Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felnott ferfiak! Mennyire zavarna benneteket, ha egy no, akivel randiztok vegan, valogatos, csak bio elelmiszereket hajlando enni?
Olyanokra gondolok, mint peldaul ha elmentek enni akkor csak olyan helyre mehettek ahol vannak vegan opciok is.
Vagy csak olyan kavezoba, ahol adnak kavet mandulatejjel peldaul.
Mennyire zavaro ha peldaul vesztek egy csomag chipset, es a lany felhuzott szemoldokkel ecseteli, hogy o altalaban quinoa vagy kel chipset szokott venni.
Vagy pl ha nalatok alszik, szeretne ha lenne otthon pl avokado, esetleg bio paradicsom, himalaya so, meg teljeskiorlesu kenyer, +mandulatej (vagy novenyi tej) hogy o is tudjon reggelizni stb..
A lenyeg hogy ilyen hetkoznapi szituaciokban egy atlag felnott magyar ferfit mennyire zavar?
Vegetáriánus nő vagyok, de egy ilyen típusú vegán engem is ki tudna kergetni a világból.
Már ritkán főzök, mert nincs időm rá, de a családomnak megfőzöm a húsos kaját. Én meg eszem a köretet.
Ha rendelünk, akkor én eszek ilyet, ők esznek olyat. Nem haltam éhen még a 4 év alatt.
Senkit nem oktatok ki, a saját gyerekemet se akarom befolyásolni, nem is nagyon tudja, hogy nem eszek húst, majd ő eldönti, ha elég felnőtt lesz hozzá. Mondjuk ahogy sok más 5 éves, ő is eljutott oda, hogy egy ideig sztrájkolt a húsos kaja ellen, amikor rájött, miből van. De én nem csinálom olyan tudományosan a vegetarianizmust, hogy egy fejlődő gyerek esetében ne legyen belőle tápanyaghiány, ezért senkire nem erőltetem a nézeteimet. Laktózérzékeny vagyok, ez is elég nagy gond, sokszor már a laktáz enzim sem segít.
Ha vendégségbe megyek, nem hozom kellemetlen helyzetbe a vendéglátót.
Semmiben sem jó a szélsőség.
Inkább provokatív kérdésnek nézem. 🤦♀️
Igényeid az vannak, de hogy magadnak szerezd be amit megeszel az már luxus.(Főleg ha vendégségben vagy) Ha az én párom ilyen lenne, mint ahogy magadat jellemezted akkor páros lábbal rakom ki. Igaz, nem férfi vagyok de inkább másik vegánt keress magad mellé.
35-ös: nem hinném, hogy a növényeknek fáj. Azért a fájdalomhoz szükséges például agy, ahova befutnak az idegek. Nyilván van valamiféle közérzete egy növénynek is, de biztos vagyok benne, hogy minél bonyolultabb egy élőlény, annál nagyobb szenvedésre képes. Egy gyümölcsfa csak megkönnyebbül, ha elfogyasztod/leszeded a gyümölcsét, ahogy az édesanya is örömmel táplálja a kisbabáját a melléből. A borsó sem pusztul el attól, mert leszeded a termést, sőt, ez elmondható igen sok palántás növényről. Leszeded a gyümölcsöt, ettől csak még szebb lesz a többi gyümölcse, amik még érésben vannak. Nem minden növénynek jelenti a halálát az, ha leszeded a termését. Jó, a krumpli és a répa gyökér, nekik annyi, ha kihúztad a földből. De agyuk nincs.
Az állatokat viszont nagyon sajnálom. Nem érdekel, hogy egészséges vagy sem, én kiszálltam 38 éves korom körül. Úgy voltam vele, hogy az életem felét már biztos leéltem és nem veszek részt többé ebben a mészárlásban.
A vegan eletmodrol nem tudok nyilatkozni, de en glutenmentes dietat tartok 15 eve es tapasztalatbol mondom, hogy minden megoldhato, csak hozzaallas kerdese:
Pl. ne vard el, hogy ott alszol valakinel es a te kedvedert legyen mandulatej a hutoben, amikor az illeto pl sose iszik olyat, helyette mondjuk ha mar egyutt alszotok elmehettek egyuttvasarolni elotte es tudsz olyan dolgot venni, amit masnap reggelizel, igy nem erzi ugy a masik hogy ezt “raerolteted”
Ha randizni mentek es kavezoba akartok beulni elotte kinezhetsz neten par ilyen helyet, felvetheted azt otletnek, hogy te ezt nezted ki.. ha nem felel meg a partnernek akkor valogasson o, de a vegan opciok kozul amiket mar te kikeresgettel..
Nem tudom melyik varosban laktok, Pesten mar talan tobb a lehetoseg, de szerintem mindent meg lehet oldani.
Amikor 2005-ben nekem kiderult, hogy ilyen problemam van meg nem leteztek “glutenmentes” helyek megsem szemvedtem hianyt. :D megszoktam, hogy mindig volt/van a tasksmban valami glutenmentes, ha vendegsegbe megyek plane, ha isszejovetel van elore tajekozodok a menurol, stb.
Parkapcsolat meg ismerkedes szempontjabol csak annyi, hogy ne vard el senkitol, hogy korbeugral emiatt, foleg ha sajat dontes miatt dietazol (nekem azert masabb, mert nekem muszaj), idovel meg komoly kapcsolatnal, esetleg egyuttelesnel is magdrol kell gondoskodni, siman lehet kulon vasarolni, konyhaban kulon pakolni, kulon fozni, stb., felfogas kerdese szerintem. :)
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!