Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nem tudok túllépni.Mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok túllépni.Mit tegyek?

Figyelt kérdés

8 hónapja szakítottam a barátommal,de egyszerűen nem tudok túllépni.Sok problémánk volt,nem illettünk össze,de 4 évet húztunk le együtt,és ezt nekem nagyon nehéz lezárni. Nem váltunk el haragban, és úgy tudom neki már jóideje van egy kapcsolata,aminek örülök, végre talált valakit akivel jobban összepasszolnak.

Már külföldön élek, próbálkoztam az ismerkedéssel, de nem lett jó vége,elsírtam magam a srácnál akivel randiztam. Mennyi időbe telik lezárni egy hosszú kapcsolatot? Gondolom változó. Hullámvölgyek vannak, van amikor napokig eszembe sem jut,de van,hogy akár az időjárás is előhozza az emlékeket.Mikor múlik el ez?

2021. márc. 27. 16:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Örülj neki, hogy neked vannak olyan napjaid, amikor nem jut eszedbe... Én perceknek is örülök egyelőre. :D

(7 év kontra 4 hónap)

Sajnos nem tudok segíteni és más sem fog tudni. :/

2021. márc. 27. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Kedves Első!

Sajnálom, és köszi a választ. Arányaiban nálam is több amikor eszemben van, mint amikor nem..Tényleg nagyon nehéz.

2021. márc. 27. 16:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom neked azért némiképp segített a környezetváltozás is. Tényleg nem tudom mivel lehetne ezt a folyamatot segíteni. Én is próbálom magam lekötni, de hiába. :( úgyhogy marad a várakozás.
2021. márc. 27. 16:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Dettó..Hát,nemrégiben egy Budapesthez hasonló városba költöztem (előtte Tirolban éltem a hegyek között), és ahogy idejöttem újra beütött minden,mert Pesten éltünk együtt. Úgyhogy a környezetváltozás sajnos nem segített sokat.
2021. márc. 27. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az segített, hogy tudatosan végigmentem a gyászfolyamaton. Bizonyos szinten próbáltam elterelni a figyelmem, hogy ne állandóan ezen kattogjak, de adtam időt magamnak agyalni is. Minél jobban menekül az ember, annál jobban üldözik az emlékek. És amikor elmélkedtem, próbáltam rendezni a dolgokat: visszaemlékeztem szép emlékekre, telesírtam miatta a párnát, aztán elengedtem. Végiggondoltam, mi nem működött, mit csináltam rosszul, mit kellett volna másként, mit rontott el a másik, mit nem akarok egy következő kapcsolatba, stb. Szóval azt a rám zúduló információhalmazt feldolgoztam, bármennyire is fájt.

És közben próbáltam a jó dolgokra gondolni: a múlt lezárása közben a jövőbe kezdtem tekinteni. Új frizura, új ruhák, új hobbik meg olyan dolgok megcsinálása, amire a párkapcsolat miatt nem volt vagy nem volt annyi lehetőségem. Kerestem új célokat, vagy régieket leporoltam. És kezdtem felkészíteni magam arra is, hogy egyszer új embert engedjek az életembe, így újragondoltam, mit várok ennyi idősen már egy kapcsolattól, mik az intő jelek, amiket tanultam, stb.

Szerintem nagyon sokat segít, ha tudatosan fut neki az ember a feldolgozásnak, és nem csak várja, hogy majd jobb lesz, meg menekül mindenáron a fájdalomtól.

2021. márc. 27. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!