Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tennél, ha kiderülne: a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél, ha kiderülne: a párod korábban súlyos depressziós volt, közel került az öngyilkossághoz is?

Figyelt kérdés

Mondjuk elmesélné, hogy a megismerkedésetek előtt 5 évvel teljesen a padlóra került, depressziós volt és majdnem (komolyan) öngyilkos lett.

Ez mennyire rémítene meg titeket? Persze, ott a szerelem, de valahogy azért ez komoly betegségnek számít és azért nem biztos, hogy nem esik vissza. Mi van ha összeházasodtok, valami nem OK, bekattant és kiugrik a vonat elé, mert úgy érzi nem tudja megoldani.

Írjatok nemet és kört is légyszíves!

2020. ápr. 22. 00:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Amikor azt tette, már nagykorú volt, 18 felett. Kollégiumban élt és csak hétvégékre járt haza. Nem vihettem kórházba erőszakkal egy nálam sokkal erősebb embert. Én nem tudok vezetni, akkor még autónk se volt, hogy erőszakkal bárhová is elvigyük.

A nyugtatók pedig okozhatnak dührohamot, olvasd el a Rivotril vagy a Xanax melékhatáslistáját.

Ha a család összetartó, akkor talán közösen tehetnek azért, aki bajban van. De én ilyen szülőkkel a hátam mögött nem tudtam rajta segíteni, nem volt kihez fordulnom. Elmondtam nekik, ami akkor este történt, de ennyi.

Egyébként igen, ha valaki belém rúg százszor ok nélkül, attól elfordulok, mint mindenki más.

Ettől függetlenül én is azt gondolom, hogy egy család, ahol odafigyelnek egymásra és össze tudnak fogni, nagyon sokat tehet.

Hiába próbáltam tenni, közel kerülni hozzá, ha ő másként döntött. Ő akkor is otthagyott engem az evangélizáción, ahova közös programként mentünk el.

Én amit tudtam, megtettem. A pszichológusok és pszichiáterek anyámon se tudtak segíteni, valószínű ezért sem törtem össze magam, hogy ilyen jellegű orvoshoz juttassam, mert én csak annyit láttam, hogy anyám nyugtatókon és altatókon él, de semmivel se boldogabb. Tehát em láttam, hogy tudnának segíteni és igazából most se hiszek se a nyugtatókban, se a pszichiáterekben, mert soha egyetlen ismerősömön se segítettek, max. zombit csináltak belőlük a gyógyszerekkel.

Tehát továbbra is azt tartom, nem tudtam, kihez fordulhatnék. Biztos az én hibám.

2020. dec. 19. 03:06
 22/26 anonim ***** válasza:

magadhoz kell fordulnod neked kell meghozni a döntést erőt venni magadon...

anyum kb ugy neki megy a nála 3 nagyobb férfinak is ha csak egy rossz szót szól vagy néz ":D pedig fizikailag nem erős... a léleknek kell erősnek lennie mert az számít igazán!

na igen azt nem tudtam hogy xanax-ról van szó az már kicsit más tészta... (my bad) pont a xanax az egyik legerősebb ennél erősebb meg már az opium és társai...

hát nem tom én egy teljesen más nevelést kaptam legalábbis azt veszem észre a korombelieknek fele akkora rá látásuk sincs de még sok 30 évesnek sem...

akkor is volt már forró vonal és ki lehetett hívni a korházat az ilyen emberekre...

és igen sajna a pszichologus és társai nem tudnak segíteni mert ez egy olyan dolog amiből neked kell ki másznod és csak a közel állók tudnak segíteni

de lényegében drogozott a tesod mert hát tudat modosito szereket vett be régóta...

ettől függetlenül tudok olyan emberekről akiknek legalább 10x kutyább életük volt sajna de még sem lettek öngyilkosok...

ahogy mondtam még mindig piti dolgok miatt ölik meg magukat az emberek

ez vagy drog vagy valami más...

2020. dec. 19. 03:24
 23/26 anonim ***** válasza:

Hát fájó dolgokat írsz, de szembe akarok nézni ezzel, mert a gyerekemet szeretném megóvni ezektől.

