Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit sírnak már itt az emberek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit sírnak már itt az emberek azon, hogy bizonyos kor felett már nincs szerelem, és inkább megalkusznak egy semmilyen kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ez mi ezen az oldalon? 35-45 éves emberek temetik magukat és várják másoktól a megnyugtatást hogy teljesen természetes egy szerelem nélküli kapcsolatban élni.

Nem mernek váltani és inkább ülnek egy rossz házasságban, mint egyedül legyenek.

Miért van ennyi társfüggő, akiknek jobb a társas magány is?

Miért érzik, hogy igazuk lesz, ha itt x, -szintén fs kapcsolatban lévő- önigazolásból megerősíti, hogy igen, egy bizonyos kor felett nincs pillangós szerelem, meg úgyis elmúlik...

Ez szánalmas.

Szüleim 65 éves korukban váltak el. Békében, szeretetben, de már egyszerűen csak barátként.

És most mindketten boldogok, mással. Nem volt harag köztük, de szemmel láthatóak kivirultak, és igen, szerelmesek.

Látom anyámat, ahogy szépen sminkel és válogat a ruhái közt, milyen boldog. Szerelmes.

Látom apám, ahogy új szakáll típusokat válogat, mert vajon melyik áll neki jobban :) Szerelmes.

És jóban vannak mai napig. Ismerem a párjaikat, kedvesek , boldogok, egyik régóta özvegy volt, másik szintén elvált.

Hát nekem köszönöm, ők a példa. Én erre vágyom. De hogy itt nyugtatgassanak langyos házasságban élők, hogy nekik milyen jó is, mert nem adják fel a megszokott semmit egy pár éves fellángolásért...

Hát én igen, ha már tényleg csak a megszokás tartana össze.

Mert a szerelem nem alszik ki, ha már kialudt annak lőttek.

Jelzem, 43 éves vagyok, 5 éve szerelmes :)

Szüleim szerelemmel szerették egymást hosszú évtizedekig.

Csak azért írtam ezt le, mert kiakaszt, mikor a szerelmet korhoz kötik.

Igenis van mindent elsöprő szerelem 35, 45, sőt 65 felett is.

Tessék merni élni :)

2021. máj. 11. 12:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Én eltemettem magam. Akibe szerelmes lettem, sose borítana értem, de őszintén szólva nem is éreztem magam feljogosítva belemászni a családjába.

Én inkább lezártam ezt, nem magamban, hanem tettek szintjén, bár ő is sokat tett azért, hogy ne lehessen ebből soha semmi.

Beadhatnám a válást, cserébe belerokannék egyedül az otthonom fenntartásába, esetleg élhetnék egy fedél alatt albérlőkkel - külön szoba, közös mosdó és konyha -, a gyerekünket rángathatnánk két otthon között, de valahányszor átgondolom, hogy minek, elmegy az erőm ahhoz, hogy végigvigyem. Azzal nem élhetek, akit szeretek, akkor meg minek menjek bele az anyagi nyomorba? A gyerek már attól sírva fakad, ha meghallja a válás szót.

2021. máj. 11. 15:52
 22/30 A kérdező kommentje:

21 Nagyon sajnálom. Elég nehéz helyzetben vagy. Én egyszer sem ítélkeztem. Nyilván neked nem arról szól, hogy jaj már öreg vagyok inkább tojok bele, mert félek egyedül leszek.

Mindenesetre kitartást kívánok, hátha lesz mégis lehetőséged kilépni :)

2021. máj. 11. 17:47
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Én 37 évesen váltam el és 7 éve vagyok egyedülálló anya. Egyedül maradtam és nem tudom, fog-e ez változni. Nem azért mert temetem magam, hanem mert nem elégszem meg akárkivel és igen, én is a szerelmet keresem, a kölcsönös lángolást, nem a ló nincs szamár is jó kapcsolatokat. Mivel nem vagyok egy szépség, ez egyszer összejött, de másodjára ki tudja....szóval szép amit írsz de irtó nehéz olyat találni akivel jellemben is össze illetek és vonzódtok is egymáshoz. Társat találni minden életkorban nehéz, hacsak nem vagy egy roppant egyszerű lélek.
2021. máj. 11. 18:05
 24/30 A kérdező kommentje:

23 Először is, nincs olyan, hogy nem vagy szép :) Mindenkinek más az ideál. Nekem tetszik a hozzáállásod! Nem akkor fog eljönni a szerelem, ha minden sarkon kétségbeesetten kutatod.

