Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl régóta játszuk ezt az exemmel, és kezd beteges lenni?
Szóval adottak vagyunk mi, két, egyébként kifejezetten jól szituált ember, de lelkileg annyira rátelepedtünk egymásra, hogy az már nem túl jó egyikőnknek sem...
Kezdem az elején. Én egy évvel idősebb vagyok mint ő, és ez gimnáziumi tiniszerelemnek indult. Együtt voltunk két évig. Mindenben egymásnak voltunk az elsők, nagyon harmónikus volt sokáig a kapcsolatunk, majd neki a féltékenységgel és egyéb hasonlókkal kapcsolatban hatalmas problémái lettek. Sokszor volt agresszív, voltak pánikrohamai, előfordult talán kétszer, hogy egy pofont is kaptam. Türelmes voltam, bár inkább sokszor nem tudtam mit tegyek, egyik pillanatról a másikra lett sokszor egy tündérből egy féltékenységi rohammal küzdő entitás. Nos, én a barátaimba, és egy általam szervezett Tumblr közösségbe menekültem, ami neki is sokat segített. Az emberek közelsége, életében először lettek barátai, de késő volt, volt két veszekedésünk, ami után szétmentünk. Egy évig tartó se veled, se nélküled kapcsolat következett, amikor én voltam mással is, volt más barátnőm ezalatt, de legkevésbé sem tudtuk egymást elengedni, mindig visszatértünk egymáshoz, és kerestük az alkalmakat. Én, mivel egy évvel előbb kezdtem, de öt éves tagozatba jártam, és maradtam technikumon, ezért még egy darabig ott voltunk egymás mellett, és egyszer egy évre össze is jöttünk újra. Igazi Ady-Léda kapcsolat volt.
Egymástól függtünk, imádtuk és gyűlöltük is egymást. Ekkor én felkerültem 21 évesen egyetemre, ő pedig maradt a vidéki kisvárosban. Nagyon ritkán beszéltünk, a COVID alatt, mikor otthon voltam, néha össze is futottunk, de nekem volt egy 4 éves kapcsolatom, akit nem csaltam meg (se vele, sem mással), és emiatt gyakorlatilax az exemmel megszakadt a viszony. Tavaly szakítottunk a lánnyal május végén, ezóta újra az életemben van az exem, nem tudom elengedni. Vele álmodom, sokszor feljön Pestre, hogy "véletlenül" összefussunk. Annyira ugyanolyan mindenben, mint én, mintha a női klónom lenne, egyszerűen fura, és bevonz, de továbbra sem tudunk hosszú távon egymás mellett lenni.
Én megint elkezdtem az össze-vissza nőzést, mint mindig, mikor csak ő marad a képletben, de mindig visszatérek valamiért hozzá. Megint, tegnap is, gyakorlatilag randiztunk. Nem tudnám vele elképzelni a kapcsolatot, és elengedném, ha el tudnám valahogy, csak leépítjük egymást. Ja, és ami a legfurább, neki rajtam kívül még senkije sem volt, nem csókolt meg mást, nem feküdt le mással, és ez egyszerűen a körülmények ismeretében ijesztő.
Tudtok valami tanácsot adni? 25F
Az emberek egy része tudat alatt fél az ismeretlentől, ezért inkább mindig azt választja amit már ismer. Ha tudja hogy rossz a régi, akkor is inkább azt választja, mert az már ismerős neki, tudja hogy mire számíthat.
És könnyebb is visszamenni valakihez akit ismersz, főleg ha ő is ilyen "visszaszaladgálós típus".
Egy új kapcsolatot sokkal nehezebb a nulláról felépíteni, ismeretlen emberben megbízni, kitapasztalni vele kapcsolatban dolgokat. Ezért menekülnek sokan "hátrafelé" (van aki a válás után is), mert nincs rá eszköztára, hogy hogyan alakítson ki új és valóban tartalmas kapcsolatot mással. A könnyebb út az ha időnként visszajár a "megszokott rosszhoz".
Döntés kérdése lenne az egész.
Egyszer kell elhatározni hogy végleg szakítasz, és ahhoz tartani is kellene magadat. Szexhiány esetén sem kell visszaszaladni a régihez (tartás kérdése az egész)!
De ugye a döntésnek a te fejedben kellene megszületni, mondhatunk mi itt bármit is. Mindenesetre már te is érzed hogy ez az állapot nem jó neked, azért is írtad ki a kérdést gondolom.
Azért vonz még mindig, mert kudarcra van ítélve kettőtök viszonya, szeretnéd, hogy működne legbelül, elérhetetlen kategória és mivel harcos típus vagy nehéz/lehetetlen elengedni. Amolyan obszeszív állapot, jó lenne szakember, hogy kiderüljön mi az oka az egésznek pontosabban.
Neki se ártana, nem normális, hogy mással mégcsak meg sem próbálta, annyira rajtad csüng.
Pszichológust javasolok én is.
Tanács itt semmit nem ér. Szinte biztos hogy vannak a barátaid, akik megmondták már neked, hogy "hagyd a francba". De az se vezetett sehova, ugye.
Szakember kell aki rávezet arra, mit is szeretnél pontosan, és azt hogyan érd el.
Tisztelt 9-es!
Igen, ez van, ettől függetlenül a probléma orvoslása lenne a lényege a kérdésemnek.
Többieknek:
Én most ismét megszakítottam minden kapcsolatot, küldött az egyik válaszoló egy pszichológust is, aki foglalkozik hozzám hasonlókkal, akinél jövő péntekre tudtam is foglalni időpontot.
Tisztelettel köszönöm mindenki válaszát, és továbbra is szívesen fogadok újakat, építő ötletből sosem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!