Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Solo66 kérdése:
Tavaly decemberben azt kaptam karácsonyi ajándéknak a barátnőmtől közel 6 év után hogy megcsalt. Miért?
Figyelt kérdés
Azóta majdnem egy év telt el, de még mindig fáj. Tartom magamat annyira intelligensnek, hogy feltudjam fogni mi is történt. De azt nem tudom megérteni hogy miért fáj még mindig. Miért érzek egy órási sebet vagy lyukat a mellkasomban. Nem akarok szentimentális lenni de valahogy megkomorodtam. Próbálok pozitív lenni de az emlékek egyszerűen visszavisznek a komorságba. Tudom hogy az idő segít, és mindent helyre hoz. De valahogy azt érzem hogy nem tudom ki vagyok. Elvesztettem az önbecsülésemet. Valahogy a megcsalásnak lett valami olyan jelentése számomra hogy nem voltam elég jó. Nem voltam elég jó az ágyban, és nem vagyok jó ember sem. Olyan gondolatok vannak bennem, hogy kitudja az előtt hányszor csalt meg. Tudom hogy ilyenkor csak az számít hogy mennyire voltam boldog...de én inkább azon gondolkozok hogy mennyire tudta velem elhitetni hogy boldog vagyok, és hogy ő is boldog velem. Hiányzik az amit akkor éreztem mikor vele voltam. De ő már nem. Mikor ránézek a képeire nem érzek semmit. De az emléke mégis a padlóra küld. 100% biztos vagyok abban hogy nem érzek már iránta semmit. De egyszerűen lelkileg annyira összetört mint még soha semmi. És nem tudom behatárolni azokat az érzéseket/igényeket a világ felé amire szüskégem van. Nem tudom hogy csak le akarok feküdni valakivel egy buli után. Vagy komoly kapcsolatot. Vagy csak egyedül akarok lenni. De valljuk be hogy ezek mind ütik egymást. Mert ha egyedül vagyok akkor az emlékek okoznak fájdalmat. Viszont ha meg összejövök valakivel akkor attól félek hogy én nem fogom úgy tudni mint azt ő szeretné, emiatt a törés miatt a szívemben. Az egyéjszakás pedig nem az én világom. Kell a lelkemnek a bizalom, a vonzódás a lány felé hogy jó legyen. Ezzel fogok megedződni az életre? Vagy mi célja van ennek? Kérlek ne az legyen a válasz hogy csináld ami boldoggá tesz...meg az idő...mert amit tudtam megpróbáltam. Mit tehetnék?2018. szept. 17. 14:37
1/23 anonim válasza:
Nagyon sajnálom. Látszik a leírásból, hogy egyáltalán nem vagy túl rajta és érzelmes típus is vagy. Én azt tanácsolom, hogy hagyd a kapcsolatosdit meg az alkalmiakat is egy jó időre. Foglalkozz mással. Majd ha úgy érzed, már készen állsz egy kapcsolatra, akkor lépj tovább.
3/23 anonim válasza:
Lehet, hogy egy lépés volt afelé, hogy megedződj. Hogy értékesnek gondold magad akkor is, ha van, aki nem lát annak.
