Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Válás és/vagy új kapcsolat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás és/vagy új kapcsolat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérlek benneteket, hogy aki lehordani, elátkozni, anyázni szeretne, az ne tegye, mert tudom, tisztában vagyok vele, hogy miben vagyok és, hogy ez elítélendő. A kérdésem nem is erre irányul.

Néhány hónapja (9) megismerkedtem egy családos férfival, én egyedülálló nő vagyok. Az ismerkedés a sablonos beszélgetéssel indult: haldokló házasság, válna, ha jönne jobb... Talán én lehetnék-mondta ő. Mondtam, hogy köszönöm, de ebből nem kérek, szerető, síró harmadik nem leszek. Megértette, azt mondta, ő sem csalná meg a feleségét, viszont engem nagyon megkedvelt, de természetesen megért engem is de azért "felszínen tart"... Eleinte hetente keresett, telefonon, üzenetben, mikor hogy, jó volt neki, hogy " vagyok", viszont személyesen 9 hónap alatt csak kétszer(!!!) találkoztunk egy-egy rövid kávéra. Azt mondta, hogy egyedüli kapaszkodója én vagyok és ezek a beszélgetések, szüksége van rám, mert ő előbb-utóbb válni fog, tartsak ki mellette, mert én kellek neki. Tulajdonképpen nekem is szimpatikus férfi, kapcsolatot is el tudnék vele képzelni, de csak akkor, ha független lenne. Majd nyár óta egyre sűrűsödtek a keresések, utóbbi időben már napi szinten beszéltünk, szeretett volna találkozgatni. Tudtam, hogy egyre nagyobb a baj otthon, a válás tényleg komoly opció, bár a feleség nem akar. Néhány hete nehezen, de kinyögte, hogy a feleség és a család nyomására "megpróbálják" megmenteni a házasságot és mintha a feleség érezné, hogy van egy harmadik (én). Elmondta, hogy ő ezt tulajdonképpen nem akarja, sőt, oly annyira nem, hogy minél erősebb a nyomás otthon, ő annál inkább menekülne, viszont a béke és a látszat kedvéért úgy tesz mintha próbálna helyrehozni ő is mindent. Kérte, hogy találkozgassunk most már személyesen, mert szeretné szorosabbra fűzni velem a kapcsolatot és szeretné, ha mellette állnék, mert csak így tud elválni, ha van kapszkodója, de ehhez az kell, hogy fizikailag és minden téren mellette legyek. Mert válás után szeretné velem folytatni, sőt mi hamarabb feleségül venni... Mivel én sem vagyok már mai csirke, nem dobtam hanyatt magam a tündérmesétől, hanem azt mondtam neki, hogy ezt a két dolgot( válás/új kapcsolat) szerintem időben szét kellene választani és előbb lerendezni az előző életét, magyarul elválni és utána kezdeni új kapcsolatba. Főleg úgy, hogy elvileg még a házasságmegmentő projekt kellős közepén tartanak. Magyarul megmondtam neki, hogy előbb döntse el, hogy válik e vagy sem, aztán váljon, ha ez a döntés és utána keressen meg. Szerinte nem vagyok elég "friss" gondolkodású, ma már elfogadott dolog a párhuzamos kapcsolat válás előtt, nem olyan lényeges kérdés az, hogy le van e zárva az előző kapcsolat mielőtt elkezdődik az új....

Kérdésem az lenne, hogy valóban én vagyok "maradi" felfogású és ma a 21.században már tényleg elavult felfogás, hogy valamit lezárok, mielőtt újat kezdenék?

2019. okt. 10. 18:37
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

20-as!

Köszönöm, aranyos vagy! Egy nagyon őszinte, életízű vélemény, ezek segítenek a legtöbbet.

Csak annyi nem világos, hogy az albérlő és az exszerető azok ugyanazok?

A ti esetetek annyiban még "korrektebb" volt, hogy a férjed legalább lépett, mert elköltözött.

