Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Mit tudnék azellen tenni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tudnék azellen tenni, hogy ne legyek ekkora érzelmi roncs?

Figyelt kérdés

Több, mint fél éve ért véget a kapcsolatom (első volt), sok évig tartott. Megcsalni készült, így szakítottam vele, össze is jött rögvest a másik emberrel.

Hónapokig még próbált velem kapcsolatba lépni, hiába tiltottam le a közösségi oldalakon. Mostmár 2 hónapja nyugalom van, jobban is érzem magam. Viszont annyira hozzászoktam, hogy bármi is történt, keresett.. A kapcsolatunk alatt, meg hát ugye utána is, hogy még mindig azt érzem, hogy fel fog még bukkanni. Elég mérgező volt már ez a dolog kettőnk között, így nem szeretnék már vele lenni, viszont mégis azt érzem, hogy hiányzik és várom a pillanatot, amikor rájön, hogy elrontotta. Vagyis erre már rájött, hiszen hónapokig még "zaklatott" engem a bocsánatomért,de én ezt a dolgot, meg azokat, amiket a kapcsolatunk végén is már elkövetett, nem tudom megbocsátani. Már csak egy energiavámpírként funkcionált az életemben és minden pozitív energiám kiszívta belőlem, amiből én már semmit nem kaptam vissza. Majd, mire teljesen lemerített, szépen fogta magát és tovább állt. Ez nekem még mindig fáj. Már gyógyulok, erősödök, de vannak még mélypontjaim, amikor eléggé fájnak a történtek, mert szerintem nem érdemeltem ezt.

Nem tudom, hogy mit tudnék kezdeni ezzel a helyzettel. Élem az életem, sokat programozok, ezerrel rákapcsoltam a sportra és egyéb dolgokra, amik feltöltenek. Viszont amikor próbálok a jövőbe tekinteni, még mindig hihetetlen és elképzelhetetlen, hogy Ő nincs ott, nincs benne. Pedig tudom, hogy akárhogy is nézem, egy romboló és bántalmazó személy volt az életemben, akivel képtelenség lett volna közös jövőt alapozni. Mind érzelmi, mind anyagi szempontból, mert a játékszenvedélye miatt már csak folyamatosan adósságokba verte magát és a csaladját is. Mindemellett rengeteget hazudott.

Annyira szeretnék már megkönnyebbülni, fellélegezni és nem gondolni rá, de úgy érzem, hogy sosem fogom őt elfelejteni. Persze tudom, nem is kell, hiszen az életem része volt. De én csak azt szeretném, ha nem rajta kattognék 0-24 kb. Akárhol járok, akármit csinálok, egyből ő jut eszembe. Hogy ez a hely neki is mennyire tetszene. Ha valami történik velem, szívem szerint vele osztanám meg. Érdekel, hogy hogy van, de nem kérdezhetem meg, mert magamnak ártanék ezzel és meg sem érdemli, azokután, ahogy bánt velem.

Emiatt rosszul érzem magam, mert egészséges lelkületű ember örülne neki, hogy megszabadult egy ilyen személytől. Én mégsem tudok rajta túllépni.. Hol utálom, hol hiányzik, hol azt kívánom neki, hogy mostmár remélem boldog. De olyan nehéz, amikor én maradtam egyedül, összetörve, ő neki meg azonnal volt/van kinél lenni vígasztalódni és ezt igazságtalannak tartom. Az ilyen embernek miért jár a jó mindig, miért ilyen szerencsések? Miért én szenvedek még mindig, amikor én semmi rosszat nem követtem el, csak annyit, hogy bíztam és szerettem egy rossz embert.

Mindenki azt mondta, hogy valószínűleg ha 1et csettintenék, hogy jöjjön vissza, akkor itt lenne. Hiszen hónapokig még utánam koslatott, hiába az új kapcsolat. De akkor sem lenne nekem jobb. Ilyen embert miért akarnék vissza? Engem sem tisztelt, nem is szeretett már, mert akkor nem tette volna ezt. Akkor miért hiányzik? Miért vágyom még mindig arra, hogy akaratom ellenére itt legyen és engem akarjon? Olyan rossz ez az egész. Mi baj van velem? :(

2021. máj. 23. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Leszünk barátok? Akik bármit meg tudnak egymással beszélni, és tisztelik egymást?
2021. máj. 23. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Most még ez korai. Én 3 év után kezdek fellélegezni. De lehetett volna ez hamarabb is, ha előbb meg tudom lépni azt, hogy letiltom. Sajnos nem bírtam megtenni, mert mindig reméltem, hogy még jelentkezik és így is történt, viszont soha nem akart igazán semmi komolyat, csak feltépett ezzel 1,5 éve hegedő sebeket. Amikor már nem reménykedtem semmiben, akkor tudtam meglépni a letiltást.