Igen, ma már nem hagynám annyiban. Sajnos azt hiszem, hárítottam magamtól és képtelen voltam szembenézni azzal, hogy mekkora a baj, mert nem tudtam megoldást. Pl. a kutyám legkisebb rezdüléséből is tudtam, ha beteg volt, de amikor haldoklott, egy ideig nem vettem észre semmit. Ezt nagyon nehezen értettem meg, de máskor is észrevettem magamon, hogy egyszerűen ilyenkor hárítok és nem veszem észre.:( Ez nagyon veszélyes, nem tudom, hogyan tudnám ezt az elhárító mechanizmust kiiktatni magamból.:(

Az a baj, hogy most van valaki, akinél elkezdett bennem üvölteni a sziréna, de nem vagyok abban a helyzetben, hogy segítsek rajta. Most tényleg nem. 3 napig rettegtem, aztán felvettem vele a kapcsolatot, de nem lett volna szabad. Bevallotta, hogy depressziós. Nagyon félek. Attól tartok, hogy oka vagyok ennek az egésznek és csak rontok a helyzeten.:(

2020. dec. 19. 03:37
 24/26 anonim ***** válasza:
45%

igen tudom fájó dolgok de az a helyzet hogy csak az tud fájni ami igaz... :S

éppen ezért sem köntörfalazok mert ez egy olyan téma amivel nem lehet mert ha halogatjuk akkor annak komoly következményei lehetnek

2020. dec. 19. 03:55
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Pár évvel később elolvastam Daniel Steel Hullócsillagom című könyvét, amit a fiáról írt, aki öngyilkos lett. Kíváncsi lennék, szerinted ott mi lehetett a gond. Mert ő igazán komolyan harcolt érte. Már nem emlékszem a történetre, de megmaradt bennem az az őrületes harc, amit vívott, hogy megmentse, hogy visszahozza. Tisztában volt vele, hogy a fia hatalmas veszélyben van. De végül mégis vesztett. Úgy emlékszem, a srác drogozott. Sok gyereke volt Danielle Steel-nek, ez a fiú másik apától származott és elég valószínű a genetikai hajlam is ebben az esetben, mert egyik gyereke se volt ilyen problémás. Persze már nem emlékszem a családi háttérre és nyilván ha más apa, akkor ott volt egy válás is. De én azt gondolom, annál többet szülő nem tehet a gyerekéért, mint amit Danielle Steel leírt abban a könyvben, amin keresztülment a gyerekéért és mégis vesztett. Nem felmenti akarom a szüleimet vagy magamat, csak jó lenne megérteni.
2020. dec. 19. 04:26
 26/26 anonim ***** válasza:
45%

Nem ismerem az ő történetét de amit le írtál abból annyi gondolat menet lehet hogy valószínűleg a váláskor kezdődött és hát a haverok... azok bele tudnak vinni sok mindenbe de ennél is fontosabb hogy a gyereket nevelni kell folyamatosan megtanítani neki a dolgokat mit lehet mit nem és miket hogyan stb...

Nem akkor kell érte harcolni mikor már alig lehet visszarángatni hanem már kis gyerek korától meg kell neki tanítani hogy nem szabad drogozni... inkabb lehet durván hangzik de nekem már 6-7 évesen meséltek a drogokról és hasonlo dolgokról... egyszer sem drogoztam es nem is tervezem mert tudom mit művek az emberi elmével testel és még a lélekkel is...!

Azt latom hogy a nő 6x ment férjhez... na most ilyenkor nem a masik féllel van a probléma hanem ő vele! Mindegyiknel volt gyerek kb... ehhez is gratulálni lehet...

meg most nézem a srácnak bipoláris személyiség zavara volt... erre mentek rá a drogok...

minden bizonnyal nagyon szerette a fiát ha olyan társaságba engedte ami drogozik ráadásul ilyen fiatalon...

A könyv remek példa hogy milyen is egy gondtalan szülő aki csak saját magával törődik és a szexualis vágyaival...

2020. dec. 19. 04:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!