Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit sírnak már itt az emberek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit sírnak már itt az emberek azon, hogy bizonyos kor felett már nincs szerelem, és inkább megalkusznak egy semmilyen kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Ez mi ezen az oldalon? 35-45 éves emberek temetik magukat és várják másoktól a megnyugtatást hogy teljesen természetes egy szerelem nélküli kapcsolatban élni.

Nem mernek váltani és inkább ülnek egy rossz házasságban, mint egyedül legyenek.

Miért van ennyi társfüggő, akiknek jobb a társas magány is?

Miért érzik, hogy igazuk lesz, ha itt x, -szintén fs kapcsolatban lévő- önigazolásból megerősíti, hogy igen, egy bizonyos kor felett nincs pillangós szerelem, meg úgyis elmúlik...

Ez szánalmas.

Szüleim 65 éves korukban váltak el. Békében, szeretetben, de már egyszerűen csak barátként.

És most mindketten boldogok, mással. Nem volt harag köztük, de szemmel láthatóak kivirultak, és igen, szerelmesek.

Látom anyámat, ahogy szépen sminkel és válogat a ruhái közt, milyen boldog. Szerelmes.

Látom apám, ahogy új szakáll típusokat válogat, mert vajon melyik áll neki jobban :) Szerelmes.

És jóban vannak mai napig. Ismerem a párjaikat, kedvesek , boldogok, egyik régóta özvegy volt, másik szintén elvált.

Hát nekem köszönöm, ők a példa. Én erre vágyom. De hogy itt nyugtatgassanak langyos házasságban élők, hogy nekik milyen jó is, mert nem adják fel a megszokott semmit egy pár éves fellángolásért...

Hát én igen, ha már tényleg csak a megszokás tartana össze.

Mert a szerelem nem alszik ki, ha már kialudt annak lőttek.

Jelzem, 43 éves vagyok, 5 éve szerelmes :)

Szüleim szerelemmel szerették egymást hosszú évtizedekig.

Csak azért írtam ezt le, mert kiakaszt, mikor a szerelmet korhoz kötik.

Igenis van mindent elsöprő szerelem 35, 45, sőt 65 felett is.

Tessék merni élni :)

2021. máj. 11. 12:27
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon egyénfüggő szerintem. Van, aki meglépi, van, aki nem meri ilyen-olyan okok miatt. Én pl. elváltam 18 év után, de nem mindenki teheti meg, sajnos tényleg sokszor van olyan helyzet, hogy az anyagiak, hitel miatt nem egyszerű a válás, éhen halnának kb egy válás után, stb. Nem minden helyzet fekete-fehér :)
2021. máj. 11. 12:34
 2/30 A kérdező kommentje:

Persze, ezzel tisztában vagyok, és nagyon is megértem. Én csak arról beszélek, mikor valaki azért nem vált, mert inkább a biztosat választja, holott már rég nincs egy szikrányi szenvedély sem, és vágyna rá, de inkább megnyugtatja magát, hogy úgysem működne, és nem mer élni. Nem mer kockáztatni.

Szóval ez nem azokról szól akiket összeköt a hitel, meg a gyerek, tudom, ismerek ilyet, sajnálom is őket.

Hanem azoknak, akik nem is tesznek érte.

2021. máj. 11. 12:39
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert az emberek reálisan látják a dolgokat, egy 40 50 60 éves nem talál olyat könnyen mást, mint egy 20 éves, ezzel szerintem te is egyetértesz. És pl nekem alig van már valakim, ha egyedül maradok pánik tör rám szinte.. meghalt mindenkim. Nem olyan egyszerű ez mint te gondolod.
2021. máj. 11. 12:42
 4/30 A kérdező kommentje:

Én pont olyan könnyen találtam párt 18, mint 38 évesen. Egyszerűen sosem erőltettem.

Én szeretek egyedül is lenni.

Én sem élek a szüleimmel, nem is lakom közel hozzájuk, és nekem sincs sok rokonom. De persze vannak barátaim.

Értem, hogy vannak akiknek nem egyszerű, de ez nem ok rá, hogy egy rossz kapcsolatban maradjunk. Ismerek ilyen párokat, és elkeserítő, hogy látom, hogy száz százalék, hogy meg fogják bánni ezt később, mert csak kifelé mutatják a jó párt, de belül-legjobb esetben is- csak elvannak, eléldegélnek.

És akkor még a bántalmazó kapcsolatokról nem is szóltam

2021. máj. 11. 12:51
 5/30 anonim ***** válasza:
54%

Én is 43 vagyok, de szinglé. :)

Inkább vállalom az egyedüllétet, de tuti nem mennék bele szerelem nélküli kapcsolatba. Ahhoz (nagyon) Kapcsolatfüggőnek kell lennie az embernek, imho.

