Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Megengedjem neki, hogy eljöjjö...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megengedjem neki, hogy eljöjjön a temetésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még tavaly volt egy hasonló kérdés, csak nem találom, így azok a válaszok, vélemények sem tudnak segíteni. És elnézést, ha rossz kategóriába írom.

22 éves lány vagyok, volt egy 25 éves bátyám, aki két hete meghalt. Senkink sincs, apánk haroméves koromban halt meg, anyánk 18 éves koromban, így csaladtól nem tudok tanácsot kérni.

A bátyám nagyon szerelmes volt egy ugyanolyan korú lányba. A csaj valamennyire viszonozta is, hónapokig randiztak, le is feküdtek. Azonban amikor a bátyám szerelmet vallott, a csaj bevallotta, hogy végig vőlegénye volt, aki mellett kitart. A bátyám minden rossznak lehordta, nagyon aggresszív stílusban (a bátyámnál jámborabb embert soha nem ismertem), pl. hogy más a helyében minimum megverné, ilyenek. Soha többé nem beszéltek.

Kétszer én is beszéltem a lánnyal, jól kijöttünk, egy nehéz beadandómban online segített is. Mi nem beszéltünk az összeveszésük óta.

A bátyámat nagyon megviselte ez az egész, sokszor leitta magát, plusz sok egyéjszakás kalandja is volt.

Tegnap mentem haza, és a lánnyal pont egymásba futottunk, másfél éve vesztek össze a bátyámmal. Kérdezte, hogy hogy vagyunk, mondtam, hogy mi történt a bátyámmal. Erre a lány kicsit könnyezni kezdett, és kérdezte, mikor lesz a temetés, mert szeretne eljönni. Azt mondtam neki, ez pár nap, és kiderül, de már megvan az időpont.

Kérdeztem, hogy a vőlegénye ehhez mit szólna, azt mondja, egy éve szakítottak.

Köszi előre is a válaszokat! :)

2021. febr. 11. 10:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%

Mond azt neki hogy szűk családi körben lesz tartva, és neki ezt tiszteletben kell tartania.

Nem teljesen úgy van ahogy a többiek mondják, jogod van hozzá, hogy a gyászodban ne zaklassanak még csak jelenléttel sem.

2021. febr. 11. 11:43
 12/27 anonim ***** válasza:
92%

"Oda az megy, aki akar"

Frászt!

Szokott lenni a gyászhíreknél egy mondat: "a szertartás szűk családi körben zajlik". Ha ez ott van, akkor a közvetlen hozzátortozókon kívül kifejezetten illetlenség megjelenni. Ha nincs ilyen kikötés, akkor tényleg az megy, aki akar.

Egyébként meg lehet azzal jönni, hogy azóta sok minden változott, meg hogy csak az ő szemszögéből látja a dolgokat... igen. De szerintem ő jobban képben volt a bátyja érzelmeit illetően, mint egy itteni random ember. A temetés pedig arról szól, hogy a szerettek el tudjanak búcsúzni az elhunyttól. A szerettek. Aki átverte, mélyre lökte, hazudott neki, az nem a szerette. Primitív hangulatkeltés itt bosszúról beszélni. Sehol nincs itt bosszú. Pusztán annyi, hogy ez a barátokról és szerettekről szól, nem pedig az ellenségekről. Hogy közben megszólalt benne a lelkiismeret? Akkor majd utána felkeresi a sírt, és visz rá virágot. Vannak dolgok, amiket előbb kellett volna rendbe rakni, nem egy haláleset után.

Én diplomatikusan megmondanám, hogy szűk családi körben lesz megtartva a temetés, mások a szertartás után róhatják le kegyeletüket.

2021. febr. 11. 12:14
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Azert kernem meg hatarozottan, hogy ne jojjon, mert ha a batyam latna, o maga kerne, hogy takarodjon.

Nekem itelkezni nem dolgom, de a mondottak alapjan egyertelmu, a halott hogyan gondolt rola eleteben.

