Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor van itt az ideje annak, hogy komolyabbra forduljon egy kapcsolat:eljegyzés,házasság,gyerek?
Nincs erre mérőszám. Van aki fél év után megkéri a párját, van aki 5 év múlva sem. Van aki gyorsna házasodik, és válik, van akinél nincs papír, mégis együtt vannak 15 éve. Nincs ezekre egyértelmű mondás.
A legfontosabb, hogy leülj a pároddal és beszéljetek erről, hogy merre tart a kapcsolatotok, neked fontos e a házasság és vajon neki milyen?
Ha mindketten dolgoztok, akkor abszolút ideje lenne.
Szerintem úgy tedd fel neki a kérdést: "Mire vársz még?"
Egy éve együtt éltek. Ennél több nem kell.
Nyilván dolgoztok mindketten. Akkor meg?
Ha nagyon nem akar színt vallani, akkor sajnos, ez azt jelenti, hogy ő se akar soha házasságot és gyereket, csak elleni veled a langyos vízben az idők végezetéig.
Birom, hogy ha nincs gyerek, az mar egybol langyos viz...
Az lenne a korrekt, ha megmondanad neki, hogy te gyereket szeretnel, es o ebben vagy partner lesz, vagy keresel mast...de nem viragnyelven, hanem szajbaragosan, mert a ferfi csak azt erti.
Nem erőltetni kell, hanem beszélni róla!
Hogy mik a tervek, álmok, elvárások.
Őszínte leszek, 31 évesen engem is megijesztett még az, hogy házasság-gyerek (lehet, hogy későn érő típus voltam, vállalom)
De ez nem jelenti azt, hogy nem volt egy elképzelésem az életről. Például elmondtam a páromnak, hogy én akarok majd házasságot és gyereket. Ő például házasságot igen, de gyereket nem akart.
És akkor nem arról beszéltünk, hogy gyere hozzám feleségül itt és most, hanem arról, hogyha eljön az ideje, akkor milyen közös életet képzelünk.
Nekem úgy tűnik, hogy a kérdezőnek fogalma sincs, hogy a párja(i) mit gondolnak a házasságról, gyerekről, együttélésről, csak várja a csodát, hogy majd a pasi is pont ugyanazt gondolja amit ő, és megtörténik.
Lehet, hogy a párod simán nem házasság párti (van ilyen haverom, 2 gyereke van, 15 éve él monogám kapcsolatban ugyanazza a nővel, de a házasság gondolatától is világgá rohanna), lehet, hogy csak hiteget, lehet, hogy már ő is gondolt rá...
De a fő gond, hogy Te kérdező kapcsolatnak nevezel egy olyan valamit, amiben 1.5 év alatt nem jutottatok el odáig, hogy legalább teoretikusan beszéljetek róla, hogy mondjuk hol fogtok tartani 5-10 év múlva...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!