Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nem tudom magam túltenni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom magam túltenni a szakításon, szakember segítségét kérjem?

Figyelt kérdés

Nemrég szakított velem a barátnőm, csúnyán összevesztünk. Én próbáltam vele beszélni többször is, de Ő már nem látja értelmét folytatni. Napközbe elvagyok nagyjából, de reggel és délután, estefelé nagyon rossz.

6 napja történt, de úgy érzem mintha kitéptek volna egy részt belőlem, nem tudom hogy fogok egyáltalán másik párt találni és folyton ezen szorongok. Nagyon hiányzik nekem, főleg ha meglátom azt a sok közös képet amit csináltunk vagy amerre mentünk. Milyen szakértő segítségét tudnám kérni? Vagy érdemes egyáltalán?

2023. nov. 4. 19:11
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Kedves 20# azért egy párkapcsolat, ami nem is hosszú és több is van az ember életében marhára nem olyan , mint a szüleink, akik születésünktől fogva ott vannak nekünk. Az egy sokkal mélyebb kötelék. Nem lesz másik biológiai anyám vagy apám, viszont párom lehet több is életem során. Teljesen más kötődések alakulnak ki ilyenkor gondolom pont ezért, hogy könnyebb legyen túllépni rajta. Az más, hogy valaki érzékenyebb és folyton pörgeti a gondolataiban és saját maga nem hagyja magát túllépni rajta. Nem véletlenül kell szakember segítségét kérni, ha valaki nem tud tovább lépni. Igen, akár gyásznál is. Csak a saját életed nyomorítod meg..
2023. nov. 6. 07:12
 22/26 anonim ***** válasza:

21! Csak tudod, ott a "bibi", hogy ha mindenkin "túllépünk", akkor valójában nem jelent semmit az egész, nem? Tehát akkor ez, hogy gond nélkül túllépsz a "párjaidon" -akik ergo nem is voltak azok, csak hazudtál nekik,- lényegében véve egy a párkapcsolatot mint köteléket alapjában felszámoló hozzáállás. Mert akkor a LÉNYEG HAZUGSÁG. Gyakorlatilag azt mondod, kicsit használjuk a másikat, aztán el is lehet felejteni. Ez nekem oké, csak akkor ne nevezzük párkapcsoaltnak, akkor maximum ez haverság.

A szakember meg nem tud segíteni ilyesmiben, ezt hidd el, én civilben "szakember" vagyok, egyik diplomám pszichológiából van. Ez nem egy fóbia vagy parafília vagy ilyesmi, amire van terápiás módszer.

2023. nov. 6. 07:39
 23/26 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig egy párkapcsolat akár még mélyebb is lehet. A szüleid nem te választod, abba beleszületsz.

A párodat TE választod, ránézel, szerelmes leszel, minden gondolatodban benne van, mindig vele akarsz lenni. Közös gyereket akarsz vele, megöregedni vele, mert egy lelki társat is keresel. Ráadásul még a szexualitást is vele éled meg.

Ez tízezerszer több kötelék mint a szüleidnél. Az a baj, hogy ha voltál Andikával a Balatonon minden nyáron pár évig, Zsófika megmutatott neked egy zenei műfajt és elmentetek egy harmadikkal külföldi kirándulásra. Ez mind jó volt és örökké benned maradnak... ezekről a dolgokról pedig ők fognak eszedbe jutni és nem a jelenlegi párod. Ahogy egyre több az ember, úgy egyre zsúfoltabb lesz velük a lelked, az pedig véges hogy mennyi fér bele egy élet alatt.

Sajnálom, de a mai ember már nem tud kapcsolódni, nem véletlenül van annyi szakítás, válás és rossz minőségű kapcsolat. Sőt, nem is születnek gyerekek. Ide vezetett ez a gondolkodás, amit te is mondasz.

Hol vannak már itt szerelmesek? Csak társkeresés. #22-vel értek egyet.