2021. febr. 11. 13:48
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, majd írd meg, végül hogyan döntöttél!
2021. febr. 11. 14:13
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon kellett elveszíteni a családod, ez szörnyű, nagyon nehéz lehet. Részvétem.
2021. febr. 11. 14:52
 16/27 anonim ***** válasza:
76%
Lehet lepontoztok, de azt írja a kérdező hogy testvérénél jámborabb embert nem ismer, gondolom rendes és kedves ember volt. Akkor az a dolog nyilván szivenütötte, azért reagált úgy, ahogy. Szerintem bár nem ismertem, ezekkel a jelzőkkel, ő nem bánná, talán örülne is ha megjelenne, leróná tiszteletét, magában bocsánatot kérne tőle a temetés alatt. Szerette és kedvelte, igaz hogy rég volt már, de ha tényleg rendes volt, akkor ő ezt jónéven venné. Magamból kiindulva, nem vagyok visszafogott és haragudni is kb örökké tudok, sosem felejtem el ha bántottak, max nem beszélek róla de a tüske megmarad, vannak akik ennél sokkal jobban ártottak nekem de ha elmennének a temetésemre, hat jöjjenek
2021. febr. 11. 15:50
 17/27 anonim ***** válasza:
31%

16-os azt felfogtad, hogy nem lenne fer az élő testvérrel szemben? Leroni a bűnét? A testvérnek van így is bőven problémája, egyedül maradt teljesen a világban.

Szerintem a testvére se akarná, hogy olyan legyen ott aki az égvilágon nem tud igazán róluk semmit, és még be is csapta.

2021. febr. 11. 16:32
 18/27 anonim ***** válasza:
50%

A koporsónál vagy a sírnál a gyászolók inkább lehajtott fővel (szinte magukba roskadva) állnak és nem tekintgetnek jobbra-balra, hogy ki van jelen.

Ha a nő elmegy a temetésre, biztosan nem áll a koporsó mellé. Ha pedig elvegyül a tömegben, netán messzebbről szemléli a szertartást - a Kérdező nem is látja meg őt. Én - már fentebb írtam - nem avatkoznék bele úgy, hogy megkérném ne jöjjön, ill megtiltanám a jelenlétét.

Kötve hiszem, hogy a nő olyan jó színész lenne, akinek bármikor kicsordul a könnye. A nevezett nő pedig ekkor megkönnyezte.

2021. febr. 11. 16:53
 19/27 anonim ***** válasza:
A lényegen nem változtat semmit csak speciel nem tartotta tiszteletben a gyászoló kérését. Ergo aki le akarja róni a bűnét az tiszteletben tartja a másikat és a hozzátartozóját. Egy ilyen után az lenne a normális ha képe nem lenne odamenni.
2021. febr. 11. 19:15
 20/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még.

Valaki írta, hogy jóban vagyok a csajjal. Ez nem igaz. Amikor összevesztek, én nem szidtam le (milyen jogon, meg a bátyám nem spórolt a szidalmakkal 🤣🤣), utána párszor írt nekem, a bátyámról is kérdezett, de ignoráltam.

Jámbor, kedves ember volt a Bátyus (mindig így hívtam 🤣), de nem volt az a fajta, aki hagyja magát, meg megbocsát bocsánatkérés nélkül, ugyanakkor nem volt bosszúálló típus sem. Ismerve, milyen volt, meg ahogy viszonyult a nőhöz utána (úgy hitte, hogy a nő valamiért gyűlölte, ezért játszott vele hónapokig, hagyva menni a dolgokat), minimum kétséges, hogy tudna-e hinni a bocsánatkérésnek. De könnyezett, szóval...

Szóval még átgondolnivaló.

Ha nem haragszotok, nem írom ki, mikor lesz a temetés, mert ha mégse engedem a nőnek, hogy eljöjjön (ebben az esetben nem mondom meg neki a dátumot meg a helyszínt), és esetleg látja a kérdést...

Jó emberek vagytok. 😊😊😊😊😊

2021. febr. 11. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!