Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Válás és/vagy új kapcsolat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás és/vagy új kapcsolat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérlek benneteket, hogy aki lehordani, elátkozni, anyázni szeretne, az ne tegye, mert tudom, tisztában vagyok vele, hogy miben vagyok és, hogy ez elítélendő. A kérdésem nem is erre irányul.

Néhány hónapja (9) megismerkedtem egy családos férfival, én egyedülálló nő vagyok. Az ismerkedés a sablonos beszélgetéssel indult: haldokló házasság, válna, ha jönne jobb... Talán én lehetnék-mondta ő. Mondtam, hogy köszönöm, de ebből nem kérek, szerető, síró harmadik nem leszek. Megértette, azt mondta, ő sem csalná meg a feleségét, viszont engem nagyon megkedvelt, de természetesen megért engem is de azért "felszínen tart"... Eleinte hetente keresett, telefonon, üzenetben, mikor hogy, jó volt neki, hogy " vagyok", viszont személyesen 9 hónap alatt csak kétszer(!!!) találkoztunk egy-egy rövid kávéra. Azt mondta, hogy egyedüli kapaszkodója én vagyok és ezek a beszélgetések, szüksége van rám, mert ő előbb-utóbb válni fog, tartsak ki mellette, mert én kellek neki. Tulajdonképpen nekem is szimpatikus férfi, kapcsolatot is el tudnék vele képzelni, de csak akkor, ha független lenne. Majd nyár óta egyre sűrűsödtek a keresések, utóbbi időben már napi szinten beszéltünk, szeretett volna találkozgatni. Tudtam, hogy egyre nagyobb a baj otthon, a válás tényleg komoly opció, bár a feleség nem akar. Néhány hete nehezen, de kinyögte, hogy a feleség és a család nyomására "megpróbálják" megmenteni a házasságot és mintha a feleség érezné, hogy van egy harmadik (én). Elmondta, hogy ő ezt tulajdonképpen nem akarja, sőt, oly annyira nem, hogy minél erősebb a nyomás otthon, ő annál inkább menekülne, viszont a béke és a látszat kedvéért úgy tesz mintha próbálna helyrehozni ő is mindent. Kérte, hogy találkozgassunk most már személyesen, mert szeretné szorosabbra fűzni velem a kapcsolatot és szeretné, ha mellette állnék, mert csak így tud elválni, ha van kapszkodója, de ehhez az kell, hogy fizikailag és minden téren mellette legyek. Mert válás után szeretné velem folytatni, sőt mi hamarabb feleségül venni... Mivel én sem vagyok már mai csirke, nem dobtam hanyatt magam a tündérmesétől, hanem azt mondtam neki, hogy ezt a két dolgot( válás/új kapcsolat) szerintem időben szét kellene választani és előbb lerendezni az előző életét, magyarul elválni és utána kezdeni új kapcsolatba. Főleg úgy, hogy elvileg még a házasságmegmentő projekt kellős közepén tartanak. Magyarul megmondtam neki, hogy előbb döntse el, hogy válik e vagy sem, aztán váljon, ha ez a döntés és utána keressen meg. Szerinte nem vagyok elég "friss" gondolkodású, ma már elfogadott dolog a párhuzamos kapcsolat válás előtt, nem olyan lényeges kérdés az, hogy le van e zárva az előző kapcsolat mielőtt elkezdődik az új....

Kérdésem az lenne, hogy valóban én vagyok "maradi" felfogású és ma a 21.században már tényleg elavult felfogás, hogy valamit lezárok, mielőtt újat kezdenék?

2019. okt. 10. 18:37
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél naív!
2019. okt. 10. 18:41
 2/29 A kérdező kommentje:
1/1 Kifejtenéd?
2019. okt. 10. 18:43
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem maradi felfogású vagy, hanem korrekt. Azért kapod most tőle a kritikát, mert igazából eszébe se jutna elválni, ha anélkül is széttennéd neki a lábaid.
2019. okt. 10. 18:55
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne higgy neki. Szép a duma, de kissé elmondásos, ráadásul úgy fest jelenleg, hogy csak használni akar. Ha mégis marad a házasságában, akkor egotuning vagy, ha lép, akkor pedig csak egy melegváltást akar.
2019. okt. 10. 18:56
 5/29 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem helyesen cselekedtél. Nem maradi vagy, hanem vannak elveid, amikből nem emgedsz.

