Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szerelmi viszonyom volt egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bogi0707 kérdése:

Szerelmi viszonyom volt egy katolikus pappal. Hogyan lepjek tul rajta?

Figyelt kérdés
nagyjabol 3 evvel ezelott kezdodott minden ,elso latasra megtetszett nekem eleinte azt hittem , hogy csak fellangolas de az ido mulasaval bekellett vallanom magamnak,hogy ez szerelem :/ Minden erommel azon voltam,hogy leplezzem az erzeseimet de sajnos annyira eluralkodott felettem,hogy megvallottam neki,hogy nem papkent nezek ra hanem ferfikent es orulten beleszerettem. En tudom,hogy erre nincs mentseg de azert nyilvan azis osztonzott arra,hogy megvalljam neki erzelmeimet , hogy nem volt ellenere a dolog , hiszen en magam is ereztem , hogy o is maskent nez ram . 8 honappal ezelott melyult el a kapcsolatunk ( minden megtortent aminek nem kellett volna , ami tabu volt) meglehetosen viharos kapcsolat volt ...nagyon sokszor azt ereztem,hogy csak kihasznal es visszael az iranta taplalt szerelmemmel....ami egyebkent ( utolag visszagondolva) biztos,hogy igyis volt :( Tegnap elhataroztam,hogy lezarom ezt a kapcsolatot egyreszt azert,mert sokat serult a lelkem masreszt azert ,mert feltem ot es tenyleg belehalnek ha meghurcolnak ... Nem tudom,hogy ,hogyan felejtsem el ?! :( olyan kilatastalan az egesz....nincs jovokepem birzasztoan ranyomta a belyeget az egesz eletemre ez a kapcsolat. Nem ertem miert nem tudom ot elfelejteni tobbszor probaltam mar de nem megy . 20-as eveim elejen jarok fiatal vagyok sok fiu udvarol de megsem kell mas csak o . En tudom,hogy most fogok kapni hideget -meleget ( termeszetesen jogosan) De mentsegemre valljek,hogy minden amit tettem azt szerelembol tettem :( sajnos nem tudtam megalljt parancsolni az erzelmeimnek. Ti hogyan dolgoznatok fel egy ilyen esetet?! Hogyan lepnetek tovabb?!

2017. febr. 2. 21:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Papi nőtlenség az szabály. Cölibátus meg a gyakorlatban azt jelent, hogy senki nem tudhat róla, de azt senki nem gondolja komolyan, hogy minden fiatal pap be is tartja.

Volt egy olyan pasid, amilyen csak kevés lánynak jut, de a szakítás ugyanolyan.

2017. febr. 2. 23:45
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Az ilyen helyzetek miatt nem tisztelem se a nőket, se a papokat. Egyikük sem megbízható.
2017. febr. 2. 23:47
 13/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolso valaszolo Ezt kikerem magamnak !!!! Leirtam ,hogy minden amit tettem az szerelembol fakadt....En ebbe a kapcsolatba nem a kaladot es a testiseget kerestem. Nem vagyok konnyuveru!!!!
2017. febr. 2. 23:57
 14/29 anonim ***** válasza:

"nagyon sokszor azt ereztem,hogy csak kihasznal es visszael az iranta taplalt szerelmemmel....ami egyebkent ( utolag visszagondolva) biztos,hogy igyis volt"

Naiv voltál kérdező, ez van.Sokan azok.Idővel elmúlik.Remélem tanultál belőle.Van sok független pasi, aki nem pap.

2017. febr. 3. 06:42
 15/29 A kérdező kommentje:
Mindenkeppen nagy tanulsag volt.Csak legyek mar tul rajta!!!!!!
2017. febr. 3. 10:06
 16/29 anonim ***** válasza:

Csak idővel fog enyhülni a dolog. De az sokat segítene ha nem találkoznál vele folyamatosan. Így nagyon nehéz lesz elfelejteni a történteket.

Gondolom nem fogja feladni a papi hivatását és vesz el feleségül.