2021. máj. 11. 12:51
 6/30 anonim ***** válasza:
57%
5: 43-at töltöm ősszel, na. De mindegy is. :)
2021. máj. 11. 12:52
 7/30 anonim ***** válasza:

En nagyon szeretnek viszonyzott szerelemet. 31 vagyok, de eleg nehez sajnos...

Orulok, h ti megtalaltatok az igazit. Nekem sajnos fogalmam sincs mit kene tennem ennek erdekeben.

Novemberben ott hagytam egy semmien kapcsolatot. Azota csak sorodok. Az elmult 3 hetben kezdtem el randizni, 2 randim volt azota. Az egyik letiltott az elso randi utan. A masik meg 2 het utan irt ram az elso randi utan... azota beszelunk ugyan, de eleg nyovenyelos az egesz... mar mar azon gondolkodom en fogom letiltani, mert ennek semmi ertelme.

2021. máj. 11. 12:54
 8/30 anonim ***** válasza:
38%

Rájöttem, hogy a szerelemből úgyis csak szívás lesz. A kapcsolatok úgy néznek ki az esetek 99.999%-ában, hogy végül az egyik átveri a másikat. Bocs, de nem akarok a 0.001%-os csodára várni és átverve sem lenni. Szóval, ha épp úgy van, akkor hazudok egy kis szerelmet, ha cserébe megkapok dolgokat. Velem is ezt csinálták, maximum a kapcsolatok elején voltak belém szerelmesek. Vagy akkor sem. Ezt nem negatívumként fogom fel, szimplán megtanultam a leckét. Ha ugyanaz miatt szívok egyszer, megesik. Kétszer is. Harmadszor viszont, az én hibám.

"Én pont olyan könnyen találtam párt 18, mint 38 évesen. Egyszerűen sosem erőltettem."

Így meg nincs is miről beszélni. Te nem tudod elképzelni, hogy másoknak ez milyen. Elvileg hú, de jó parti vagyok. Olyan, amilyet itt naponta ritka és jó pasinak írnak le. Gyakorlatilag meg ez nem kell a hétköznapokban szinte egy nőnek sem, HA nem elég jó külsővel párosul.

"Tessék merni élni :)"

Mertem. Kibuktam emiatt az egyetemről és egy csomó pénzem elment. A lelki részéről nem is beszélve. Ha esetleg kórházba kerülök, fizeted a kezelésem a tanácsod miatt? Vagy azért felelősséget már nem vállalnál érte?

2021. máj. 11. 13:02
 9/30 A kérdező kommentje:

Kíváncsi lennék, miért lett 5-ös lepontozva. Tiszta vicc, komolyan. Mert leírja, hogy igenis mer egyedül lenni.

7# Ki tudja kinek ki lesz az igazi? Lehet nekem is besül 2 év múlva és akkor két év múlva meg fogom köszönni ezeket a szép éveket, de nem maradok benne még 15 évig, hogy csak nyűg legyen és úgy végezzem, hogy magamat nyugtatom.

Inkább leélem az életem egyedül. Én egyedül sem voltam sosem magányos, de sokan azok kapcsolatban

Szerintem neked nem kéne így "randizni" Majd fogsz találkozni úgy, hogy összeakad a tekintetek :) Munka , suli, utca, kávézó :) Szóval a való életben. Pont azért lehet online ismerkedni, mert ott csak próbálkozol, nincs szikra. Nem mondom, hogy így lehetetlen, de elvész a természetesség.

2021. máj. 11. 13:05
 10/30 anonim ***** válasza:
54%

A szerelem elmúlik. Egy jó kapcsolatban átalakul szeretetté és tiszteletté, amik egy bizonyos idő után sokkal értékesebbek, mint a pillangók. Vannak ilyen szerelmes típusok, akik nem bírnak a seggükön megülni és hajszolják folyamatosan ezt az érzést. Egyszer fent, aztán lent. Nem vagyunk egyformák. Az emberek többségének egy bizonyos kor után nagyobb érték az, hogy valakit jól ismer, megbízik benne, támogatják egymást, ott vannak a közös emlékek, gyerekek, család. Nem vágynak arra, hogy 10-edjére is megtalálják a nagy szerelmet, akivel lángolnak egy-két évig, aztán kihúny az egész. A szüleid is most lehet szerelmesek, de ha szarba kerülnének úgyis egymás fele fordulnának, ha valóban ilyen jó a kapcsolat. Egy kapcsolatot az idő és a beletett energia tesz értékessé, a szerelem meg a rózsaszín köd csak az újdonság varázsa. Mindig elmúlik.

A szüleid szerelme is "kihúnyt" ahogy te írod, a te 5 éves nagy szerelmed is ki fog. Elkerülhetetlen.

2021. máj. 11. 13:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!