Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan kellene kezelni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kellene kezelni egy ilyen helyzetet ahol a nő nem akar semmi féle áldozatot hozni?

Figyelt kérdés

Az új munkahelyemen ismertem meg őt. Eleinte nagyon kedves volt, aztán fokozatosan pár hét alatt egyre undokabbá vált. Először még főzött is ezt azt aminek örültem. Aztán fokozatosan semmit nem csinált. Persze nem is vártam el hogy ilyeneket csináljon így megvoltam nélküle. Viszont hiába tettem meg érte mindent és segítettem neki mindenben.(legalábbis én maximálisan úgy érzem persze tévedhetek) mindenhová elvittem kocsival, pakoltam neki a cuccait az elhunyt édesanyja házából bármi intézni valója volt, boltban élelmiszert több 10 ezer forintért többször bevásároltam neki mert mindig panaszkodott hogy nehezen jön ki a pénzéből. Segítettem neki a fiát elhozni annak az apjától mert a srác össze balhézott az apjával és félt oda menni a gyerekért egyedül, akkor is úgy hivott hogy ő most megy én meg azonnal ugrottam félbe hagytam mindent hogy segítsek.

Kellett neki egy sz.gép mert nem volt neki abban is kisegítettem még 60 ezer forinttal hogy olyan minőségű legyen. Amikor valahol meleg ételt vettem magamnak többször is vittem nekik.

Aztán úgy adódott hogy meg kellett műteni a térdem emiatt nem tudok most járni és autót vezetni május 24 óta. Így persze nem tudtam menni hozzá. Ezért csak telefonon beszéltünk, akkor is többnyire az ő problémáiról és azoknak a megoldásáról. Aztán kicsit rosszul esett hogy nem is merül fel benne hogy esetleg meglátogasson így 3 napig nem kerestem, csak utána írtam neki hogy sikerült e elintéznie az egyik problémáját.

Aztán ő szemrehányást tett nekem hogy miért nem kerestem őt. Én meg nem kaptam szikrát hogy most ő ezt komolyan gondolja , akkor óvatosan megmondtam hogy hát izé..úgy éreztem nem kíváncsi rám ezért nem akartam erőltetni a dolgot. De szerinte elmondása alapján nem a kezemmel van a baj hanem a lábammal és attól még a kezemmel tudnom kellett volna kezelni a telefont, meg különben is én választottam hogy műtsék meg a térdem tehát én tehetek róla hogy most nem tudok mozogni.

Aztán beszéltem neki vagy fél órát arról hogy milyen elképzelésem van egy egészséges párkapcsolatról ahol nem mindig csak az egyik fél hoz áldozatokat hanem néha a másik is, és hogy ő ezt szerintem a leg minimálisabb módon sem teszi meg és legalább akkor a látszatra adhatna és nem neki kéne ezen megsértődnie mert ez teljességgel nevetséges amit művel.

Szerinte a férfi dolga az udvarlás és ha kell akkor hason csúszva menjen oda a nőhöz mert ez így illik..Szó szerint ezt mondta.

Úgy érzem hogy nagyon szemét módon átvert amikor ezzel a "hiányzol" szöveggel vissza édesgetett magához. De valamiért nehezen adok fel dolgokat és szeretnék valami szikrát lobbantani benne. Ami nem is feltétlen a szerelem hanem egyfajta erkölcsi magatartás és nyitottság mások felé nem mindig csak ez a napraforgó attitűd amikor valaki mindig jobban akar járni.

Azt tudom hogy fiatal korában érte nagy trauma mert akkor egy srác elvileg átverte őt és ez nagyon fájt neki. Azt tudom hogy soha nem élt együtt senkivel mert senkit nem viselt el és két gyereke van két apától.

Aztán volt egy nézet eltérésünk amikor állandóan bele kötött mindenbe mit hogyan csinálok, még abba is hogy amikor éjjel kimentem wc-re akkor hallotta hogy kattant a kilincs. Akkor éjjel eljöttem tőle mert eléggé felidegelt és méltánytalannak és igazságtalannak éreztem azt viselkedést amit tanúsított velem szemben.

Aztán írt nekem hogy hiányzom neki, akkor pár napig megint kedves tudott lenni.

2023. jún. 19. 00:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%

Feladás és tovább lépés közt is van különbség kérdező. Egy sikeres ember tudja mikor kell a tévhiteit abbahagyni és más utat keresni. Itt változás elég nehezen fog menni, mert először azt kellene elérned, hogy ő akarjon változni, de az se egy katarzis élményből fog jönni, hanem általában többből. Mindenesetre a leírtak alapján nem úgy tűnik, hogy ő erre törekedne.

Ha már katarzis élményről beszélünk, az is benne van a pakliban, hogy épp az lesz az, hogy elhagyod és rádöbben valamire, szóval már ezért sem maradnék vele.

Egyértelmű, hogy máshogy gondolkodtok, szóval az az út nehéz lesz ha el szeretnéd érni, hogy elgondolkozzon a kapcsolatotokon miközben együtt vagytok. Ha erre képes vagy, azzal számolj, hogy ez évekbe telik általában. Nekem nem lenne ehhez türelmem.