Ezekkel a dolgokkal csak manipulálni akar, ne hagyd magad. Értem, hogy szimpatikus, és vonzó, de ez a viselkedés elég visszataszító. A helyedben én inkább elkezdeném leépíteni. Ha válni akar, akkor legyen már annyira gerinces, hogy kiáll az akaratáért. A válási papírokat pedig legjobb tudomásom szerint elég egy embernek beadnia, senkit nem kényszerítenek törvényileg arra, hogy egy olyan házasságban maradjon, amiben nem akar.

2019. okt. 10. 18:59
 6/29 anonim ***** válasza:
25%
Hány évesek vagytok? Neki van gyerek, aki miatt esetleg nehezebb lépni? Neked van gyereked, vagy teljesen független vagy?
2019. okt. 10. 18:59
 7/29 A kérdező kommentje:

5/6 elnézést, zöld kezet akartam adni, csak rosszul sikerült!

Még annyit, hogy végsősoron azzal érveltem, hogy más egy házasságból azért kilépni, mert két ember úgy dönt, hogy az nem működik és más egy harmadik miatt.

Na, ekkor lettem maradi.

Egyébként 35-40 között vagyunk, neki van gyerek 2, nekem nincs.

2019. okt. 10. 19:06
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Független nőként ne érd be egy leharcolt, kétgyerekes, elvált apukával (ha az lesz egyáltalán valaha)!

Egyszerűen nem vagytok egy súlycsoportban.

Te szabad vagy, és gondtalan. Ő (ha elválik) egy terhekkel és csalódásokkal jócskán megpakolt férfi (lesz).

Csak a hétköznapokat gondold végig! Akarsz két vadidegen gyereket kerülgetni a saját otthonodban? Akarod, hogy a karácsony, húsvét, iskolai szünetek, mind arról szóljanak, hogy más gyereke után kell takarítanod, és más gyerekére kell főznöd? Akarod, hogy az exasszony a gyerekekre hivatkozva bármikor elrángassa otthonról a te férjed? Akarod, hogy egy anyagilag lenullázott, gyerektartást fizető hapsid legyen? Akarod, hogy ne legyen új (akármid), mert gyerektartásra, új cipőkre, nyári táborokra, és egyéb hasonló nyalánkságokra megy el a pénz?

A sor hosszan folytatható.

Keresd egy független, normális hapsid magadnak, más elhasznált férjét meg hagyd meg másnak, vagy az asszonynak! Neki sincs aranyból a f.rka.

2019. okt. 10. 19:26
 9/29 A kérdező kommentje:

Igen, most van a "leépítés" fázisa, aztán kíváncsi vagyok,hogy tényleg lép e, el fog e válni, vagy csodával határos módon "sikeres" lesz a házasságmegmentő projekt és valóban csak ugródeszka lettem volna. Aztán ha nincs miről dobbantani, akkor marad a helyén.

Csak, amikor egy ilyen helyzettel találja magát szemben az ember 40-hez közel, akkor elgondolkodik, hogy valóban ő a maradi, vagy tényleg csak használni akarják.

Köszönöm a válaszokat!

2019. okt. 10. 19:45
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Ne gondold, hogy maradi vagy, mert véletlenül sem vagy az! Te egy mindenféle szempontból nagyon értèkes nő vagy.

És ha tényleg a 40 közelében jársz, akkor biztosan láttál már olyat, hogy ezeknek a nagy házasságmegmentéseknek általában az a vége, hogy összedobnak még egy gyereket.

Hagyd ezt a férfit a sz@r házasságában vergődni! Nem éri meg vesződni vele.

2019. okt. 10. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!