Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha ezeket mind megtettem már, miért szeretem még mindig?
Van valakibe, akibe fokozatosan egyre jobban beleszerettem. Egy idő után már véget akartam vetni az érzéseimnek és ennek érdekében több mindent tettem.
Tudatosítottam magamban, elfogadtam, hogy nem lehet az enyém.
Próbáltam más dolgokat csinálni, hogy valami lekösse a figyelmem.
Amikor eszembe jutott, akkor igyekeztem nem sokáig rá gondolni.
Ezeket mind megcsináltam és kezdtem azt hinni, hogy már kiszerettem belőle és nem érzek már szerelmet iránta, de rájöttem, hogy még mindig szeretem. Hiába koncentráltam másra, igyekeztem nem rá gondolni, tudtam, hogy úgyse lehet az enyém, végül megint szerelmet éreztem iránta. Kicsit néha olyan érzésem volt utólag belegondolva mintha nem is szűntek volna meg az érzések teljesen, csak elnyomtam őket.
Ha megélem az érzéseim és rágondolok meg nem akarok kiszeretni belőle, akkor is szeretem. Ha igyekszem másra koncentrálni, nem leragadni a romantikus gondolatoknál és tudom, hogy úgyse lesz köztünk semmi, akkor is szeretem. Mindkét módszernél ugyanaz a végeredmény.
Ha egyik se működik, akkor mi az, ami működik?
Nem tudom van-e valakinek más tippje, de én arra a következtetésre jutottam, hogy ezek szerint a szerelemnek nem lehet parancsolni sem figyelemeltereléssel, sem azzal, hogy lemondok róla, se semmivel. Ha van, akkor van. Ami esetleg következhet az ellenkezésből, az az, hogy illúziónk lesz, hogy nem szeretjük már, de ez nem is igaz, csak azt hisszük.
Egy ideig tényleg azt gondoltam, hogy már nem szeretem, de végül megint éreztem iránta valamit és nem változtak valójában az érzéseim. Hiába vannak kisebb szünetek, ha aztán megint érzem, hogy szeretem és rá gondolok (akár fantáziálok is róla), akkor az azt jelenti, hogy nem szerettem ki belőle. Akiből teljesen kiszeretünk, arra már egyáltalán nem gondolunk romantikus érzelmekkel, nem vágyunk utána, nem?
Ha megtettem mindazt, amit fent leírtam, akkor mit tudnék még tenni?
Mással összejövős válaszokat most nem szeretnék, az érdekel, hogy valaki szingliként mit tehet ez ügyben.
Csak a lényeg maradt ki a leírásból, tartod még vele a kapcsolatot? Ha igen, akkor az nyilván táplálja az érzéseket.
De voltam hasonló helyzetben, nálam is elég sokáig élt úgy, hogy nem beszélgettünk, nem tartottuk a kapcsolatot. Végül nekem az segített, hogy újra felvette velem a kapcsolatot és egy idő után lejáratta magát, amitől kiábrándultam belőle. Pedig 5 éven keresztül, mint valami megszállott idióta szerettem. Ehhez egyébként az is hozzájárult, hogy elkezdtem változni, máshogy látni a dolgokat, nem vele kapcsolatban, hanem úgy összességében az életet. Más dolgok is foglalkoztattak már, mint 5 évvel azelőtt, amik nem voltak közösek, nem tudott róluk, így nem is alakította a véleménye a hozzáállásomat. Szóval összességében az elnyomás, és ezzel együtt a más elfoglaltságok tudnak segíteni. Csak baromi időigényes, és kell egy pont, ahol rájössz, hogy ő sem az már, akit szerettél, és te sem az vagy, aki szerette.
Írjál rá, hívd el őt valahová.
Miért nem lehet a tiéd? Ha kell valami, küzdj érte.
Velem is nagyon hasonló volt, mint a 2. válaszolóval. Évekig szerelmes voltam egy házas férfiba, persze nem léptem felé, hiszen nem akartam szerető lenni. Aztán szétmentek a feleségével (tőlem függetlenül), és ő megdöbbenésemre elkezdett közeledni felém. Sokat beszélgettünk meg minden és rájöttem, hogy valójában unalmas és bosszantó.
Ha nincs kontaktus a személlyel, elkezded idealizálni őt.
Ellenben ha lehetőség van rá, hogy az illető felfedje a hibáit és az idegesítő tulajdonságait, akkor ki fogsz ábrándulni belőle.
Szóval ha lehet, akkor próbálj az illetőnek a rossz tulajdonságaira koncentrálni.
a baj hogy nem kérdeztél nem írtál konkrétumot csak ki írtad a lelked..
több információt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!