2023. nov. 6. 08:20
 24/26 anonim ***** válasza:
A túllépés nem olyan túllépés, amire ti gondoltok. Ha már élni sem tudsz a fájdalomtól. A hétköznapjaidban nem tudsz rendesen működni az nem oké. Nyilván lesznek emlékeid, őrizni fogod őket a szívedben. De ha minden szakítás megnyomorítaná az embert, akkor már öngyilkos lenne mindenki, mert nem tudná elviselni a fájdalmat. Az emberek régen sem azért maradtak együtt, mert annyira nagyon szerették egymást. Egyszerűen így épült fel a társadalom. Ez volt az elvárás.Néhány ember szerint a pánikbetegségből sem tudod gyógyszerek nélkül kihozni saját magad.Azért mert más ezt tapasztalta az egy dolog. Én meg máshogy tapasztaltam. De egy a lényeg, hogy olyan valakihez ragaszkodni, aki nem kér belőlünk és ezért ostorozni magad. Szerintem nem a legjobb megoldás..de ha szerintetek igen. Az a ti dolgotok.
2023. nov. 6. 08:32
 25/26 anonim ***** válasza:

Mi van ha most épül fel úgy a társadalom, hogy könnyen dobd el a másikat? Szinte tudatosan úgy állunk hozzá hogy csak pár hónapra, évre jövünk össze valakivel, nem is számolunk vele örökre, csak egy lépcsőfok. Sokszor, csak dugni akarunk egyet avagy hookup culture.

Tehát az nem igazán érv, hogy ez volt a társadalmi elvárás. Mert az önmagában nem biztos hogy rossz [vagy jó]. Illetve ma is jelen lehet, csak egészen másik irányban.

Másrészt, én nem csak elvárásként láttam ezt. Nekem a nagyszüleim, rokonaim is fiatal koruktól, együtt leélték az életüket, a gyerekek is emiatt egészségesen nőttek fel. Voltak rossz kapcsolatok is, de nehezebb élet is volt, sok szempontból.

És nem kell öngyilkos szintig eljutni. De azzal is, mi a gond? A lelkitársadnak érezted, ha van benned érzelem, akkor miért ne fájhatna mindig ennyire? Emberünk is pont erről beszél a kérdésében. Rossz, mert szerette. Mivel jobb az, hogy mindenkin túltudunk lépni, egyszerűen? Meddig normális még ezt csinálni?

Szerintem nagyon gáz amit a mai ember leművel és annál nincs is sokatmondóbb, hogy sok a válás és a szakítás. Pedig, hogy megmondták hogy azért kell sok párkapcsolat, hogy tapasztalódjunk, tudjuk mit keresünk a másikban! Na kéremszépen, ilyen tapasztalt ember még nem volt! Szexuálisan 10-20 ember, párkapcsolat 4-8, házastárs 2-3... aztán eljutnak oda, hogy 35-40+ évek és... nem megy? Hát mire a sok tapasztalat akkor? Önámítás.

2023. nov. 6. 08:44
 26/26 anonim ***** válasza:
25# Én nem aszerint élek, hogy mit vár el a társadalom vagy mi a divat párkapcsolatok, emberi kapcsolatok terén. De azért régebben a nők háztartásbeliek voltak a férfiak meg dolgoztak. Ugyan úgy csalták egymást, csak a nő félrenézett, mert nem volt más választása. Nem azt mondom, hogy mindenki ilyen volt. De azért egy nő egyedül magát, akkortájt elég nehezen tartotta volna fent. A szegénység is összetartó erő nem is akár milyen, ezért van most is még az, hogy együtt maradnak, mert ott a hitel, a gyerekek.Viszont mostmár több nő eltudja magát tartani, mivel van rá lehetősége, így ez is közrejátszik a szabadabb párválasztásban és hogy mennyi ideig marad valaki benne egy rossz kapcsolatban.Lehet harcolni kapcsolatokért és nem kell könnyen eldobni, azt amin lehet javítani. De önmagunkért és a gyerekeinkért nem mindig éri meg ott maradni, ahol már nincs miért.Ha én akarom a kapcsolatot, de a másik meg már menne, akkor úgy sem tudsz mit tenni. És mindenkinek van a környezetéből ilyen példája meg olyan is. Vagy kinek ilyen, kinek meg olyan.Nálam visszamenőleg nem voltak jó példák a családomban. Neked igen.Az én szüleim is együtt vannak, de bár ne lennének. Mindenkinek meg van a saját története, a saját nézőpontja és a saját keresztje.
2023. nov. 6. 09:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!