Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bosszút állnátok az exeteken, ha szándékosan tönkretette volna az életeteket, és hirtelen lehetőséget kapnátok a revánsra?
Elméleti kérdés. Tegyük fel, ha a barátnőtök hirtelen hátba szúr titeket. Hazugságokat terjeszt, minden barátotokat ellenetek fordítja, és még a rendőrség által is megpróbál tönkretenni titeket azzal a hazugsággal, hogy a volt pasija verte, és egy olyan látleletet mutat, ami bár valódi, de a sérülést máshol szerezte. És ráadásul ezek után neked támad, hogy tönkretetted az életét, mennyi fájdalmat okoztál neki, holott a húzása előtt végig arról áradozott, hogy mennyire csodássá tetted az életét, és milyen jó hatással voltál rá.
Romokban az életed, folyamatosan bűntudatot érzel, szégyenkezel, majd egy haverodnak segítesz összejönni a nővel, és a haverodnak meztelen képeket, videókat küld, amit a haver meg is oszt veled. Jóval később kiderül, hogy a nő már az elejétől fogva megcsalt, és csak addig kellettél neki, amíg kikapartad a gödörből, és nem talált jobbat. De mindezek ellenére megbocsátasz neki, holott nem is kért bocsánatot, és próbálsz rajta segíteni, azt hiszed, megváltozott, de megint, most másodjára még jobban hátba szúr, végleg bemocskol. A srácnak eszébe nem jutott volna bármi rosszat tenni a nővel, de ezek után elszakadt benne valami, és elküldte az intim videókat először a nő saját családjának, majd főnökének, aztán kollégáinak, és végezetül a barátainak.
Várom a szavazatokat, válaszokat, köszönöm szépen!
Értem én, ezer sebből vérzik ez a "kapcsolat". Meg én sem értek egyet hogy leakelte a nő intim képeit, nagyon nem helyes döntés, elítélem az ilyet. De azzal még annyira se értek egyet, hogy egyesek már elkezdték tisztára mosni a nőt, mintha ő nem követett volna el már a kezdetben bűncselekményeket, és egyéb aljas dolgokat a férfi ellen. Ez egy nagyon sikamlós lejtő, amin nem kéne megindulni! Hogy még ilyen esetben is felmenteni a nőt, sőt úgy forgatni ki mintha csak a férfi követett volna el bűncselekményt a bosszúval kizárólag. Onnét már csak egy lépés az, hogy a nő okot se adott rá, a férfi kattant be a semmin.
Fikciós kérdés ide vagy oda, ez a mentalitás sajnos egyre inkább terjed. És nagyon nem oké!
Igen, balek.
Az a nő is balek aki többször is megbocsajt egy pasinak aki bantalmazza.
Minden ilyen önsorsrontó ember balek, nemtől függetlenül.
Véleményem szerint alapból ott borul az egész, hogy abból a szempontból mindegy, hogy te az első vagy a második vagy aki a másiknak árt, hogy mind a kettő ártás. Attól senkinek nem lesz jobb. De még annak sem, aki az ártó/bántalmazó fél, sőt, neki is rossz. Egy egészséges embert nem tölt el jó érzéssel, ha másnak árt az indoktól függetlenül.
Tehát az a fél is, aki kihasznál és árt is hibás, de az is, aki ezt hagyja, pláne viszonozza.
Ez rengeteg energia, amit akár arra is fordíthattak volna a felek, hogy a saját életüket jobbá tegyék. Ha így tennének, sokkal előrébb lennének és sokkal boldogabbak is lennének.
Ha már megtörtént a baj és az illető hagyta, hogy így legyen, csak eszkalálja a saját problémáját azzal, ha bosszút áll, ahelyett, hogy megszakítaná a kapcsolatot, esetleg jogorvoslathoz fordulna az őt ért sérelmek okán. Pl. pert indít rágalmazás miatt vagy feljenti a másikat hamis tanúzásért - nem tudom ennek mi a jogi útja. De az, hogy hasonló vagy még súlyosabb módon ártok a másiknak bosszú címen csak ront a helyzeten, sőt egy igen veszélyes negítv spirált tud elindítani ami csak rontani fog mind a két fél életén. Teljesen értelmetlen.
Engem az lep meg, hogy hibáztatják a férfit, hibáztatják a nőt, de senki sem hibáztatja a feministákat, akik felbuzdították a nőt. Miért nem azt mondjátok, hogy a nő menjen panaszkodni azoknak, akik felheccelték, akik elhitették vele, hogy bármit megtehet egy férfival, neki mindenhez is joga van, kötelessége nulla, az egész világ a lábai előtt hever, ő érte kel fel a Nap?
Ha én felbiztatnék valakit, hogy menjen be egy kocsmába és szívózzon mindenkivel, akkor mindenki engem venne elő, hogy az én hibám, ha jól megvernék az illetőt. Objektív felelősség. Értem én, hogy felmerül a személyes felelősség, és el lehet kezdeni mindent megmagyarázni, meg okoskodni, hogy balek volt, ezt meg azt kellett volna csinálni, miért nem máshogy cselekedett. Be ment volna a srác kötekedni a kocsmába, ha én nem bujtom fel rá? Nem! Később bekövetkezett volna az élete során? Nagy valószínűséggel nem.
Nem, az a gusztustalan elborult elme, aki a feminizmusban ezt látja. Meg aki azt hiszi hogy az hogy van egy jellemhibas nő az a feminizmus hozadéka.
És a jellemhibas férfit ki buzditja fel hogy egy rohadék legyen? Ja, őt senki, az csak egy egyszeri eset, mi? Egy szemét férfi miatt ne iteljunk el mindenkit, de bezzeg egy szemét nő miatt...!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!