De ez az "úriember" az én esetemben, még ennyit sem tett meg. Még most "házasságot ment", de puhítana engem is. És egyszerűen még mindig nem érti, hogy ezen a " lényegtelen dolgon", hogy miattam(az én asszisztenciám mellett) válik e vagy "csak" azért, mert megromlott a házassága és nincs harmadik, én mit problémázok.

2019. okt. 11. 14:28
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Az exszerető és az albérlő ugyanaz a személy volt.

Nem, nem volt korrekt az exem. Akkor lett volna korrekt, ha elválunk és utána kezd ki az albérlővel. Az albérlőt könnyű volt beetetni, hiszen attól a pillanattól már nem kellett fizetnie albérletet, sem rezsit, minden ingyen volt, hiszen volt mit a tejbe aprítsunk. Később utazgattak jobbra balra, az exem fizetett mindent. Mindenről van bizonyítékom (lefotóztam az összes banki költekezését 1 évre visszamenőleg).

Csak azért nem vettem észre (habár első nap már rákérdeztem tőle-neked van valakid?), mert az exem elköltözött külföldre dolgozni (csak a viselkedése adott okot, hogy valami baj van) és nem tudhattam, hogy az exem amikor kivitette magát a fiammal a reptérre, busszal visszajött a szeretőhöz és 1-2 hetet nála töltött. És tudod mi a dúrva, hogy ezt mind a szerető mesélte el nekem, de közben pedig azt a dumát adta be hogy ő, mármint a szerető nem tudott róla, hogy szerető lenne. Ja én adtam ki neki a lakást, ismert engem és hát egy csomó mindenből rájöttem, hogy egy szemét ri.banc volt, persze kivülről egy mézes mázas nőt kell elképzelni.

Már sokkal jobban vagyok, de pont tegnap volt 2 éve, hogy a r.banc rámírt. Teljesen tönkrementem ebbe, de nem olyan nő vagyok akit egy ilyen 2 szemét tönkretehet.

Ui.Az exem a szerető mellett is társkeresőzött, méghozzá olyankor regisztrált mindig új oldalra, amikor a szerető elment tőle. Tudod annyit hazudozott az exem, hogy mindent meghackeltem és mindenbe belementem és az orra alá dugtam, hogy lássa, nem nézhet tovább hülyének. Ugyanis azt mesélte be nekem, hogy a szeretőt nem szerette, csak engem. Na hagyjuk. Kivártam, aztán elváltam, de teljesen megundorodtam az exemtől.

Láthatod, mennyire aljasok lesznek egyesek. Pedig jól éltünk, szerettük egymást, nem voltam követelőző, szex is volt rendszeresen, soha nem játszottam be a "fáj a fejem" dumát, a fene sem gondolta volna hogy 26 éves házasság után nem együtt fogunk megöregedni. Arra viszont már akkor rájöttem, hogy én sokkal jobban szerettem az exemet, mint ő engem. Valószínüleg a túlságos jólét és a kapuzárás okozta nála azt, hogy nem tudott mit kezdeni magával és gondolta egyszer élünk.

A fájdalom néha még mindig belém mar, hogy hogy nem vettem észre, hogy valami másra vágyott, vagy miért nem mondta el nekem. Ha őszinte lett volna, hagytam volna, hogy elmenjen, bármennyire fájt volna, de ő ezt az aljas utat választotta. 2 év után is potyognak a könnyeim, hogy nilyen aljasságra képesek egyesek.

Ne legyél szerető, mert csak megszívod!

2019. okt. 11. 15:50
 23/29 A kérdező kommentje:

22-es! Aranyos vagy!:-) Kívánom, hogy minél hamarabb tedd túl magad rajtuk és azzal tudsz a legnagyobb bosszút állni, ha boldog leszel-nélkülük. Megérdemlnéd, hogy boldog légy, mert nagyon derekasan csináltad végig és természetes és nagyon jól tetted, hogy MINDEN bizonyítékot kiborítottál az exed előtt. Megérdemelte és ez a minimum "elégtétel" járt neked.

