Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek van hozzáférésetek a párotok gépéhez, fiókjához, mobiljához?
Sokan nem tartják ezt egészségesnek, de nálunk valahogy így alakult és én őszintén szólva örülök neki. Nem vagyok az a féltékeny típus, a telefont például a praktikusság szülte, de mióta együtt élünk, mindent nyíltan kezelünk. Én nem kifejezetten kutakodok a cuccai között, szerintem neki sem az a hobbija, hogy a mappáimat kutassa át, mikor én később érek haza vagy alszom, de engem ez egyáltalán nem zavar. Ismer, mint a tenyerét, tudja, hogy hülye feljegyzéseket szoktam írni, milyen baromságokra keresek rá, hogy hány betegséget képzelek be magamnak néha, hogy milyen haszontalan, de érdekes kérdések foglalkoztatnak, hogy néha szoktam neki meglepiket keresni, amivel magának rontaná csak el, ha látná és hogy gagyi képeket csinálok magamról, amiből ezer kép után készül egy vállalható. Tudja, kik a barátaim és kikkel beszélek, hányadán állunk és honnan ismerjük egymást és én is tudom róla ugyanezeket. Sok meglepetést nem okozna, ha bele is ásna, nekem legalábbis nyugodt a lelkiismeretem. És neki is. Nincs olyan, amivel annál jobban vissza tudna élni, mint amennyire magamtól is elmondanám. Vannak dolgok, amikről nem tud, de csak azért, mert nem tartom fontosnak beszélni róla. De láthatja. És ez fordítva is így van. Nem aggódom amiatt sem, ha beleolvas a beszélgetéseimbe, mert félreérthetőt nem talál, a privát dolgokat pedig tudja diszkréten kezelni és amúgy is említem neki, hogy kivel épp mi van. A "titoktartás" nálam azt jelenti a barátaim felé, hogy senki nem tudja meg, csak a párom, de ő meg úgy tesz, mintha nen tudná, meg amúgy is túlságosan leszarja a barátnőim kínjait ahhoz, hogy azon mozizzon.
Miért tartják ezt egyesek nem normális dolognak? Együtt élünk, egymással kelünk és fekszünk, miért baj, ha nem szégyellünk semmit? Csak a jelszavait nem tudjuk egymásnak, de nem is érdekel. A gépen ahol bejelentkezve maradunk, azt nyugodtan láthatja a másik.
Van hozzáférésünk, persze, de alap, hogy kérdés/kérés nélkül nem nyúlunk hozzá, nem kutakodunk, nem kíváncsiskodunk, nem élünk vissza ezzel a hozzáféréssel.
"A "titoktartás" nálam azt jelenti a barátaim felé, hogy senki nem tudja meg, csak a párom". Az nálam nem titoktartás. Nekem a titoktartás a barátaim felé azt jelenti, hogy senki nem tudja meg, amit nekem szánnak, a párom sem. Ha valamelyik barátnőm elfecsegné a bizalmas üzeneteim a párjának, többet nem barátkoznék vele, hatalmas árulásnak tartom. A te barátaid lehet, hogy nem, de nálunk ez nem így megy.
"hogy senki nem tudja meg, csak a párom"
És ha netán szakitatok? Sok mindennel vissza lehet ám élni.
Nem fecsegem el, csak említem, hogy ja xy-nak szerelmi bánata van, azért mélyedek a telefonomba már egy órája. De ha belenézne az üzeneteimbe, igen, elolvashatná a konkrét sztorit, csak magasról tesz rá...
Az lemaradt a kérdés végéről, hogy szerintem ez sem nagyobb dolog, mint összeházasodni vagy gyereket szülni valakinek, aztán azt mégis sokkal könnyelműbben megteszik egyesek... Na mindegy. Csak unom, hogy én vagyok a hülye, amiért nincsenek titkaink ilyen értelemben és nincs elzárva semmi.
Az ő asztali gépén szoktunk játszani szóval ahhoz tudom a jelszót, a telefonjában benne van az ujjlenyomatom. Az én laptopom nincs lekódolva, a telefonomban ugyan úgy el van mentve az ő ujjlenyomata. Nálunk is inkább a praktikusság szülte, egyszerűbb mint mindig kéregetni a másikat, hogy jajj oldd már fel a telefonod mert csinálnék egy képet meg ilyenek.
Ilyenekhez mint facebook fiók vagy email vagy bármi nincs hozzáférésünk, sose volt rá szükség (úgy alapvetően szerintem soha nincs arra szükség, hogy a párod használja a te facebookodat).
Viszont szerintem soha nem néztünk úgy bele a másik telefonjába, hogy hú vajon beszélget-e más nővel/férfival. Azt baromi etikátlannak tartom ha valaki beleolvas a párja üzeneteibe. Ha egy barátom nekem elmond valamit bizalmasan akkor az maradjon már bizalmas bármennyire is nyitott könyv vagyok a párom előtt. Én se örülnék ha egy kínos vagy nagyon személyes, érzékeny témát érintő beszélgetésünket elolvasná az egyik barátnőm párja aki alig ismer, szerintem ez hatalmas illetlenség.
Nem azzal van a baj ha valaki hozzáfér a párja fiókjaihoz, eszközeihez. Hanem azzal ha ebbe rendszeresen bele is nézeget és nulla privát szférát hagy a párjának.
Nálunk is nyitott volt a telefonkód egymás előtt.
Én sohasem néztem az övét, ő viszont olvasgatta a számítógépemen az FB üziket.
Valami régebbi dolog miatt csinált nagy hisztit, komoly döntést igényelt tőlem.
De betudtam annak, hogy még friss volt a kapcsolat.
De azért az ahhoz képest cinkesebb dolgokat már mégis inkább kitöröltem.
Szóval jó ez a nyíltság, de mégiscsak két ember kell hozzá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!