Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Baj, ha ez az egy dolog zavar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha ez az egy dolog zavar a páromban vagy én teszem magasra a lécet?

Figyelt kérdés

Tanácstalan vagyok, mivel ez az első komoly kapcsolatom, ezért nem tudom eldönteni, hogy ezek a tulajdonságok a legtöbb férfira igazak vagy sem. Meg kellene e békülnöm ezekkel? 6 hónapja együtt - egy országban élünk, ő 25 éves lesz, én 21. A párom osztrák, de nem hiszem, hogy ez most sokat tenne hozzá.

A programszervezés nagyon gyenge vagy csak a szokásos programok ismétlése, ami már egy kicsit sok így fél év után. Tegnap összeállítottam egy egész napos programtervet, amiből lehetne több is, de nem merem megemlíteni neki, mert nem szeret annyira költekezni. Sokszor én ajánlom fel, hogy kifizetem az utat vagy a vacsorát, hogy ne gondolja azt, hogy a pénze miatt vagyok mellette. Néha jól esne, ha határozottan visszautasítaná az ajánlatom, mégis nőből vagyok, nőnek szeretném érezni magam néha és amúgy is a tripláját keresi meg a munkahelyén. De őszintén nem tudom, hogy valaha is visszautasított volna valamit.

Különben nem száll el az új programtól, egyszerűen nem szeret utazni még a környező országokba se.

Panaszkodós típus, 1 hónapja lett autója és sokszor tehernek érzem magamat, amikor elkezd jajgatni, hogy megint vezetnie kell az autót. Ilyenkor elejtek egy bocsit, de azt mondja, hogy ez nem rólam szól, hanem csak fáradt. Én eddig vonattal látogattam meg majdnem minden hétvégente és egyszer nem említettem meg a vonatjegy árakat.

Meg persze lehetnek még hasonló apróságok, de nem verném azokat nagy dobra. Többi szempontból meg vagyok vele elégedve, meg vannak benne azok a tulajdonságok, amiket kerestem egy férfiban pl: hűség, tisztelet, 1-2 közös érdeklődés, hasonló étkezési szokások, vallás, ragaszkodás, és szeretve érzem magam, ami a legfontosabb és leginkább hiányzott az életemből.

Csak az anyagiakat nem tudom hova tenni...

2023. aug. 31. 22:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
28%
Szidjátok itt a magyar férfiakat, de a külföldiek se szeretik az aranyásókat.
2023. szept. 1. 08:20
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Az a helyzet hogy kulonbozoek vagytok. Valakinek ez tokeletes lenne, neked nem. Ez a megszoksz vagy megszoksz kategoria.

De az a tapasztalat hogy ha az elso egy ev nem vegig rozsaszin kod akkor ez nem lesz jo egyikotoknek sem

2023. szept. 1. 08:56
 13/21 anonim ***** válasza:
56%

Nem illetek össze. Te mennél, ő ülne és spórolna. Majd ha lenne gyereketek, vihetnéd őket, mert ő nem akar vezetni meg benzinre (se) költeni. Ahogy rád se.

Felajánlod, hogy ha hajlandó veled elmenni egy napra kirándulni, akkor kifizeted? Szerintem barátnőddel menj. És erre még itt a nyomi kis incel le is aranyásóz:) Jó hogy a dugásért nem kell egy összeget felajánlanod. Eszem megáll.

2023. szept. 1. 09:57
 14/21 anonim ***** válasza:
84%
Én azt mondom, hogy teljesen mindegy, hogy ki szerint baj, vagy ki szerint nem, ha te nem érzed magad emiatt komfortosan, akkor az bizony baj. Nem másokat kell nézni, hanem magadat/magatokat. Ha valami zavar, azt meg kell próbálni megoldani. Jobb esetben ez sikerül is, és onnantól boldogan élhettek együtt. Ha meg nem sikerül, akkor vagy valamelyikőtök enged - bár ez gyakran ahhoz vezet, hogy az emberben örökké ottmarad az a bizonyos tüske -, vagy pedig ha nem megy, és számodra ez lényeges, vagy fájóan zavaró dolog, akkor meg egyszerűen nem ti vagytok egymásnak a megfelelő partner. Első kapcsolatban egyébként ez elég gyakran elő szokott fordulni, sok olyan van, akik baromira nem illenek össze, de még évekig szenvednek egymás mellett.
2023. szept. 1. 12:32
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

"A programszervezés nagyon gyenge vagy csak a szokásos programok ismétlése, ami már egy kicsit sok így fél év után."

Lehet, hogy nem illetek egymáshoz. Van ilyen. Nem mindenki passzol mindenkihez. Más személyiségek vagytok, más értékrenddel és hozzáállással.

"nem merem megemlíteni neki"

Az már rég rossz, ha valamit a párodnak (?) nem mersz megemlíteni. Milyen pocsék kapcsolat az, ahol félelem van??

"nem szeret annyira költekezni"

Na, itt jön akkor egy feloldhatatlan ellentét. Ő nem akar költekezni, te meg szeretnél. Mondjuk ez simán feloldható lenne, ha akkor te ha akarnál, akkor költekeznél, ő meg nem, nem kell, hogy egy kapcsolat arról szóljon, hogy a másikat is olyanná formáljuk, amilyenek mi magunk vagyunk.