A mai világban azt látom, hogy már ez is ritka, ha egy megcsalt nő ilyen méltósággal ki tud szálni egy ilyen kapcsolatból. Annyi buta, alacsony önértékelésű és tartás nélküli nőt látok, aki mindent, de tényleg mindent elvisel és megbocsát a csaló férjének és ezek után is kapaszkodik belé, csak nehogy elveszítse, nehogy egyedül maradjon. Ne is csodálkozzon, ha a férj ezek után semmibe fogja venni és folyton csalni fogja. Hisz megteheti, elnézik neki, sőt annál jobban kapaszkodnak belé. Ezt látom az én "pasimnál" is. Ahogy a feleség állitólag kiszimatolta, hogy én "vagyok" a láthatáron, elkezdett teperni utána, foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, csak el ne hagyja. Ezt akármivel magyarázzák akkor sem szerelem. Színtisztán megalázkodás. Itt is el lett mondva, de ha nem akkor is nyilvánvaló, hogy a férj kifelé kacsingat, sőt nyáron már a válás is szóba került. A feleség azonban nem engedi. Ennek mi értelme...? Nem tudom. De soha nem tudnék feleségként sem így megalázkodni. Ha már nem kellek, mert nyílván nem, ha a férjem más felé kacsingat, akkor én már kísérletet sem tennék a házasság megmentésére, bármennyire is fájna a szívem. Ettől büszkébb vagyok. Fájna nagyon, de én küldeném el.Ahogy mondják, aki menni akar, arra rá kell adni a kabátot...

Mindamellett ezzel nem menteni akarom ezt a pasit sem, csak azért ő sincs könnyű helyzetben. De ez sem indok arra, hogy amíg nem zárta le a házasságát, sőt amíg azt sem döntötte el, hogy válik vagy nem, addig nem nézek új nő után. De olyanok ők, mint a kismajmok, egyik ágat nem engedik míg a másikat biztosan nem szorítják. Aztán csodálkoznak, ha egy ilyen ággal találkoznak mint én, aki addig nem nyújtja a kezét míg a másikat el nem engedte. Egyébként nem féltem én és kíváncsian figyelem, hogy mikor találja meg az alkalmas ágat amibe belecsimpazkodhat. Mert, hogy rövid időn belül lesz neki, az biztos.

Mi van azóta az exeddel és a szeretővel? Lehet tudni róluk valamit?

2019. okt. 11. 16:15
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Még valami nagyon fontos. Ne nézd le a feleséget, mert a pasi látom nagyon is a feleségére hárít mindent. Foggal körömmel ragaszkodik,...

Valószinüleg nem is tud rólad. Az exszeretőnek ez lett beadva, hogy foggal körömmel ragaszkodtam hozzá és ezért nem akart elválni, mert nem akart megbántani enfmgem. Fogalmam sem volt, hogy mi folyik a háttérben. És nem azért, mert olyan hülye lennék, hanem az exem olyan ember akiről senki nem hitte, hogy képes ilyen aljasságra. A tesóim, barátnőim is sokkot kaptak, hogy az én mintaférjem ezt tette velem. Mindenki azt hitte, hogy az exem nagyon szeretett engem, mert nagyon nagyon jól jöttünk ki egymással. Mindent együtt csinaltunk, egyfolytában nevettünk, persze veszekedtünk is, de az nem tartott sokáig. Az exem családjának el sem mondtam mit tett az exem, mert nem akartam a szüleit és a testvéreit elszomorítani, de lehet nem is hittek volna nekem, mert mindenki azt hiszi, ő a világ legrendesebb embere.

Sajnos sok pasi a szeretőt azzal eteti, hogy milyen hárpia a felesége. Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy ezek a pasik akik hazugsággal akarnak megszerezni egy nőt, milyen emberek lehetnek? A pasi szerintem most puhít téged és valószinüleg fele sem igaz.

