Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felnott ferfiak! Mennyire zavarna benneteket, ha egy no, akivel randiztok vegan, valogatos, csak bio elelmiszereket hajlando enni?
Olyanokra gondolok, mint peldaul ha elmentek enni akkor csak olyan helyre mehettek ahol vannak vegan opciok is.
Vagy csak olyan kavezoba, ahol adnak kavet mandulatejjel peldaul.
Mennyire zavaro ha peldaul vesztek egy csomag chipset, es a lany felhuzott szemoldokkel ecseteli, hogy o altalaban quinoa vagy kel chipset szokott venni.
Vagy pl ha nalatok alszik, szeretne ha lenne otthon pl avokado, esetleg bio paradicsom, himalaya so, meg teljeskiorlesu kenyer, +mandulatej (vagy novenyi tej) hogy o is tudjon reggelizni stb..
A lenyeg hogy ilyen hetkoznapi szituaciokban egy atlag felnott magyar ferfit mennyire zavar?
Hát én nő vagyok és nem vegán, de sokszor főzök vegán ételeket (mindenféle ideológiát mellőzve, csak simán nem vagyok oda a húsért) és növényi tejet iszok. Ettől még eszembe nem jutna valaki más lakásában erőszakoskodni, hogy ugyan külön nekem is vásároljon már be. Étteremnél még elmegy, hogy olyan helyet választunk, ami mindkettőnknek megfelel, a legtöbb kávézóban pedig amúgy is van manapság növényi tej, de abba sem halok bele, ha nincs, legfeljebb tej nélkül iszom meg az eszpresszót. Abba biztosan nem pofáznék bele, hogy mások mit esznek (amúgy a chips is vegán kaja...), ha pedig épp nincs reggelire olyan kaja, amit én ennék, akkor vagy alkalmazkodom és egyszer megeszem azt, amit a párom tud adni, vagy viszek magamnak olyat, amit szívesen ennék.
Szóval érdemes alkalmazkodni és rugalmasnak lenni bármilyen étrenden, ha nem akarod, hogy egy erőszakos, hisztis pitsának nézzenek.
A kérdés provokatív, mert egy vegán nem ír le ilyet magáról, hogy " a lany felhuzott szemoldokkel ecseteli, hogy o altalaban quinoa vagy kel chipset szokott venni."
Tehát a lényeg az lett volna, hogy szidni kell a vegánokat, ami sajnos sikerült is. A gyakori az a varázslatos hely, ahol az állítólagosan agresszív vegánokat még agresszívebben szidják és simán lepontoznak egy választ csak azért mert az illető beleírja hogy vegán vagyok, bármennyire is hasznos vagy jó a válasz.
Kérdező, bocs, hogy nőként válaszolok, én voltam vegetáriánus, és a mai napig úgy gondolom, hogy a vegán étkezés lenne az egyetlen etikailag megfelelő mód. De nem élek etikusan, mert a gyerekemről is gondoskodnom kell, aki húst enne hússal és csak egyfélét van pénzem megfőzni, tehát az én elképzeléseim most háttérbe szorulnak. A sima vegetáriánus étrenddel sajnos gondjaim voltak ( a tojástól, tejterméktől puffadtam, székrekedésem lett, a bőröm sem bírta stb)így most plasztik húsevő vagyok, heti kb 2x eszem húst, többnyire köretet salátával.
A lényeg: én ellennék egy vegánnal, de nem tudnék ilyen étkezést finanszírozni, ha magának megveszi én elkészítem. Szívesebben lennék vegánnal, mint olyannal aki ilyen fél disznókat eszik meg tepertőket, mert azt undorítónak tartom. De férfiként egyszerűbb dolga van az embernek, nem neki kell megfőznie. Ám országunkban nem toleránsak a vegánokkal, még a vegetáriánusokkal is alig. Főleg vidéken nem. Ezt azonban te is tudod.
Hú de sok válasz, sorry, ha ismétlek valakit.
Szerintem úgy lehet szeretni egy embert, ahogy van.
Az egyik lányom is ilyen, hát akkor oda megyünk kávézni, ahol van olyan izé, nem szalonnás rántották sütök neki, ha én gombásat, ennyi.
A volt barátnőm még csak csirkemellet bírt enni, hát neki azt csináltam, hiába a nagy tudásom a kocsonyát9l a hagymásrostélyosig.
Egyik jó oldala a szakításnak, hogy soha a büdös életben nem nyúlok többé csirkemellhez!
🤣
De amíg fontos valaki, ezek tök lényegtelen dolgok.
Visszaolvasva a kérdést, mégis inkább szakítanék, rögtön. nm az étrendje miatt, hanem ezért:
" a lany felhuzott szemoldokkel ecseteli, hogy o altalaban quinoa vagy kel chipset szokott venni."
Volt szerencsém szenvedni ilyen sunyin célozgató kommunikációhoz, nem való egy párkpcsolatba.
Semmilyen chipset sem szoktam venni, de, hogy mind vegán, a fix. Még a bacon ízű is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!