Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért mondják azt, hogy csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják azt, hogy csak az idő segít a szerelmi csalódáson/szakításon?

Figyelt kérdés

Most elsősorban olyan esetekről beszélek, ahol veled szakítottak, tehát elutasítás/rossz tapasztalat ért. Ugye ilyenkor az ember szíve szószerint összetörik, mély szomorúságba esik stb. (Már ha igazán szerette a másikat)

Tapasztalat alapján ilyenkor csak akkor lesz jobb, akkor múlik el teljesen a bánat, amikor valaki új lép az ex helyére, aki LEGALÁBB olyan jó és ugyanannyira szereti az ember. Mindenféle mantra meg self-care kamu csak részben tud segíteni, enyhíteni a fájdalmon, és nyilván hasznosabb, ha az ember azzal tölti az idejét, hogy magán dolgozik, mint hogy egész nap az ágyban siránkozik.

Tehát gyakorlatilag amíg nem jön egy másik "Igazi", addig részben marad a keserűség, fájdalom, csalódás. És persze mi a garancia, hogy a következő kapcsolatnak nem lesz ugyanúgy szakítás a vége.

Mit gondoltok erről? Tapasztalt már valaki olyan fejlődési folyamatot szakítás után, hogy újabb partner nélkül is teljesen tovább tudott lépni? Ez alatt azt értem, hogy soha nem jutott eszébe már az ex, vagy maximum olyan szinten, hogy haha de jó volt ez meg az az emlék anno, tehát pozitívan megmosolyogja.

2022. júl. 21. 12:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez így van.
2022. júl. 21. 12:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg a tehetetlenségérzés segít, amit az idő képvisel. Minel tobb ido telik el annál tehetetlenebb is vagy.

Ez olyan mint a gyogyuthatatlna betegsegek.

Eleinte kuzd ellene az ember orvosrol orvosra rohangál elutasitja a diagnozist, aztán tudomásul veszi osszetorik aztán megtanul vele élni es kihozni belole a minoseget

2022. júl. 21. 13:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az idő valóban segít, vagy te segítesz tudatosan vagy tudat alatt magadon.

Viszont abban veled értek egyet, hogy ezek a csalódások nem feltétlenül építik az embert. Mindig a lépj tovább, engedd el, nézz előre bullshitek jönnek, amik szerintem nagyon károsak. Persze adódik a kérdés, hogy mit tudsz tenni? Nyilván, ha valaki nem akar téged, akkor semmit sem tudsz. De az elengedéses szarok csak még közönyösebbé, kiégettebbé tesznek, legalábbis magamon ezt tapasztalom.

2022. júl. 21. 13:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem segít, csak idővel megtanulsz együtt élni ezzel.
2022. júl. 21. 13:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

De ha valóban szeretted az exed, akkor hogy tudsz továbblépni az "igazi" felé, úgy, hogy ő tényleg elfeledtesse veled a múltat, ha nem léptél túl rajta? Az a másik féllel szemben sem fair, hogy másba vagy szerelmes, de megjátszod magad, amíg végül talán(?) igazi nem lesz az érzelem részedről is, csak mert nem tudsz jobb megküzdési stratégiát.

Volt már ilyen szakításom, amikor én fülig szerelmes voltam, azt hittem, minden szép és jó, és erre jött a hideg zuhany, amikor a semmiből szakítottak velem. Én képtelen voltam mással lenni utána még jó darabig. Csak ilyen látszat dolgokba tudtam belemenni, pár hetes-hónapos kis "kapcsolatok" max, hogy ne unatkozzak és elvonja a figyelmem, de valódi továbblépés tényleg csak kellő idő után történt, mikor már teljesen feldolgoztam a szakítást és végleg elengedtem az exem érzelmileg is. Addig nem is jött az életembe új "igazi", amíg a régit el nem felejtettem teljesen, nem tudtam érzelmileg sem megnyílni annyira, hogy ez lehetséges legyen.

Szóval az én tapasztalatomban bizony de, az idő segít. Nyilván élni kell tovább az életet meg nem begubózni (bár van olyan időszak is, ha az segít akkor az segít, nekem fontos volt, hogy rendesen meggyászolhassam az előző kapcsolatomat), de addig továbblépni nem lehet, legalábbis én nem tudtam, amíg el nem telt kellő idő és tényleg fel nem dolgoztam a szakítást.

Szerintem csak mások vagyunk, valakinek lehet nem működik ez a kivárós módszer, nekem meg nem működik a búfelejtős kapcsolat. Mindenki úgy küzd meg az érzelmi nehézségeivel, ahogy tud, szerintem ebbe kár többet belelátni.

2022. júl. 21. 13:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez az igazság!

Lehet, hogy neked 2 kapcsolat között rövid idő telik el, és nem érsz végig a gyászfolyamaton, az sem feltétlenül egészséges.

2022. júl. 21. 13:42
 7/10 anonim ***** válasza:
6. Hát igen, van benne valami, bár nekem volt csaj haverom, akit hamarabb ismertem mint hogy kapcsolatom lett volna, aztán mikor az első kapcsolatomat kisírtam neki beleszerettem, aztán ő is kisírta a az azelőtt nem sokkal tönkrement kapcsolatát, majd megbeszéltünk 1 talit is, majd a tali előtt 1 héttel összejött mással és többet nem beszéltünk, teljesen logikus xD
2022. júl. 21. 13:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egymagam léptem túl. Mindenféle pótlék nélkül. Elkezdtem szeretni magamat, és az önszeretet pótolta a szeretet hiányát. Most le leszek pontozva, de mikor valaki hosszú ideig nem akarja elengedni a másikat, akkor nem a másik személyt szereted… Nem… olyankor magadat sajnálod, hogy nincs ott a másik neked, egyedül vagy, nincs senki akit szerethetnél, aki odabújna, meghallgatna úgy ahogy szükséged lenne rá. Ha szereted a másikat, akkor tiszteletben tartod a döntését. Fáj, de elengeded, hiszen azt szeretnéd, hogy neki jó legyen. Ha ez azt is jelenti, hogy mással. Ez van, ez az igazság.
2022. júl. 21. 14:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azert, mert idore van szukseg hozza, hogy az uj eletszituaciohoz alkalmazkodj. Meg kell szokni, hogy egyedul vagy.
2022. júl. 21. 14:44
 10/10 Semuhi ***** válasza:
8/9 szia szakitás után vagyok üres lettem iszok mint egy barom igazad van de nehéz.. nekem minden önbizalmam és mindenem off lett se kondi se jogsi csinalas .. nem tarom màgam semmire régen volt önszeretet most azis.eltunt..
2022. júl. 22. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!