Engem is akartak szeretőnek többször is, különböző élethelyzetekben, de valahányszor elküldtem őket a francba. Az egyik alkalommal meg is fenyegettem a pasit, ha tovabbra is zaklatni merészel, felhívom a feleségét. Soha többet nem hívott. Én pontosan tudom, hogy nem lettem és nem lennék szerető soha!

Próbáld ki te is, ezek gyáva férgek.

2019. okt. 11. 16:41
 25/29 A kérdező kommentje:

Jajj, isten őrizz, soha életemben nem lennék szerető, azt a megalázott helyzetet az én lelkem már nem tudná elviselni. Kaptam már eleget, csaltak és vertek át, tudom, hogy túl óvatos és bizalmatlan lettem, ez sem jó.

Akkor ezek szerint az a szöveg, hogy a feleség ragaszkodik, az tulajdonképpen pont fordítva igaz... Csak nyilván ezt nem fogja mondani a pasi, mert akkor egyből kiderülne, hogy esze ágában sincs válni. Az, hogy egy zsarnok, hárpia a feleség, ez valóban így lett beadva, de én ezt alapból fenntartássa hittem el, mert még ha viccből is, de már szegény nagyapám is ezt terjesztette nagyanyámról pedig ritka jó, áldott asszony volt és eszük ágában sem volt válni. Szóval nem nézem le egyáltalán a feleségét, talán inkább sajnálom és szívem szerint valahogy figyelmeztetném, nyilván ha nem lenne valamilyen szinten közöm a dologhoz. Így persze hallgatok, csak sokszor belegondolom magam a helyzetébe és az nem jó érzés.

Persze azt is megkaptam már ettől az embertől, hogy ez egy "gyerekes" szabadság vágy a részemről, hogy egyedül vagyok. Nem érti meg, hogy a sok csalódás sajnos ilyenné is tehet egy nőt. Szerinte egy "normális" egyedülálló nő örül bármilyen kapcsolatnak, mert egyedül lenni nem normális. Ne, ezt magyarázd el neki.

Már nem hiszem, hogy fog próbálkozni, mert tegnap előtt elég egyértelműen a tudtára adtam, hogy ahhoz, hogy ez nem az én pályám... Le is lettem persze hülyézve meg maradizva, rossz érzés, mert a 9 hónap alatt azért bíztam benne és vártam, hogy noirmális keretek között el tudja rendezni az életét, mint ahogyan ezt az elején meg is beszéltük. Intézi a válást, csak legyek elérhető mindíg a számára, hogy tudja, még megvagyok. Aztán, hogy mi történt, miért vált mégis fontosabbá az, hogy engem előtte mégis csak ki szeretett volna próbálni, azt nem tudom... Szerintem megijedt a döntéstől és visszahátrált. Ez a "tegyük rendbe a házasságunkat" projekt is szerintem közös döntés. Rájött, hogy mégis inkább jobb lenne ezt helyrehozni ami van, mint egy új,ismeretlen, bizonytalan jövő... Kényelmesebb és biztosabb a megszokott langyos k..ki, mint egy bizonytalan, de új...

Igazad van, gyávák ezek mind...

2019. okt. 11. 17:12
 26/29 anonim ***** válasza:
60%

Az ex akkor végleg szakított a szeretővel, mivel kitálalt nekem, igaz 1-2 levelet még irogattak a hátam mögött, de az már csak megfelelési kényszerből. Az exem velem akart maradni, de én akkor éjszaka amikor kiderült az egész, megfogadtam magamnak, hogy most én jövök. Az exszeretőnek bemutattam az exemet, elküldtem a bizonyítékokat, hogy mikor regisztrált az exem a társkereső oldalakra, és igen, őt is le akarta cserélni, mert már megúnta őt is. Megútálták egymást és nem kellett semmit csináljak, csak meismerte az igazi hazug, gyáva exemet. Azt írta utoljára nekem a szerető: "nem képzeled, hogy ezek után irogatni szándékozok neki". Az exem is megutálta őt, hiszen a szerető elárulta, minden kis titkukat elmondott nekem és a végén már mocskolódott is az exemről.