2017. febr. 3. 11:41
 17/29 A kérdező kommentje:
Jol gondolod nem fogja :( fogok neki szolni , hogy ne legyen ott mert amugy nem kotelezo ott lennie nekem viszont igen ....igy pedig tenyleg lehetetlennek tunik
2017. febr. 3. 13:15
 18/29 Girgoy ***** válasza:
65%

Kedves Bogi. Mesélhetek én is? Gyerekkorom óta keresztény vagyok. Nálunk a papok házasodhatnak is. Több furább paphoz is volt már szerencsém, amikor is jópár éve egy olyan pap lett az egyházközségünkben, akit már előtti is ismertem, együtt ministráltunk, tök jó fej volt, nagyon örültem neki. Előtte is a papok "alapvető lelki szolgáltatásokat" nyújtottak, ő viszont igazi lelki vezető volt. Olyan, amilyenre mindig is vágytam, akivel mindent, a legtitkosabb dolgokat is meg lehetett beszélni és jó tanácsot is adott. Házasságom terén is. Aztán derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy ezt a papot "kivetkőztette" a püspök, mert félrelépett. Nem egyszer, többször. Ő is házas volt, több gyerekkel, és hangsúlyozom, igazi kincs volt, igazi lelki vezető, akire felnéztem, és aki a házasságomban is kiváló tanácsokat adott.

Életem egyik legnagyobb törése volt. Se előtte, se utána nem volt ilyen lelki vezetőm. :( Szerintem kis dolog az, ha egy pap félrelép? SZerintem nem egy sötét sátáni dolog? De, rohadtul az, nem kell ezt kicsinyíteni, befújni illatos szprével, hogy de szerelemből, mert Te is bűnrészes voltál! Itt Isten szolgájáról van szó, akinek lelki állapota kihat a rábízott hívek lelki állapotára is. Nem csupán az számít, hogy megússzátok, ne hurcolják meg őt, meg hogy tedd túl magad rajta. Hidd el, sokkal komolyabb dolgok ezek ennyinél... :(

Szóval, ne mismásolj, mentegetőzz itt, mert azzal nem lesz jobb. Azért sem, mert próbálod magad előtt valahogy mentegetni, reménykedni, hoyg hátha tovább fojtatható a viszony. Nem, nem kellettvolan el sem kezdeni, ahhoz képest borzalmasan álltok mindketten!

Amit tehetsz, hogy nem találkozol vele többet. Lehet úgy alakítani. Átkéred magad, máshogy mész haza, akármi. És meggyónod. Nem neki, másnak. De ehhez valódi bűnbánatot kell tartani. Ha meg akarsz gyógyulni, azt nem lehet úgy, hogy nincs benned valódi bűnbánat, hogy lekicsinyled a dolgot. Oroszlánrészed volt abban, hogy Isten szolgája, aki Neki szentelte az életét, egy rohadt nagyot bukott! Ez nem csupán arról szól, hogy szegény kis fruska csalódott és szerelmi bánata van. Az a fruska tudatosan vált az ördög szolgájává azzal, hogy egy pappal kezdett ki.

Lehet, hoyg keményen hangzik, de csak akkor fogsz ettől az ördögi befolyástól megszabadulni, ha szembenézel tetted valódi következményeivel és valódi alapos bűnbánatot tartasz. Te a mindenség Ura ellen vétettél és Tőle kell bocsánatot kérned! Mert kárhozatra tud ítélni. És ez nem valami középkori fenyegető szöveg, hanem puszta tények.

Szóval nincs mentegetőzés, nincs folytatás, zárd le, bánd meg és többé ne vétkezz!

2017. febr. 3. 13:47
 19/29 A kérdező kommentje:
Maximalisan igazad van De azert lasd be , hogy mindenhez ket ember kell ! Nyilvan nem tartottam pisztolyt a fejehez es persze o sem az enyemhez ! Raadssul o 16 evvel idosebb legalabb neki lehetett volna annyi esze , hogy helyre tegye az agyam ! De nem ezt tette hanem talcan kinalta magat igy o is epp olyan bunos mint en !!! Hidd el,hogy megbantam es soha tobbe nem megyek vissza hozza !
2017. febr. 3. 14:16
 20/29 anonim ***** válasza:
Állj ki misén a közösség elé, meséld el a dolgot és UTÁNA kérd ki magadnak.
2017. febr. 3. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!