Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Politikai nézetkülönbség miatt szakított már valaki a párjával?
Én inkább jobboldali nézeteket vallok, utálom a magyar liberális baloldali nézeteket.
Tudom hülyeség politizálni egy kapcsolatban, de sajnos akkor is az életünk része a politika, ha tetszik ha nem.
Barátnőm akivel 4 hónapja vagyunk együtt, erősen baloldali. (ez nemrég derült ki)
Konkrétan olyanokat mond ha együtt nézünk egy hírblokkot a híradóban, hogy reméli a Gyurcsány féle párt fogja irányítani az országot 2018-ban.
Nos, engem ettől a hideg is kiráz.
Tudom hogy baromság az egész, de akkor is nem tudok úgy tenni mint akit nem érdekel.
Volt olyan aki ez miatt szakított a párjával?
Mivel szerintem az értékrend és a politikai nézetek bizonyos szemszögből összefüggnek, ezért igen, volt már hogy kiábrándultam valakiből emiatt. Ha valakivel azonos az értékrendünk, akkor valószínűleg nem lesz egy kis neonáci, vagy véresszájú komcsi. Az ilyesmik hamar kiderülnek. Amúgy volt egy exem, aki konkrétan leállt velem vitatkozni, hogy márpedig NEM volt Magyarországon kommunizmus, mit mondom. Köpni-nyelni nem tudtam, bár az illetőnek inkább az értelmi színvonalát írta ez le. Nem ez miatt szakítottunk, de az akkori kiábrándultságom is közrejátszott benne.
Szerintem fontos, hogy valaki tisztában legyen a történelemmel és az aktuálpolitikával, így nem lesz belőle birka, nem lehet megvezetni. De ezzel kelni és feküdni túlzás. Nálunk sem napi téma.
27/N
". Amúgy volt egy exem, aki konkrétan leállt velem vitatkozni, hogy márpedig NEM volt Magyarországon kommunizmus, mit mondom. Köpni-nyelni nem tudtam, bár az illetőnek inkább az értelmi színvonalát írta ez le. Nem ez miatt szakítottunk, de az akkori kiábrándultságom is közrejátszott benne. "
Mondjuk akár egy zsebnácit, akár egy szalon komcsit nem is értem, hogy hogyan lehet választani, főleg azt nem, hogy akinek ennyi az értelmi színvonala... szóval inkább az lep meg, hogy volt miből kiábrándulni :)
Biztos mi vagyunk a bolondok, de a barátnőm LMP-s, én Jobbikos.
-A barátnőm támogatja a teljesen szabad abortuszt, én ellenzem.
-A barátnőm támogatja a szabad migrációt, én ellenzem.
-A barátnőm támogatja a bu ziházasságot, én ellenzem.
-A barátnőm támogatja a halálbüntetést, én ellenzem. (nem, nem írtam félre)
-A drogliberalizációt mindketten támogatjuk.
-A fegyvertartás enyhítését mindketten támogatjuk.
-A barátnőm nagyon tőzsde- és bankszektor ellenes, én meg konkrétan pénzügyet tanultam és a tőzsdével foglalkozom.
Bő egy éve vagyunk együtt és ezeket kb az elejétől tudjuk egymásról.
Nagy fa sznak érezném magam, ha ilyenek miatt szakítanánk egymással
26/F, 22/L
15-ös vagyok.
Ja és ő fővárosi születésű és félig zsidó, én meg vidékről jöttem és apukám kemény széljobber (én nem), igaz apa is van annyira okos hogy lássa a magánélet és a közélet nem annyira keverendő össze, szóval elfogadja a dolgokat.
16:
Ezt nem tudom értelmezni, mert egyrészt közös "nagy" társaságba nagyon ritkán járunk.
Másrészt, ha társaságban vagyunk, akkor rohadtul nem beszélünk semmilyen politikáról. Ezek ki a fenét érdekelnek? Napi 20-30 percet olvasok híreket, meg megvan a véleményem, de tényleg ez a legfontosabb az életben?
Nekem a legjobb barátaim olyanok, akiket már több mint 10 éve ismerek, már a középiskola óta és neki is hasonló köre van. Ha találkozik egy csapat, akkor beülünk valahová, grillezünk, koncertezünk, vagy hasonlók. Ki a fene akar politikáról beszélni?
Tényleg egyszerűen csak emiatt nem értem hogy ez miért vízválasztó bárkinek is. Ne foglalkozzatok ennyit a politikával és foglalkozzatok többet a saját boldogulásotokkal és egyéni boldogságotokkal. Nekünk ez megvan és rendben van minden cserébe
ez egy struccpolitika, amit folytattok. ha nem beszélünk róla akkor nincs...
pedig a valóságban az ennyire eltérő szemléletmód előbb utóbb a felszínre kerül. egyelőre fiatalok vagytok, megoldjátok, hidd el, én is azt gondoltam ennyi idősen, hogy meg fogom tudni. később majd azért jönnek a problémák. most nagy okos vagy, hogy ennyire egyszerű, én meg láttam nem egyszer, hogy nem, ennyire nem egyértelmű
Az hogy valaki támogatja-e ez az abortuszt vagy a melegházasságot, baromira nem politika. Szimplán mindennapi élettel járó témák amik fel szoktak merülni egy értelmes beszélgetés kapcsán.
Ezért nem értem, hogy tudtok ti meglenni. Főleg az abortusz téma. Alapvető értékrendetek nem egyezik akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!