér egy hosszú életnél egy álmot nyújtó pillanat.
Ha meg egy nő szerint ez a vers nyálas, akkor azzal a nővel nem kell kezdeni. Vagy meg lehet próbálni egy kicsit formálni az ízlését. :)
Ezek a versek még abban a korban születtek, amikor ásó kapa nagyharang és sírig tartó volt a dolog.
Egy d.gásért tök felesleges ennyit gürizni.
És ha kinyitja a könyvet mit fog megtudni Adybandiról? Hogy zseniális költő volt? Vagy hogy emberként egy öregedő izraelita lotyónak volt kitartottja ahogy ma mondanák toyboy.Hogy szifiliszes volt ahogy Lenin? Vagy hogy Boncza Bertát már meg sem tudta dugni? Estleg hogy írásaival előkészítette azoknak a kommereknek a hatalomra jutását akik miatt ilyetén mértékben szétdarabolhatták a hazáját.
De voltam bárkinél tisztább és fehérebb,
Voltam engedelmes gyermeke a vérnek,
Becsületes hímként csaptam nő-zavarnak
S becsületes voltam embernek, magyarnak.
Nem volt az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!