Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet, hogy itt rontom el?
Az előbbi kérdés megihletett, ahol azt írta valaki, hogy az udvarlója arról áradozott mennyire odáig van érte.
Nekem régóta nem megy a társkeresés. Bejövök a lányoknak, de útközben valamit elszúrok, és lehet, hogy pont ezt. Nagyon keveset bókolok. Ha valami tetszik benne, például az, hogy céltudatos, akkor azt nyilván szóvá is teszem. De alapvetően nem bókolok. Kb egyáltalán nem. Tényleg ömlengeni kellene? Nyilvánvalóvá kéne tennem, hogy mennyire odáig vagyok a másikért már az elejétől?

Arany középút barátom, arany középút!
0 bók - te hogy reagálnál ha a másik fél nem jelezné sehogy hogy tetszel neki és olyan semleges lenne a társaságodban mintha csak a ruhát pakolná éppen a mosógépbe?
Túl sok bók - az ömlengést ijesztő tud lenni, vagy azt gondolják őszintétlen vagy és mindenkinek elsütöd naponta 3x üres frázisként, vagy azt hogy ajjaj a pasi egy levakarhatatlan bogáncs típus lesz aki levegőt nem hagy venni.

kérdező, sztem fogalmad sincs mit jelent a bók, mit az ömlengés, és mi a különbség a kettő között.
alapvetően egy egészségesen és harmonikusan működő párkapcsolathoz nem is a bókok kellenek, hanem a pozitív, konstruktív (építő, előrevivő), megerősítő visszacsatolások, amitől a másik fejlődik, jobbnak, kompetensebbnek érzi magát.
ugyanakkor egy őszinte kapcsolatban a kritikai gondolkodásnak és véleménynyilvánításnak, sőt a vitáknak (ami nem veszekedés, hanem érvelés) is van helye.
pozitív visszacsatolás pl. ha gratulálsz a párodnak a sikeres vizsgájához, szóvá teszed, megköszönöd, ha egy agyondolgozott nap után még ételt rak eléd, biztatod, ha éppen nagyobb munkahelyi kihívás előtt áll stb stb.
szerintem neked alapvető kommunikációs és fogalomértelmezési problémáid vannak.
a helyedben sokat olvasnék és tanulnék, h. fejlődjek ezen a téren.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!