Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váratlanul szakított a barátnőm, hogyan dolgozzam fel?
Figyelt kérdés
Egy fél éves kapcsolatról van szó, és amikor nyáron összejöttünk minden tökéletes volt - jobbat kívánni se kívánhattam volna. Voltak közös programok, nyaralás, megismertem a szüleit, barátait. Ő egyébként egy zárkózott típus, nehéz megérteni és nem szeret beszélni a problémáiról. Járt pszichológushoz is, de abbahagyta. Amikor szeptemberben kezdődött az egyetem neki már elég frusztrált és feszült volt, de nem igazán tudtam segíteni neki. Mindig számíthatott rám, mindent megkapott amire vágyott, viszont a kommunikáció nem igazán volt erős. A családjában is sok minden probléma volt egészségügyi szempontból, és ő úgy fogadta el magát ahogy van. Nem akart és nem is akar változtatni önmagán, sokat sírt, panaszkodott. Az összes érdeklődő kérdésre (mi a baj? bánt valami?) az volt a válasza, hogy nem tudom. Biztos vagyok benne, hogy szeret és most mély lelkiállapotban van, de úgy érzem mindent és mindenkit ellök magától. A napokban találkoztunk, mert beszélni akart másfél hét után. Közölte, hogy már nem szerelmes belém, de nagyon szeret. Ez számára 1 hét alatt alakult ki, semmire nem tudott célszerű és érthető magyarázatot adni. Nem láttam rajta semmilyen örömöt, mintha a világ összes bánata rajta lenne. Nem sikerült meggyőznöm, nagyon szeretem de nem tudom elengedni... Nem bírom ki, hogy ne keressem, nagyon hiányzik.Egyébként szerintem depressziós is, mert volt hogy nyugtatót szedett, mindent túlaggódott és mindig elmenekült a beszélgetés elől ha problémák voltak részéről.2023. nov. 16. 08:06
1/18 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam: én 25/F, ő 23/N
2023. nov. 16. 08:08
2/18 anonim válasza:
Pszichológusra van szüksége. Te nem tudsz rajta segíteni. Ha képtelen felülemelkedni önmagán, akkor nincs értelme annak, hogy járkálsz utána. El kell engedned.
3/18 anonim válasza:
Üdv a klubban!
Neki pszichológusra lenne szüksége, de egyébként tényleg lehetséges, hogy változtak az érzései. Sajnos nincs mit tenni, el kell fogadni, hogy még az sem feltétlenül tart örökké, ami pár hete még úgy tűnt, hogy a sírig fog tartani. Idővel majd jobb lesz, addig pedig emlékezz a szép dolgokra, és tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó, ha ilyenkor az ember el tudja foglalni magát.
4/18 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek, viszont valamiért ennyi idősen is ragaszkodó típus vagyok. Nagyon nehezen nyíltam meg, és határoztam el annak idején, hogy belevágok egy új kapcsolatba. És mikor megláttam kérdés sem volt, egyből határozott voltam. Olyan jól elvoltunk, semmi előjele nem volt ennek. Nem mondta egyszer sem, hogy velem baja lenne, hogy rosszul cselekednék. Minden kívánságát lestem, meglepetéseket szerveztem, közös főzés, mozi stb. És boldog voltam. De jött az egyetem, jött a családi probléma, aztán teljesen megváltozott. Biztos vagyok benne, hogy szeret... de nem akar engem traktálni a gondjaival, nem akar beszélni róluk, mindent hárít és hagyjuk. A lelkiállapotából adódóan összelehet zavarodva, viszont én nagyon szerelmes vagyok belé. Azóta nem keresem, nem is telefonozok, belemenekülök a munkába viszont én nem ezt érdemlem. Azt mondta, hogy magamba ne keressem a hibákat, mert jó ember vagyok és neki furcsa ha körülötte minden 100%-osan jó. Ő valójában ilyen ember mint most, nem találja helyét a világba és elégedetlen is magával. Úgy tett, ha valami változna vagy rájönne hogy óriásit tévedett akkor megkeres. Reménykedjek vagy tényleg elengedjem?
2023. nov. 16. 08:19
5/18 A kérdező kommentje:
Ha változtak is az érzései, nem kommunikálta felém. Én ebből semmit nem tudtam soha, mindig minden rendben volt, jól van és minden okés. Soha nem mondta, hogy zavarja valami, hogy másként csináljak bármit is. Csak azt vettem észre hogy alig akart találkozni, és nem igazán nyitott felém..
2023. nov. 16. 08:21
6/18 anonim válasza:
Engedd el, jobban jársz nélküle.
7/18 A kérdező kommentje:
Szakítás után írt, hogy nagyon szeret, vigyázzak magamra és ne haragudjak. Meg hogy ne keressem magamba a hibát, nagyon jó ember vagyok.. Olyan rossz érzés ez most tényleg..
2023. nov. 16. 08:27
8/18 anonim válasza:
Idővel túl leszel rajta, persze,hogy most rossz, de jobb lesz.
9/18 A kérdező kommentje:
Csak nem értem, hogy miért nem tudhatom a tényleges okokat. Ha ennyire rossz lelki állapotban van, miért nem engedte hogy segítsek? Neki annyi minden teher, hogy nincs ideje mellette fenntartani egy párkapcsolatot. De ezt nem beszélte meg senkivel, sem barátokkal, sem szülőkkel, sem velem. Csak közölte.. hátha megbánja még.
2023. nov. 16. 08:32
10/18 anonim válasza:
Teher neki ha depressziós. Ha meg nem szerelmes beléd akkor még inkább. 6 hónap után lett vége, fellángolás volt részéről az egész, vagy elhitette magával, hogy szerelmes, hogy majd te megmented. De nem mentheted meg, rájött és kidobott. Szakértő segíthet rajta és ő önmaga. Ha ő gyenge és nem is szerelmes akkor miért is lenne még veled? Tudom könnyű írni, de inkább hálát kéne adni az égnek, hogy vége és nem húz be a gödörbe ahol van. Tönkremennél mellette! Magadat nézd. Annyit megtehetsz esetleg még, hogy egyszer beszélsz vele, hogy szakemberrel konzultáljon vagy szólsz a szüleinek, de mást nem. Saját magaddal foglalkozz ő helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!