"Társat találni minden életkorban nehéz, hacsak nem vagy egy roppant egyszerű lélek." Ezzel most fején találtad a szöget :)

Sokan szidják azokat, akik inkább egyedül vannak, mert "jaj de nagyok az elvárásaid" ... és? Bezzeg ez nem jut eszükbe akkor mikor sok kapcsolat kisiklik, pont ezért, mert megelégedtek két kedves szóval, és inkább vele mint egyedül alapon léptek kapcsolatba, majd nem értik miért nem működik hosszú távon.

Szerelem , igaz szerelem ritka. De jó is így. Ha sűrűn jönne még nem becsülnénk a végén :)

2021. máj. 11. 18:20
 25/30 anonim ***** válasza:
Szerintem ott kezdődik a probléma, hogy mi is a szerelem pontos definíciója. Az meg egyénenként más. Valakinek csak a pillangók, kezdeti izgalmas fázis jelenti a szerelmet, nekem meg pl az évek után kialakult ősbizalmat és szeretet, alig vártam mindig, hogy a hormonok lecsengjenek. És ebből kifolyólag mindenkinek mást jelent a normális kapcsolat. Így nehéz igazságot tenni és kinyilatkoztatni, kinek mit és hogyan kéne tenni.
2021. máj. 11. 21:09
 26/30 anonim ***** válasza:

23: "mert nem elégszem meg akárkivel"

Erre ha nem haraxol kíváncsi vagyok. :) Ezzel én is így vagyok, csak nem mindegy milyen irányban vannak az embernek igényei. Kifejthetem, ha gondolod, később.

A szépség meg szerintem is tök szubjektív, ahogy a kedves kérdező is írja! :)

A második barátnőmre "érdekesen" reagáltak a hozzám közelállók is. Engem mondjuk nem érdekelt, mert nekem tetszett, a többi meg nem érdekelt. :))

2021. máj. 12. 08:41
 27/30 anonim ***** válasza:

26: Úgy értem, hogy hozzám illő párt keresek. Intelligens, művelt, kulturált férfit. Normális helyesírással, aki olvas könyveket, eljön velem színházba, vagy akár túrázni. Beszél nyelveket, szívesen utazik külföldre (ne aggódj, mindenki a saját útját fizeti, ez evidens). Nekem három diplomám van, ha már egy van neki az nagyon jó, de nem elvárás. (Bár mindig bebizonyosodik, hogy alacsonyra teszem a mércét).

Nem tudok mit kezdeni egy otthonülő emberrel. Nem tudok mit kezdeni olyannal,aki nem olvas könyveket, akinek a hobbi a sörözés a haverokkal vagy a sportcsatorna bámulása.

Alapvetően liberális értékrendű vagyok, nem tudok mit kezdeni azzal, aki homofób, rasszista stb.

Örülök, ha elvált apuka, szeretem a gyerekeket, mint írtam, nekem is van.

A külsőt tekintve annyit, hogy fogjon meg benne valami, legyen férfias, ápolt. Nem zavar a pocak, nem zavar, ha alacsony, csak nálam legyen magasabb. Nem érdekel, van-e autója, legyen rendes munkája és tartsa el magát, és ne szívja a fogát a közös programok ráeső része miatt.

2021. máj. 12. 13:33
 28/30 anonim ***** válasza:

27: Teljesen reális és normális elvárások! :)

Lehet én érzem/gondolom rosszul, de elvileg így nem kellene nehéznek lennie a társkeresésnek, nem?

Szándékomban állt direkt nem reagálni a gyerek részre, mert nem vagyok tisztában azzal, hogy a való életben ez mennyire hátrány! Itt, az elvarázsolt birodalomban* feltételezem, hogy az... :)

*gyakorikerdesek.hu

2021. máj. 12. 14:22
 29/30 anonim ***** válasza:

28 Nem nehéz? Egyetlen ilyet sem találok. A rám írók nagy része tőlem 10-15 évvel fiatalabb srác, nős pasi, esetleg jóval idősebb nálam (nem bejövős, elég virgonc vagyok minden téren)Aki meg komolyat akarna, azt egy ilyen kis szerencsétlenke, akinek nem jut senki, a randikon a nőket szidja és rögtön tapadni kezd. Olyan pedig, aki valóban művelt, eddig csak 3-4 volt, de velük semmilyen szikra nem volt egyik részről sem, csak jót beszélgettünk és sajnáltuk, hogy nem megy a dolog.

Az a baj, hogy a legtöbben amikor meglátják, hogy egyedülálló anya, rögtön azt hiszi, hogy örül ha valaki megdugja és ennyi. :-(

2021. máj. 12. 19:26
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

" teljesen természetes egy szerelem nélküli kapcsolatban élni."

Én inkább azt mondanám, hogy teljesen természetes kapcsolat NÉLKÜL élni.

2021. máj. 15. 21:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!