Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen tanácsokat tudnátok adni, ha fizikai tünetei vannak az érzéseimnek?
Megpróbálom röviden összefoglalni: 25+ fiú vagyok és megismerkedtem egy lánnyal, aki évek óta párkapcsolatban él (csak egy indok a sok közül, miért elérhetetlen számomra, nem is akarom őket szétrobbantani). Viszont az utóbbi napokban/hetekben annyira megkedveltem, hogy egész nap rá gondolok, és úgy viselkedek, mint, amikor iszonyatos stressz alatt állok: remegő kéz, összeszorult gyomor, izzadás, sorolhatnám.
Nem tudom meddig fog tartani, eddig csak otthon tört rám, de most már a munkahelyen is többször kényelmetlenül éreztem magam.
Valakivel fordult már elő ilyen? Mit kéne tennem? Pszichológushoz nem szeretnék fordulni, és a barátságot sem szeretném elrontani azzal, hogy bevallom az érzéseimet.
Elnyomni sem szeretném, az biztosan nem egészséges.
"Pszichológushoz nem szeretnék fordulni"
Kéne pedig, mert brutálisan szorongsz.
Elmondani sem akarod (ez érthető), de ez azt is jelenti hogy semmi érdemlegeset nem akarsz tenni azért, hogy jobb legyen. Marad a kapcsolat leépítése, amúgy sem barátságot akarsz tőle - lehet mondani hogy te tudsz így élni, csak valójában abból fog állni az egész, hogy a közelében akarsz lenni és reménykedsz hogy lesz majd lehetőséged lecsapni rá. Persze az "elhagyása" a gondodat messze nem biztos hogy megoldja, később is simán előjöhet majd más nőknél, ezért kéne mélyebbre néznie egy szakembernek. Volt máskor is hogy reagáltál már így "kedvelésre" vagy most érzel ilyet először?
régebben volt egy elég komoly szerelmem, de ilyen tüneteket még nem produkáltam
elég sok nagyon kedves lánnyal ismerkedtem már meg, barátságnál tovább persze nem jutottam, de nem zavart
A tünetek a szorongás miatt vannak, és azért szorongsz, mert tudod, hogy ez egy kényes helyzet, nem akarod bevallani, nem akarod, hogy meglátszódjon rajtad, de így szar érzés barátkozni de közben még is jó.....
Ha nem látnád többet, tiltanád mindenhonnan, akkor a tünetek alább hagynának, és hamarabb elmúlna ez az egész. Így most bármeddig szenvedhetsz és ráadásul nem fogod tudni így lezárni a dolgot, ha lesz is nőd, egy pótlék lesz, és ha ez a lány szakít akkor egy jó kapcsolatban is ugyanezt fogod érzeni megint. Ahol a szerelem már felébredt akár egyik részről csak, nem érdemes tovább a barátságot fenntartani.
Megfutamodni? Miért, meddig akarsz magad elől is elfutni? Öntsél tiszta vizet a pohárba. Majd a lány választ. Ha nem téged, még az is jobb, akkor tudni fogod, h hol a helyed, ill. azt is, h nincs értelme a szerelmednek. Tovább tudsz lépni. De így, soha. Mindig ott lesz veled, a mi lett volna ha... ill. mindig ez a lány lenne az etalon, meg nem élt szerelem.
Növessz tököt, mutasd ki/mondd el az érzéseid. Mindjárt nem lesznek pánik rohamaid, mert legyőzöd a tehetetlenségedet.
Köszönök minden választ de az utolsó nem volt túl hasznos... ez nem a tipikus nem merem elmondani, mint régebben pár esetnél. Akkor még érthető és jogos a "növessz tököt" álláspont, de jelenleg ez nem tehető meg. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem lesz több barátságnál, felesleges szétbarmolnom az egészet, aztán meg kellemetlen helyzetbe hozni mindenkit vele...
Akkor végső esetben lehet hogy tényleg szakemberhez fogok fordulni, de ha csak felír gyógyszereket hogy szétdrogozzam magam, mint a legtöbbje teszi, akkor nincs sok értelme... azt meg tudom magamtól is tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!