Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi állhat a viselkedése mögött?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi állhat a viselkedése mögött?

Figyelt kérdés

Az exemmel most februárban, 5 év után mentünk szét, azóta más fickóval van. Ő nagyon érzelmes, bújós lány volt, sokszor már fullasztóan tapadós (angolban a needy, clingy fogalmak írják körül tökéletesen az ő típusát). Én ennek sajnos pont az ellentéte voltam/vagyok: Alacsony érzelmi intelligenciájú, rideg, magamtól nagyon ritkán bújós, kevéssé lelkizős. Még az is nehézséget jelent, ha a szüleimet kell megölelni valami jeles alkalom miatt nagy ritkán (holott jó a viszony velük). Valami mentális problémám lehet, mert míg egy jó filmet képes vagyok megkönnyezni, addig a való életben, az emberi kapcsolataimban szinte droidnak érzem magam. Ez a párkapcsolatra is rányomta a bélyegét. Mindig kaptam a kritikát, amiért gyéren áramoltattam a szeretetem, holott pszichiáter is megmondta: Én max ennyire vagyok képes. Máshogy tudok szeretni, mint egy egészséges ember. El kell fogadni vagy továbbállni. A párommal való dinamika úgy festett, hogy nagyrészt ő kezdeményezte a bújást, ölelgetést: Mivel nagyon igényelte ezeket, szinte mindig "beelőzött,, velük, sosem várta meg, hogy majd én magamtól lépek (holott lehet sokat segített volna, ha olykor kicsit visszafogja magát, és nem teper annyira). Túlcsorduló érzelmeit nem tudtam megfelelően kezelni, ezért gyakran mondta: Úgy érzi, tolom elfelé magamtól.

Mivel állítása szerint én voltam neki a nagybetűs szerelem, nekem pedig nagyon hiányzik mostanra, ezért a mai napig felhívjuk egymást olykor. Bár Ő már csak barátként tekint rám, sok panasz hagyja el a száját az új párjáról. Nem tudom ezek mennyire igazak, mert sokszor mintha össze-vissza beszélne: Talán csak óvni akar, ezért olyanokat mond, amiket hallani szeretnék. Az egyik ilyen megdöbbentő fejlemény: A párja férfi létére bújós, ölelgetős...Magától! (Na gondoltam magamban: Itt az ember, akire mindig is vágyott!) Ennek ellenére mégsem tökéletes a boldogsága: Mint mondta, fordult a kocka és Ő (a lány) viselkedik úgy, ahogy anno én. A faszi kezdeményezi az ölelést, bújást, áramoltatja a szeretetét... Ő pedig semlegesen viseli ezeket, és tolja el(!) magától. Nagyon fura helyzet...

Szerintetek mi van a háttérben? Csak azt mondja amit hallani szeretnék, hogy kíméljen? Vagy az a jelenség van a dolog mögött, mikor a nők érzelmes férfiakról ábrándoznak, és mikor jön egy ilyen, nem tudják értékelni? Vagy úgy tönkrement mellettem az évek alatt, hogy kővé vált a szíve? Esetleg így gyászol? (Neki is akadnak mentális problémái.)

2020. máj. 10. 16:18
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Én is bújós vagyok, párom inkább olyan, mint te de azért ad puszit meg megölel stb. Viszont nálam is előfordult az például, hogy amikor ő nyomult túlságosan akkor én húzódtam el. Szóval nem csak nálatok volt jelen ez. Talán csak nem egy hullámhosszon van ilyenkor az ember a másikkal. Amikor az egyik bújni akar a másik épp annyira nem. De őszintén nem tudom mi lehet az oka.

Azt, hogy miért mond olyan dolgokat amiket nem tudom megítélni mert nem tudom a teljes sztorit.

2020. máj. 11. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!