2023. jún. 19. 05:23
 12/18 anonim ***** válasza:
96%
Hagyd ott ha nem kell neked. Én ezt szoktam, ha már elég volt.
2023. jún. 19. 06:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek. Te szóbeli megerősítést vársz, miközben teljesen egyértelműek a tettei.

Ez a nő csak kihasznál. Ez azt jelenti, hogy semmit se jelentesz neki, addig vagy érdekes, amíg ki tud venni belőled. Adni soha semmit nem fog.

Erre hiába vársz.

A játékgépes hasonlatod pont találó. Te most olyan vagy, mint aki dobálja a pénzt be a gépbe, húzkodja a kart, és csapkodja a gépet, hogy nem igaz, hogy nem jön ki egy kisebb nyeremény se, de ezt az utolsót bedobja, hàtha most...

Nem, nem fog hirtelen belédszeretni, nem fogod érdekelni. Mindenki azt mond, amit akar. Hiába mondja, hogy érdekled, ha közben arra se hajlandó, hogy a telefont megemelje, mikor tudja, hogy te szorulsz segítségre.

2023. jún. 19. 07:41
 14/18 anonim ***** válasza:
28%

Érdekes, hogy nem az a konszenzus, hogy "te választottad! Te hagyod magad! Ez kell neked!".

Az elején felszaladt a szemöldököm, mert nem írtad, hogy a barátnőd, csak hogy van egy nő, akinek becsicskulsz. Innen egyéni probléma.

2023. jún. 19. 09:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy ő tényleg azt hiszi, hogy ez a normális és neki az kell, hogy körülugrálják és hercegnőként kezeljék, de pont emiatt ezt nem értékeli, természetesnek veszi és nem is fogja viszonozni. Sajnálom, de nem te hiányzol neki, csak az, hogy segítesz neki mindenben.

Most, hogy nem tudsz mozogni is csak lelki szemetesnek használ és láthatod, hogy mikor egyszer neked lenne szükséged rá, nem tesz semmit. Ráadásul még képes magát kihozni áldozatként.

Nem fog megváltozni, mert ő ilyen és még csak nem is látja, hogy ebben bármi probléma van. Fel se ismeri és főleg nincs benne semmi hajlandóság, hogy fejlődjön. Ha lezárod, az nem feladás, csak belátnád, hogy többet érdemelsz ennél és tőle nem fogod megkapni, csak kihasznál.

2023. jún. 19. 09:49
 16/18 A kérdező kommentje:

Pont ezt is magyaráztam neki hogy megkaphat mindent és sokmindent megtennék érte de ne várja el és ne vegye természetesnek mert az onnantól toxikussá válik és nem a párja vagyok hanem a csicskája.

Amikor korábban szakítottam vele mert nem volt hajlandó megbeszelni valamit ami szerintem helytelen volt részéről akkor mivel nem lehetett vele dűlőre jutni és akkir is mindig tőlem várta hogy én pitizzek neki megirtam neki hogy akkor jobb ha vége.

Mire azzal jött hogy én milyen beszari vagyok és nem is igazi férfi mert nem személyesen mondtam el neki..valahogy azt mindig felismeri hogy őt normális esetben mi az ami megilletné, de fordítva hogy neki milyen kötelezettsegei vannak erkölcsi értelemben az mindig figyelmen kívül hagyja.

Most is ugyan ezt csinálná, beállítaná magát áldozatnak.

Ami még jobban zavar hogy egy munkahelyen dolgozunk és én nem akarnám utána látni. De ő nem biztos hogy sokáig marad mert nem nagyon tetszik neki a munkahely meg a kollégák sem igazán fogadták a szívükbe ezért most táppénzen tartja magát és azt akarja hogy így kirúgják.

2023. jún. 19. 10:29
 17/18 anonim ***** válasza:

És akkor inkább nem szakítasz, nehogy csúnyát mondjon rád? Ne viccelj!

Megmondod, hogy itt volt elég, vége, ne is keressen. Aztán otthagyod.

Mi van, ha azt mondja, hogy nem vagy elég férfi? Semmi. "Így van, nem vagyok, szia, minden jót!" Rá kell hagyni. Vitatkozni sem érdemes.

Annak meg kimondottan örülj, hogy be se jár már dolgozni. Legalább nem neked kell felmondani, ha nem akarod többet látni.

A helyedben azt is letagadnám, hogy ismerem.

2023. jún. 19. 12:34
 18/18 A kérdező kommentje:

Szerencsére felmondott.

Aztán így már nem is találkoztunk azóta. Az utolsó üzenet váltásban azért még elmondta hogy nekem igazából nincs is semmi gondom, előttem az élet stb. Nyilván reflektálni akart rá hogy ebben a történetben ő az áldozat. Nem értem miért jött nekem ezzel a hülye dumával hogy én rendben vagyok. Egyéltalán hogy jön ehhez miközben soha nem érdekelte amiket mondok neki. Teljesen ki van fordulva magából, én nem értem az ilyent meg hogy már másnap a segges instás képeket osztogatja magáról. Hogyan akar az ilyen boldog lenni amikor a leg minimálisabb nyitottság és elfogadás és empátia nincsen meg benne.

2023. júl. 2. 16:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!