4/23 anonim válasza:
Kedves Kérdező; nézd, nagyon sajnálom, ami történt. Sajnos pontosan tudom, hogy mit érzel. Nagyon összeszedetten és hangzatosan írtad le azt, amit ilyenkor érez az ember. Én körülbelül 8 hónapja vagyok így és egyetlen egy dolog segített, viszont még így sem teljes a gyógyulás, ahhoz még idő kell: Rengeteget randiztam. Tényleg iszonyat sokat. Ilyenkor az önbecsülésünk, - éppen, ahogyan azt leírtad -, teljesen tönkre megy. Magunkat vádoljuk és ostorozzuk, hogy mit ronthattunk el; nem vagyunk elég jók, tulajdonképpen szemétdombra valóak vagyunk, hiszen jött valaki, aki jobb volt, mint mi.. Egy idő után megfordítottam magamban ezeket a dolgokat: jött valaki, aki jobbnak tűnik, mint én. De soha nem lesz jobb, sőt. Már nem akarom megtudni, hányszor csalt meg. Közöny. Minden képet, tárgyat, bármit, ami azokban az években volt, totálisan megsemmisítettem. Minden kommunkációs csatornát elvágtam. Mondhatom azt, hogy eltemettem; viruálisan ugyan, de gyakorlatilag ugyan azzal az ereménnyel. Ne felejtsd el Te sem, semmilyen esetre sem (és remélem, hogy idővel erre fogsz jutni, mert ez fog erőt adni számodra), hogy amit tett, az őt minősíti, nem Téged! És aki ilyet tesz, az lelketlen; nem jó ember. Az ember fiának pedig van szüksége magát ostorozni egy olyan ember miatt, aki átgázolt rajta, megcsalta és felrúgott mindent? NEM. Találkozz sok lánnyal, csak barátkozni, kirándulni; megismerni sok új embert. Nekem ez soakt segített, hogy ne ragadjak abban a mocsárban, abban a rossz kapcsolati mintából hozott viselekdésben és önértékelésben; amit szerezem attól a nőtől, aki megcsalt. Ne erőltess semmit; senkinek nem kell bizonyítanod. Ahogy a saját tempód ditkálja, úgy haladj. Ennyit tudnék tánácsolni.
5/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket, köszönöm hogy szántatok rá időt. Próbáltam randizni, próbáltam tinderezni, és valóban hozott egy kis pozitív érzést mikor láttam hogy tetszettem valakinek. Randiztam egy lánnyal, beszéltünk, csókolóztunk is de valahogy csak azt érzem hogy lelkileg mélyen én még mindig hűséges vagyok ahhoz az emlékhez, ahhoz a lányhoz akit szerettem. Annyira rossz hogy azt érzem és azt kapom a világtól, és a környezetemtől hogy muszáj hogy legyen valakije az embernek mert különben egy senki. És én is ezt érzem, mert gondolj bele 21 éves vagyok. Ő volt az egyetlen kapcsolat az életemben. Első csók, első szerelem, első párkapcsolat, első szex...és most első szerelmi csalódás. Most ha esetleg kihagyok 3-4 évet és egyedül leszek megint azon a szinten leszek hogy "amatör" vagy ha egy kapcsolatot nézünk. És ez olyan nyomás amit magamra teszek, mert félek és részben emiatt is szenvedek. Olyan szánalmasnak érzem magamat. Mikor a legjobb oldalamat adtam mindenben, és ez lett a vége. Annyit agyaltam azon amit írtál kedves kommentelő, hogy nem én vagyok a hibás. Meg nem engem minősít, de mégis fáj. Mégis hibás vagyok valahol ha nem adtam meg amit akart, és inkább másnál kereste. Érted? És ez az egyik még ami fáj.
2018. szept. 17. 15:03
6/23 anonim válasza:
Az első szerelem, első csalódás (első kudarc!) mindenkit földhöz vág kicsit. Aki lelkisebb, azt talán jobban. De ez tök érthető és természetes.
Ne gondolj magadra amatőrként. Ha lesz barátnőd, az elején úgyis "amatőr" leszel, hiszen nem ismered majd még őt olyan jól.
