Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Képes legyek szakítani barátnő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Képes legyek szakítani barátnőmmel a cigi miatt?

Figyelt kérdés

(Ugyan még mindketten 18 év alattiak vagyunk, de ide írom a kérdést.)

Közel egy éve vagyunk együtt, én nem dohányzom, jelenleg ő sem dohányzik, de szívta már egy fél évig azelőtt, mielőtt járni kezdtünk volna. Ez a téma már több hónapja fejtörést okoz nekem, azóta, mióta anno felvetette, hogy kívánja a cigit. Én ugyan bizakodóan próbáltam lebeszélni róla és elterelni a kedvét a dohányzásról, de ő mai napig annyit válaszol arra, mikor megkérdezem, hogy fog-e cigizni: "nem tudom".

Nagyon bosszant a dolog, sokszor szinte már teljes drogprevenciós előadásokat nyomok le neki annak érdekében, hogy megváltozzon a véleménye, de manapság ezek a beszélgetések többnyire veszekedésbe torkollanak. Hihetetlenül rossz érzés, hiszen ezt leszámítva gyakorlatilag felhőtlen a kapcsolatunk, jól megvagyunk.

Eltűröm a dohányos embereket, sajnos a családomban is van néhány, de azt, hogy a párom cigarettáznom, azt nem tudom elfogadni. Számomra teljesen taszító az is, mikor pár osztálytársam reggel becsengetés után kibújik a jó kis cigis társaság alkotta szürke füstből, és késve érkezik be órára a szagot magával vonszolva. Mondhatom, undorodom tőle. Igényes ember vagyok, és a barátnőm is az, mégis képes lenne ekkora áldozatokat hozni.

Kíváncsi lennék, ti hogyan látjátok a dolgot.

Valóban én lennék a legkegyetlenebb ember, ha azt mondanám: "válassz, vagy a cigi, vagy én"?

Előre is köszönöm a segítséget.

2016. jan. 30. 17:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
Szakítani jogod van, rákényszeríteni az elveidet nincs.
2016. jan. 30. 17:15
 2/21 anonim ***** válasza:
41%
Nézd, nekem egyszerűen a szervezetem nem viseli el, szóval ha dohányos közegben vagyok, vagy akár a dohányzó kollégák feljönnek dohányzás után cigiszünetről, nálam hamarosan jelentkezik pl. könnyezés, tüsszögés, csíp vagy fáj a szemem és hasonló. Szóval akárki akárhogy gondolkodik erről, én nem kezdek dohányzóval, nálam ez kizáró tényező, és ezt meg kell értenie a másik félnek is egy kapcsolatban, mivel nem csak arról van szó, hogy nem szeretem, hanem ilyen tüneteim vannak a hatására. Régebben, korodbeliként próbáltam ezt nem felvenni a listámra szempontként, de kénytelen voltam.
2016. jan. 30. 17:19
 3/21 anonim ***** válasza:
32%
nalam az hogy abaratnom cigizzen kizaro ok! ezert sem jottem ossze azzal aki tetszett!
2016. jan. 30. 17:33
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy dohányos ember mindig dohányos marad, akkor is, ha soha többé nem gyújt rá, miután letette.

Nem kell elviselned, ha mégis visszaszokna. Jogod van a füstmentes élethez.

De számára meg az lehet nagyon taszító, hogy te kéretlen kiselőadásokat tartasz neki, meg váltig meg akarod győzni, pedig rá se gyújtott azóta, hogy együtt vagytok. Hidd el, valószínű neki is hihetetlenül rossz érzés, hogy a te szavaidat használjam.

2016. jan. 30. 17:34
 5/21 A kérdező kommentje:
Egyébként de, rágyújtott már azóta, (tudtommal csak) egyszer a barátnőjével, de már akkor is tudta, hogy ellenzem.
2016. jan. 30. 17:46
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked ez fotnos nyugodtan adj neki utlimátumot. Én sem járnék dohányzó férfival.
2016. jan. 30. 17:54
 7/21 anonim ***** válasza:
Vagy egyezzetek meg valami megoldásban, vagy ne, de utóbbi esetben jó párszor össze fogtok még veszni.
2016. jan. 30. 17:57
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
" sokszor szinte már teljes drogprevenciós előadásokat nyomok le neki annak érdekében, hogy megváltozzon a véleménye" Cigi ide, dohány oda, én a csaj helyében kivágnálak mint macskát s-arni!!!!!
2016. jan. 30. 19:07
 9/21 A kérdező kommentje:

Azért, amiért próbálom megóvni rengeteg problémától, nem beszélve arról, hogy engem zavarna is?

Mondta múltkor, hogy sokadik estét rontom már el, hogy felhozom ezt a témát... Igen, és el is fogok még párat, ha sikerül meggyőznöm! Inkább menjen rá egynéhány este, mint majd később az élete!

2016. jan. 30. 19:24
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább szakítsatok, mert vagy megváltozik magától, vagy dacból sem fog.
2016. jan. 30. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!