Én pedig lassan lassan eltávolodtam az exemtől, teljesen kiábrándultam belőle és hát váltam és vittem a fele vagyonát. Nagyon nagyon szereti az exem a pénzt, talán a pénz amit a legjobban szeret. Hiába tett meg mindent, hogy együtt maradjunk, már nem tudtam őt tovább szerelemmel szeretni. Pedig életem szerelme volt.

Ez az én történetem.

2019. okt. 11. 19:17
 27/29 A kérdező kommentje:

Ügyes vagy nagyon. Higgadtan és elegánsan reagáltad le a helyzetet. Más hisztizett volna, meg cirkusz curkusz hátán... Biztos, hogy én is elváltam volna tőle, nálam az ilyen a "zéró tolerancia" kategóriába tartozik. Nincs bocsánat megcsalás esetén. Még akkor sem, ha csak a szándék derül ki(pl.regisztráció itt-ott,stb..) Akár lenne gyerek,akár nem és akármekkora a vagyon akkor is vége mindennek.

Pont ezért léptem ki ebből a "kapcsolatból" is. Nem akartam úgy járni, mint az exed exszeretője. De ezt is elmondtam neki, hogy törvényszerű, ha egy pasi egyik kapcsolatból a másikba lép váláskor, főleg ha az a másik már a házasság alatt is megvolt, az a nő az esetek túlnyomó részében rövid időn belül repül. Na, ezt nem akartam. Váljon, ha úgy dönt, aztán ha még akkor is én kellenék, keressen meg. Aztán akkor majd meglátnánk...

De ahogy távolodom tőle egyre biztosabban érzem, hogy nem fog válni. Szivatás volt az egész a részéről.

2019. okt. 11. 20:26
 28/29 anonim ***** válasza:
De azért egy dolgot sajnálok, hogy nem hajítottam ki másnap a nőt. Volt kulcsom, jogaim voltak. Adtam neki 1 hónap határidőt, hogy találjon lakást, akkor még nem tudtam, hogy amikor az exem szakított vele átutalt neki 100 ezret, (azt csak már akkor tudtam meg amikor már elköltözött). Még ekkor is irogatott, hogy nincs jogom, blablabla... aztán, amikor kicsit messzire ment a szemétkedéssel, akkor felszólítottam, hogy azonnal költözzön el, mert hanem kidobom. Akkor elköltözött pár napon belül. Ha tudtam volna, hogy még pénzt is kapott szakításkor, akkor már másnap kihajítottam volna. Igazából a szerető húzta az időt, mert az exem "nem akart senkit megbántani" és azt mondta neki, hogy addig maradhat amíg talál lakást. Az, hogy engem egy életre megbántott az nem baj, csak a megfelelési kényszere miatt nem akart rossz színben feltűnni a szeretőnél. Tiszta idegbaj az egész történet.
2019. okt. 11. 21:56
 29/29 A kérdező kommentje:

És az exed akkor hová ment az albérletből? Nem volt semmi az a nő! Én mondjuk páros lábbal rúgtam volna ki azonnal a lakásból, nem hogy még egy hónap haladékot adjak neki, hogy találjon magának lakást. Jól értem, hogy volt egy lakásotok, amit kiadtatok ennek a nőnek, a párod stikában összejött vele, majd lebuktak,te kitetted otthonról és beköltözött az albérlő mellé a saját lakásába. Majd onnan el, de adott még 100ezret az albérlőnek, hogy fizessen kb. 1 hónap bérleti díjat? Mennyi idő telt el aközött, hogy kiadtátok annak a nőnek a lakást és, hogy a párod odaköltözött hozzá?

Hol van most az exed?

2019. okt. 11. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!