Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan engedjem el?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan engedjem el?

Figyelt kérdés
Lassan 5 hónapja, hogy szakítottam vele. Nagyon sok energiát időt tettem bele a kapcsolatba hogy működjön. Róla annyit kell tudni, hogy elég sok lelki trauma érte az elmúlt években. Sajnos az elejétől kezdve a sok panaszkodás, múltbéli dolgokon siránkozás köztük "mit tett velem az exem" "miért tart ott az életem ahol tart" "8-6-4-2 éves sérelmek folyamatos felemlegetése a múltjából. Igazából a kapcsolat elején amikor fel kellett volna építeni a bizalmat a másik felé akkor az ex-el való irogatas, állandóan róla mesélés miatt nem ment. Utána állandó hullámvasút voltunk, a depressziója miatt (is). Nyilván nem hagytam ezt szó nélkül, ez furcsa is volt neki hogy egy férfi megmondja a véleményét. Én sem tudtam ezt mindig higgadtan közölni, én is hibás vagyok sok mindenben. A kapcsolatunk végére addig jutottam lelkileg, hogy egyszerűen nem akartam vele beszélni/találkozni de nagyon szerettem ezért mindig mentem hozzá. Volt sok hisztije, sokszor olyan dolgokat vágott a fejemhez amikre csak meglepetten néztem. Az tette be a kaput, hogy fél év után rá kérdeztem, hogy szokott e még az exével beszélni erre azt mondta hogy amikor összeveszünk akkor rá szokott írni. Ott és akkor összetörtem teljesen. Nemsokára rá szakítottam is. Sajnos a mai napig gondolok rá, sokszor könnyes lesz a szemem annyira szerettem őt. Mindenki azt mondja, hogy az idő segít, zárjam le...stb egyszerűen nem megy. A mai napig vele álmodok. A szakítás után 1 hónappal keresett, de azt válaszoltam neki hogy nem szeretnék sem találkozni sem beszélni vele. Igazából tippekre lenne szükségem, kinek hogyan sikerült túltennie magát egy fájdalmas szakításon? 30as férfi vagyok, van egzisztenciám, a munka mellett egyéni vállalkozó vagyok de a munkába nem szeretném temetni magam. Válaszokat előre is köszönöm!

2021. dec. 18. 05:55
 1/8 anonim ***** válasza:
44%

Én a helyedben nem vágyakoznék olyasvalaki után, aki ennyire negatívan szemléli az életet! Nem hinném, hogy jó anya tudna lenni, aki GYEREKSZEREPET játszik folyamatosan. Akármennyire "fájdalmas"-nak érzed ezt a kijelentést.

Egy nőtől ma már ALAP ELVÁRÁS(!) kellene, hogy legyen valamennyire önálló a megélhetésével kapcsolatban. (Nem minden esetben teszik szóvá azt, ha tisztességesen/becsületesen dolgozunk, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak egyetlen szó nélkül.) Egyenjogúság kellene ilyen tekintetben a férfiakkal.

Huszonéves korban sem jó megszokni a gondolatot, hogy az ÉLET majd mindig dédelgetni fog. A szüleinek esetleg pityereghet, de ne pedig a párjának!

2021. dec. 18. 06:19
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Ez azt jelentette ezek szerint (valahogy jogosnak érzem hogy ezt gondolom): ha ti összevesztetek, a kapcsolatotokról, magáról a konfliktusról "beszámolt az exnek", miközben neked meg az exet szidta hogy ő mit tett vele?

Ha ez így van ahogy leírtad, extrém szinten beteg a lány, ezzel a kettős játékkal amit tett, valamint azzal, hogy konfliktus esetén nem a konfliktus okozójával beszéli meg.

Sajnos tudom közhelynek fog hangzani, de úgy gondolom sokat tudna segíteni az elengedéssel kapcsolatban pszichológus, sokan kiemelik, hogy pl. veszteségek feldolgozásában tudnak segíteni.

Szerintem a közösségi oldalon se és sehol ne nézegesd, ha még valamilyen szinten kapcsolatban vagy vele valamilyen digitális eszközön.

2021. dec. 18. 06:23
 3/8 anonim ***** válasza:
44%

Jobb így neked , az ilyen hisztis nőkkel nem lehet mit kezdeni.

AZ idő valóban segít főleg meg ha lesz aki segít ebben az még jobb lenne.

AZ pedig egy nomális partner aki feledtetni tudja.

De így hogy azon jár az agyad mindíg, ezt nehéz elfeledni.

Hidd el hogy te nem igen érdekelted , nem volt beléd szerelmes .

AZért emlegette az exét neked, mert neki meg az járt a fejében állandóan.

Egyszerűen nem neked való ő, teljesen különböztök és ebből sose lenne életképes kapcsolat.

2021. dec. 18. 06:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj arra, ha komolyabbra fordult volna és pl. gyereketek lett volna, ilyen környezetben milyen lelki sérüléseket gyűjtött volna be. Bármilyen konfliktus esetén rohant volna valakihez, a párkapcsolatból kibeszélni.

Persze nem kizárható a lehetőség, hogy lelkileg rendbejön, de csak panaszkodással és kettős játékkal (jóban vagytok = exet szidja, összevesztek = exnek írogat) nem oldja meg lelki problémáját, ehhez külső segítség kell.

2021. dec. 18. 06:41
 5/8 A kérdező kommentje:

#1 Dolgozik ő is, nem én tartottam el

#2 mindenhol tiltva van, nem nézegetem

#4 igen ez így van , nem oldja meg a problémákat

2021. dec. 18. 07:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezért szoktam azt mondani, hogy szakitás után csak akkor szabad egy újba belemenni ha teljesen lezártuk. Itt a példája mi van akkor ha ez nem így történik.
2021. dec. 18. 07:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen ez teljesen igaz. A másik fél lelkét töröd össze.

Másik nő nem kell, lenne de nekem sajnos ameddig nincs rendben a lelkem nem működik a szex. Szóval ez a majd mással elfelejtem sztori nem működik.

2021. dec. 18. 07:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Teso velem azért szakitott mert nem volt neki elég amit adtam

nyaraltattam, mindent megvettem, jó volt a sex, jó volt minden és azért szakitott velem mert mellettem nem tud bulizni és nem teheti azt amit akar.. És ezt mind ugy mondta hogy soha nem tiltottam semmiről se :D azt hittem életem szerelme és elhagyott és olyat irt hogy " minél többet adsz annal többet akarok és sose leszek boldog" KI ir ilyet? és hidd el a világ legnormálisabb lányáról van szó aki soha nem kért tőlem semmit csak önmagamat :D Tehát mi a megoldás ? mindeki azt monjda hogy én elkapattam és megunta az életet mellettem mert minden megtehetett és mindene megvolt

SZERINTED HOGY ÉRZEM MAGAM???? ILYEN A VILÁG?????? xD

1 hónapja szakitott és azóta keresem magamat és úgyérzem sose találom meg már az igazit... Hogy engedjem el azt akivel éveig jó volt és utana meg igy szakit?:D legalább mondta volna hogy megcsalt vagy akarmi de azota se lattam erre utaló jeleket total kivagyok égve és csak az napi 1-2 deci alkhol meg a netflix tart életben mert kur va ra nicns szuksegem se baratokra se semmi bulira egyszeruen csak szerettem volna dolgozni és közben életem nőjével lenni :D SZÓVAL SZERINTEM MAJD AZ IDŐ MEGOLDJA ! XD 22F

ui: tudom hogy nem adtam normális választ,de muszáj volt kiirnom magamabol

2021. dec. 22. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!