7/23 anonim válasza:
Persze, hogy fáj.. És még fog is egy darabig; de a már nagyon jó, ha randizgatsz és új embereket ismersz meg. Nekem abszolút pozitív tapasztalataim vannak a tinderrel is. Nézd, muszáj erősítened magadban azt, hogy nem a Te hibád. Már csak azért is tegyél különbséget a személyed és az ő személye között, helyezd magad magasabbra morálisan; mert Te nem tettél ilyet és nem tetted volna meg vele. És ez a helyes értékrend. Fiatal vagy még nagyon; és hozzáteszem mindenféle általánosítás nélkül, hogy én azt tapasztalom, hogy a nőknél működik az a fajta biológia; hogy tudatosan azt a "hímet" választják, aki nekik többet tud adni anyagilag, testileg, etc-etc. Biztonságra törekednek és ezért mindenen képesek átgázolni szívtelenül, majd meg is magyarázzák maguknak, hogy igazából ez helyes. Nem éreznek lelkiismeret-furdallást emiatt. Számukra ez természetes. A minap odajött hozzám egy lány egy szabadtéri szórakozóhelyen; hogy ő most azonnal belémszeretett(!!!!) és kérte a számomat. A barátjával volt. Nem volt még ittas sem. Elhajtottam a fenébe, ahova illik. Mert én voltam a jobb képűbb, izmosabb, sármosabb; és ennyi elég volt ahhoz, hogy erre vetemedjen. Szóval légy csak szkeptikus a lelkis éned (én is ilyen vagyok) mellett is, a megérzések sajnos sok esetben nem hazudnak. Neked most talán arra van szükséged, hogy visszanyerd az önbecsülésed és ehhez a legjobb út (szvsz) az új emberek megismerése, lányokkal való ismerekedés és közös programozás, hogy érezd; kellessz nekik. Hogy jó vagy. Hogy nem Te vagy a hibás. Ne felejtsd, hogy a tettek minősítik az embert. Mit tett a volt barátnőd? Minősítsd..Nevezd nevén a dolgokat. Becsapott, elárult; és még arra is képes volt, hogy mindezt karácsonykor közölje. Ezt, ha így becsomagolod, akkor végül is milyen eredményre jutsz, milyen ember is ő? Van különbség köztetek? Van, a javadra. Tessék ezt tudatosítani magadban! És arra reflektálva, hogy mit mondanak a környezetedben: Ez a Te életed, nem a barátoké, a családé, a körülötted lévő embereké. Senki nem érzi ugyan azt, mint amit Te. Egyesek érzékenyebbek, egyesek könnyebben lépnek túl mindenen. Ha Neked úri kedved úgy tartja, hogy x évig egyedül kívánsz lenni, akkor azt tedd. Senkinek nem kell megfelelned ebből a szempontból. A kapcsolatfüggő emberek a leggyengébbek a vilában. Egyedül életképtelenek, márpedig egy párkapcsolat nem arról szól, hogy életben tartsuk a másikat, mert az képtelen egyedül létezni ("életem" szó, olyan sokszor elhangzik), hanem azért, hogy kölcsönösen hozzáadjunk egy pluszt a másik életéhez. Nagy különbség.
8/23 peca1000 válasza:
Jó nagy paraszt volt a csajod, hogy ezt kaptad tőle ajándékba, ráadásul Karácsonykor!
Ugye már szakítottál vele?
A legnagyobb hibát viszont elkövetted magad ellen, hogy nem kérdezted meg tőle, hogy MIÉRT csalt meg?
Mert abból sokat lehet tanulni, hogy legközelebb mire figyeljünk a kapcsolat során.
Szépen becsajozol, és nem foglalkozol a múlttal.
Nem történt tragédia, a legtöbb emberrel ez megesik.
Engem is csaltak meg, nagy ügy!
Hajrá!
9/23 anonim válasza:
Szerintem semmilyen hibát nem követett el vele; ugyanis a megcsalásra nincs magyarázat; ahhoz pofa kell. Megvan a lehetőség előtte szakítani és utána más farkába ülni; de hát a nők szeretnek a totális biztosra menni és ilyenkor semmi nem számít. Tartsunk két faágat a kézben, majd idővel eldobjuk az egyiket, ha már a másik meggyőzött arról, hogy vastagabb és erősebb.
10/23 acelsziv válasza:
Bocs az értetlenségért de nem fér a fejembe. Karácsony van, te odaadod az ajándékát ő meg benyögi, hogy ez meg ez a fickó répázgatja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!