Akkor úgy éreztem, vége az életemnek.

Kellett néhány hónap, hogy észhez térjek. Aludni se tudtam, felriadtam az éjszaka közepén és nem bírtam visszaaludni.

Aztán megismertem valakit, aki megzavarta a fejemet. Ez is esélytelen, de legalább már érzem, hogy annyira túl vagyok a múlton, hogy fel tudok már figyelni másra is. Nem tudok még szerelmes lenni, nem is akarok, de jobban érzem magam, már nem rá gondolok éjjel-nappal. Ha lenne esélyem ennél az illetőnél, valószínű már jobban belezuhantam volna érzelmileg, de rájöttem, hogy szinte semmi esélyem nincs, de nem is bánom.

2021. máj. 23. 15:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Stockholm szindroma. Valoszinuleg apukaddal nem volt tul fenyes a kapcsolatod es ott is felemas erzeseid voltak. Gyerekkent felneztel ra, tamaszkodtal ra, de ugyanakkor nem bant tul jol veled. Most ezt a mintat kerested es talaltad meg a baratodban. Mert ez adott biztonsagot, azt, amiben korabban eltel. Felsz az ujtol, a szokatlantol, nem sikerult meghaladnod a rogzodott rossz csaladi mintat. Keress egy pszichologust, le tudja roviditeni a szenvedessel eltoltott idot. Mert hosszu lesz, nem uszhato meg, hogy szembenezz a demonaiddal. De jobb, ha valaki segit es hamarabb is tul leszel rajta. Onnantol mar ura leszel a sorsodnak es a boldogsag is meg fog talalni, ha nem vakon sodrodsz, hanem iranyitod az eleted.
2021. máj. 23. 16:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem volt apám. Egy csavargó, alkoholista, aki hál'istennek, sosem volt részese az életemnek.

Ettől függetlenül nem volt fényes gyerekkorom. Tudom, hogy ott van mindennek a gyökere. De nem a rossz apafigura miatt lehet ez, mert az sosem volt...

2021. máj. 23. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem feltetlenul az apadtol sajatitod el a ferfimintat, amit tudat alat keresel. Lehet egy tanar, edzo, szomszed barki. Ezet kene tudatositanod magadban, hogy ez nem a te utad es elutasitani azokat, akik ilyenek. Ahhoz pedig dolgoznod kell a tudatallatidon.
2021. máj. 23. 16:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy az elején, sőt, évekig nem ilyen volt velem. A tenyerén hordozott. De amilyen szépen bánt velem sokáig, olyan szinten fordult ki magából a végére.

Nyilván, ha az elején is ilyen lett volna, össze sem jövök vele...

2021. máj. 23. 16:58
 7/8 anonim ***** válasza:
De akkor mi itt a kerdes? Megjatszotta magat, eljatszott egy szerepet, amirol azt gondolta, hogy vevo vagy ra, es sikerult is neki. Amikor pedig mar faraszto volt szamara, akkor pedig elobujt az igazi enje. Emlekezz a szepre, tanulj a rosszbol es keress egy masik kapcsolatot, ennyi a dolgod. A mult lezarult, a konzekvenciakat levontad, hagyd magad mogott, fokuszalj magadra es a jovodre. Ki vagy, mik a celjaid, mit akarsz elerni, mit tegyel erte? Tedd sinre az eleted.
2021. máj. 23. 17:04
 8/8 anonim ***** válasza:

"De nem a rossz apafigura miatt lehet ez, mert az sosem volt..." => Nem volt, és ez egyben a minta hiánya, de egy rossz minta is. Ha valaki nincs, akkor milyen? Érzelmileg elérhetetlen. Simán kereshetsz olyan férfit, aki csak fizikailag van veled, de érzelmileg nem kerültök sosem egy síkra.

Egyébként a szakítás-feldolgozás mindenkinél hullámzó. Én is kb. akkor szakítottam, amikor te, már 5 éve együtt voltunk akkor. Én szerencsére már túljutottam azon a ponton, hogy nem fogadnám vissza, még akkor sem, ha könyörögne, és ténylegesen lehozná a csillagokat, mint ahogy mindig ígérte. Viszont a fájdalom, úgynevezett önsajnálat még mindig rám tör, hogy mivel érdemeltem ki ezt a sok rosszat. De tudom, hogy egyszer vége lesz. Ahogy nálad is. Leszel még te nagyon boldog, de kérlek, először tedd rendbe saját magad.

A mérgező emberek profik a színjátszásban, de mindig vannak korai jelek is, csak azokat még nem tartjuk olyan durvának. Pedig kellene, csak jobban szeretnénk a toxikus párunknak hinni...

2021. máj. 23. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!