"Néha jól esne, ha határozottan visszautasítaná az ajánlatom, mégis nőből vagyok"

Igen, csakhogy ez itt a probléma, hogy te eléggé anyagias megközelítését alkalmazod a "férfias", és "nőies" fogalmaknak. És eléggé tévúton jársz. Egyrészt ez elég anyagias hozzáállás (mondjuk ha aranyásóként akarnál díszelegni valami újgazdag műmájer mellett, akkor ez rendben lenne), és elég felületesnek is hat.

"De őszintén nem tudom, hogy valaha is visszautasított volna valamit."

Öhm... dehogynem, hiszen épp te mondad, hogy az utazgatós ajánlataidat előszeretettel visszautasítja. Ja, csakhogy te nem visszautasításra gondoltál, hanem arra, hogy majd pénzeli a hóbortodat. A kettő nem ugyanaz ám. ;-)

"egyszerűen nem szeret utazni még a környező országokba se"

Na, erre mondtam, hogy nem illetek össze. Van, aki szeret utazgatni, van, aki nem. Van, aki ide szeret menni, van, aki oda. Ha ez olyan dolog, ami nektek lényeges, és amiből egyikőtök sem tud engedni, akkor nem kéne erőltetni a kapcsolatosdit.

"Panaszkodós típus"

Hát te is az vagy, na...

"1 hónapja lett autója és sokszor tehernek érzem magamat, amikor elkezd jajgatni, hogy megint vezetnie kell az autót."

Nem, te azt akartad mondani, hogy az zavar, hogy ő nem a magánsofőröd, és nem ugrik azonnal, ha te lusta vagy a lábikóidat használni.

"azt mondja, hogy ez nem rólam szól, hanem csak fáradt"

Ami persze neked nem érv, mert ő nem lehet fáradt, és neki mindent szeretnie kell, amit te szeretsz.

Bocs, de... nagyon nárcisztikus vagy.

"Én eddig vonattal látogattam meg majdnem minden hétvégente és egyszer nem említettem meg a vonatjegy árakat."

És miért nem? Várj, tudom.. azért, hogy utána ezt is a fejéhez vághasd. De ebből is látszik, hogy az érdemi kommunikáció köztetek nulla.

"meg vannak benne azok a tulajdonságok, amiket kerestem egy férfiban pl: hűség, tisztelet"

Csak benned nincsenek meg ezek.

Figyléj, szakíts, és keress egy olyan pasast, aki a te elképzeléseidnek megfelel. Ő meg majd talál magának olyan nőt, akivel összeillik, és akivel megvan az összhang.

2023. szept. 1. 12:53
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Egyszerűen nem vagytok egymásnak valók, te utazós vagy, ő nem. Keress olyat aki hasonló hozzád, nem olyat aki mást akar.
2023. szept. 1. 13:26
 17/21 anonim ***** válasza:
58%

Ja, csakhogy te nem visszautasításra gondoltál, hanem arra, hogy majd pénzeli a hóbortodat.

Ő arra gondolt, hogy ha szeretne kettesben kirándulni, akkor azt esetleg ne ő fizesse, hogy nehogy az embert kelljen terhelnie a költségekkel és így hátha hajlandó elmenni vele, hanem egyszer a hapsi. Erre értette, hogy néha szeretné magát nőnek érezni, hogy nem mindig ő fizeti a kiruccanásokat. Mondjuk ezt maxi megértem.

2023. szept. 1. 13:28
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

Ő meg majd talál magának olyan nőt, akivel összeillik, és akivel megvan az összhang.

Jó is lenne. Egy másik szarrágó tv nézőt, csak nőneműben. szerintem is vele illene össze. Ja, de a hölgy járjon oda vonattal, ne neki kelljen fáradnia a vezetéssel. Oh szegény fáradt ember, mindjárt megsajnálom. Ja nem.

2023. szept. 1. 13:30
 19/21 anonim ***** válasza:
40%

Végig se olvastam.

2 gond.

Ami benne van, hogy ő nem él, hanem szenved. Az élet egy kaland, nem egy nehéz munka.

Ami benned van, hogy nincs benned egyenlőség. Ne kérj bocsánatot olyanért, amihez semmi közöd. Ne vállald magadra a felelősséget a világért, és más emberek érzéseiért.

2023. szept. 1. 14:49
 20/21 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk ti egyáltalán nem illetek össze, ez világos :D

Ő otthonülős típus, te mennél - ebben is lehet kompromisszumot kötni, de nőként írom, hgoy utálom az egész napos "programozást". A legtöbb ember hülyét kap tőle, főleg, hogyha mondjuk a munkájában is 8-10 órán keresztül talpon van.

Én is dolgoztam olyan helyen, hétvégente örültem, hogy végre csend van, bekuckózhatok a pléd alá, sorozatozhatok, olvashatok, írhatom a regényemet, nem még elmenni bárhová. Mentem eleget hétköznap.

2023. szept. 2. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!