Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szerelem csak egy kémiai reakció lenne? Illuzió az egész?
Figyelt kérdés
Csak egy agyi folyamat? nem is létezik? abba marad?2021. máj. 25. 19:30
11/38 anonim válasza:
7-es vagyok. Amugy szerintem is jokat irt mindenki. Nem az a lenyeg, hogy csak kemiai reakcio-e, vagy tobb, ugyanugy letezik, mint minden mas erzes, lelkiallapot. Attol meg valos, hogy nem lehet bebizonyitani a lelek megletet, stb. Meg kell elni, nem elemezni es megkerdojelezni mindent.
12/38 anonim válasza:
Nem, ez egy érzés által generált kémiai reakció. Az érzés hatására szabadulnak fel a kémiai anyagok. Visszafele nem működik. (pl mesterségesen belédinjekciózzák az endorfint, akkor csak jobb kedved lesz, de nem leszel szerelmes az első nőbe, akit meglátsz)
13/38 anonim válasza:
Minden amit a világon tapasztalsz, biokémiai reakciók eredménye (neuronok közötti ingerületátvitel), nem csak a szerelem. Ok, ez nagyon Morpheus volt a Mátrixból, de nem tőle idéztem.
14/38 anonim válasza:
13-as nem igaz. Minden amit tapasztalsz az biokémiai reakciókat eredményez. Pl stressz a munkahelyen magas vérnyomást okoz. Nem pedig a magas vérnyomás okoz stresszt a munkahelyen.
15/38 anonim válasza:
13: A stressz is egy kémiai reakció az agyadban és testedben (kortizol hormon túltermelése és hasonlók). De pl a látás, érzékszervek stb. ezek csak jelek "dekódolásai" az agyadban. A szerelem is csupán dopamintúltengés és egyéb agyi "elváltozások" összessége, amit pontosan nem tudok részletezni, mert sem neurológus, sem más hasonló szakember nem vagyok.
18/38 anonim válasza:
17: A fing az emésztés során keletkező gázok távozása a testből. De ha általános iskola 4. osztály körül nem buktatott meg a tanítónéni, akkor tudnod kellene.
19/38 anonim válasza:
De az is egy biokémiai reakció.
20/38 anonim válasza:
12
Igen... Vagy nem? Csináltak ti. olyan kísérletet, hogy férfiakat "veszélyes" helyzetbe tettek. Át kellett menniük mondjuk egy függőhídon, ami azért nem mindenkinek a kedvence. Majd eléjük tettek egy átlagos, esetleg csinos nőt. Nagyon sok esetben belezúgtak a nőbe, a vadidegen nőbe. Fura dolgok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!