Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baj, ha úgy érzem, hogy jobban odavagyok a barátomért, mint fordítva?
Régóta ő az első férfi, akit igazán szeretni tudok. A kapcsolatunk jó, nem érzem, hogy ő ne lenne oda értem, vagy ilyesmi. Pusztán észrevettem, mintha az elején inkább ő lett volna aktívabb ilyen szempontból, míg néhány hónappal később én csinálom ugyanezt. Úgy érzem, mindenemet oda tudnám adni neki és elpusztulnék nélküle. Vajon a szerelem érzését felejtettem el ennyi idő alatt (4 éve éreztem utoljára hasonlót az első barátomnál), vagy valami baj lenne velem?
Megpróbálok nem sok lenni neki és ő is nagyon szeretettelien viselkedik velem.
Gondolom friss kapcsolat, szerelmes vagy (talán nagyon emocionális is, ezt nem tudhatom), normális.
Majd lanyhulni fog és akkor lehet visszasírod😀
De nincs ezzel baj:)
Köszönöm Nektek!😊
Feldobtátok a napomat.🤗
"Úgy érzem, mindenemet oda tudnám adni neki és elpusztulnék nélküle."
pszichológiai cikkekben olvastam arról, hogyha vki ilyeneket mond, attól meneküljön a másik, mert ez ijesztő.
ez nem romantikus, nem szép, hanem patologikus és visszatetsző.
egyrészt az ilyenekből lesznek az áldozatok, mert ha mindenedet odaadod,akkor szervilis vagy,akkor alárendeled magad, akkor kihasználható vagy, akkor manipulálható és sebezhető vagy, mert nincsenek énhatáraid, nincs értékrended, bábu vagy a másik kezében.
ez az elpusztulnál nélküle rész pedig külön gáz, arra utal, h. társfüggő vagy, tapadós, önállótlan, élhetetlen, dependens, ugyancsak tálcán kínálod magad, veled bármi megtehető.
szóval az egészséges párkapcsolat arról szól, hogy szeretlek, megadom, amire vágysz, amennyiben az nekem is jólesik és általam teljesíthető, amiben jól érzem magam... és hogy egalitáriánus legyen a kapcsoltunk, szükségem van arra, hogy a saját érzelmi/szexiális/lelki igényeim is ki legyenek elégítve általad.
és ha veled vagy velünk bármi történik, bár fájni fog, de van saját életem, vannak rajtad kívül is céljaim, álmaim, amik fontosak nekem, és amelyekért megéri küzdenem és tovább élnem.
ez az egészséges, felnőtt szerelmes ember viszonyulása a társához.
5.
Túlreagálod. 😄 Szerelmes!
Szerintem szép ahogy kifejezted magadat. :) de idővel enyhülni fog ez az érzés ami nem rossz igazából,mert tudsz majd másra is koncentrálni.Enis voltam már így,kegyetlen egy érzés amikor ennyire szeretsz valakit,de azt mutatja hogy nagy szíved van.
Ezelőtt 3 évig nem volt kapcsolatom, de köszönöm a kritikát.😅
Még jó, hogy nem neked kellek, hanem barátomnak. :)
akkor nem tudod mit jelent a társfüggőség, az nem ugyanaz, mint a kapcsolatfüggőség
olvass utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!