Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » "Mi aztán sosem vitatkozunk"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Mi aztán sosem vitatkozunk" Szerintetek tényleg létezik ilyen kapcsolat?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek említettem, hogy kicsit összakaptunk egy butaságon a barátommal, és erre elkezdte mondani, hogy jajj, hát ő ezt nem érti, mert ők sosem vitatkoznak, hatalmas egyetértésben élik a mindennapokat. Igazából a saját fülemmel hallottam őket nem egyszer veszekedni (nem is vitatkozni), de nem akartam kiábrándítani az álomvilágából. Viszont ez eszembe jutatta, hogy aránylag gyakran hallom ezt másoktól, hogy ők bizony sosem vitatkoznak, veszekednek. Számomra ez elég hihetetlen, de kiváncsi vagyok, hogy Ti esetleg tudtok-e ilyen kapcsolatról.
2020. dec. 16. 06:33
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Kizárt dolog, hogy az ember mindig egyetértsen a párjával. Nyilván van amikor sikerül vita nélkül elfogadni a másik álláspontját, de egy vita még nem veszekedés és bizony sokszor van, hogy érvékkel, vitával kell alátámasztani azt, amiről azt gondoljuk, hogy az a helyes, vagy a másik gondolja azt. Ettől még lehet jó a kapcsolat, sőt szerintem az a jó kapcsolat, ahol bevállalják a vitákat is, nem pedig szőnyeg alá söprik a gondokat, aztán pedig robban minden a végén.
2020. dec. 16. 06:44
 2/10 anonim ***** válasza:
85%

Vannak nagyon konfliktuskerülő emberek, én is ilyen vagyok, meg a bnőm is. Konfliktushelyzet eleve nincs, valahogy nem létezik nálam se olyan, ami vele kapcsolatban felbosszantana. Pont ő is így van vele.

Ha ő azt mondaná valamire, az úgy nem jó, eszembe se jutna vitatkozni.

De pl elég egy rokonom ha eszembejut, kb a sírás kerülgeti remegő fejjel, meg végtagokkal habzó szájjal, ha valaki a legapróbb figyelmetlenséget véti önhibáján kívül. Nekiáll összeesküvéselméleteket gyártani a másodperc tört része alatt, ami természetesen mind az ő totális likvidálására irányul, és hatványozott mértékben torolja meg. Na kb annyi ideig is tartanak neki a párkapcsolatai.

2020. dec. 16. 06:45
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

A, Vagy valami pozitív életszemléletes b*mságban élnek;

B, Vagy a szőnyeg alá söpörnek csak dolgokat.

2020. dec. 16. 07:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Megvitattunk dolgokat, nem is értünk mindig egyet, de az a klasszikus vita nincs. Főleg nem veszekedés. Semmit nem soprunk a szőnyeg alá, konfliktust sem kerülünk, de az ordibalas nem vezet sehova.
2020. dec. 16. 08:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Elkerülhetetlen, hogy ne legyen legalább néha egy-két nézeteltérés. Olyan van, hogy ezeket nem kiabálással és veszekedéssel rendezik, hanem higgadtan, így nem veszekednek. Nem tudom, hogy ezt így kell-e értelmezni, de nem igazán tudom elképzelni, hogy két ember mindig, mindenben 100%-ig egyetért (anélkül, hogy valamelyik meghátrálna)
2020. dec. 16. 08:43
 6/10 anonim ***** válasza:
69%

Igen, létezik!

Általában azt jelenti, hogy az egyik fél 100%-ban dominálja a másikat, az pedig mindenben önként alámegy, így viták sincsenek a dominanciából.

Elég beteg felállás, de láttam már pár ilyet.

2020. dec. 16. 08:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Igazából mi sem veszekszünk, vitatkoztunk, de ezektől függetlenül vannak nézeteltéréseink. Vita nélkül is tudjuk rendezni, mindenki elmondja a saját meglátását, aztán keresünk valami mindkettőnk számára kedvező megoldást. De nem anyázunk, sziszegünk, csapkodunk közben.
2020. dec. 16. 09:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Persze, van ilyen. Ismertem ilyen párokat. Azért csak ismertem, mert fél-egy év után hirtelen szakítottak. A szakításkor pedig egymás fejéhez vágtak minden egyes szőnyeg alá söpört problémát, amin a kapcsolat alatt soha nem vitatkoztak.
2020. dec. 16. 10:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Vita nélkül is tudjuk rendezni, mindenki elmondja a saját meglátását, aztán keresünk valami mindkettőnk számára kedvező megoldást."

Az én szótáramban ez a vita, amikor érv-ellenérv, megoldás keresés

A vita nem a késdobálást, anyázást jelenti, de sokan akkor is bemondják, hogy náluk nincs vita, ha ordibálásig nem jutnak el...

Ettől még van vita, legfeljebb kutúrált hangnemben zajlik.

Komolyan, az emberek hajlamosak a vitát valami nagyon negatív dolognak látni, amit kerülni kell, pedig egy kutúrált vitánál kevés módszer viszi jobban előre a dolgokat

2020. dec. 16. 10:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Vita vagy veszekedés nem ugyanaz. Mi mindig vitatkozunk ilyen szempontból, megosztjuk a nézőpontunkat, gondolatainkat, addigi ismereteinket egy témában, aztán abból lesz egy egyetértés vagy ilyesmi.

Veszekedni, kiabálni, hisztizni, tányért dobálni, megsértődni nem szoktunk soha.

2020. dec. 16. 10:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!