Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Megengedjem neki, hogy eljöjjö...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megengedjem neki, hogy eljöjjön a temetésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még tavaly volt egy hasonló kérdés, csak nem találom, így azok a válaszok, vélemények sem tudnak segíteni. És elnézést, ha rossz kategóriába írom.

22 éves lány vagyok, volt egy 25 éves bátyám, aki két hete meghalt. Senkink sincs, apánk haroméves koromban halt meg, anyánk 18 éves koromban, így csaladtól nem tudok tanácsot kérni.

A bátyám nagyon szerelmes volt egy ugyanolyan korú lányba. A csaj valamennyire viszonozta is, hónapokig randiztak, le is feküdtek. Azonban amikor a bátyám szerelmet vallott, a csaj bevallotta, hogy végig vőlegénye volt, aki mellett kitart. A bátyám minden rossznak lehordta, nagyon aggresszív stílusban (a bátyámnál jámborabb embert soha nem ismertem), pl. hogy más a helyében minimum megverné, ilyenek. Soha többé nem beszéltek.

Kétszer én is beszéltem a lánnyal, jól kijöttünk, egy nehéz beadandómban online segített is. Mi nem beszéltünk az összeveszésük óta.

A bátyámat nagyon megviselte ez az egész, sokszor leitta magát, plusz sok egyéjszakás kalandja is volt.

Tegnap mentem haza, és a lánnyal pont egymásba futottunk, másfél éve vesztek össze a bátyámmal. Kérdezte, hogy hogy vagyunk, mondtam, hogy mi történt a bátyámmal. Erre a lány kicsit könnyezni kezdett, és kérdezte, mikor lesz a temetés, mert szeretne eljönni. Azt mondtam neki, ez pár nap, és kiderül, de már megvan az időpont.

Kérdeztem, hogy a vőlegénye ehhez mit szólna, azt mondja, egy éve szakítottak.

Köszi előre is a válaszokat! :)

2021. febr. 11. 10:32
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
80%

Őszintén? Én nem engedném, hogy eljöjjön. Aki ilyen gerinctelen módon vágta át a bátyámat most ne akarjon mártírt játszani a temetésén. Ha nem tisztelte, míg élt, ne most kezdje el.

Ezúton is részvétem a bátyád miatt! Nagyon fiatal volt.

2021. febr. 11. 10:35
 2/27 anonim ***** válasza:
74%

Nem a gyászolók dolga bárkit is a temetésre ENGEDNI. Oda az megy, aki akar (most vírus idején meg van szabva a létszám).

Te a lánnyal jóban vagy most is. Én tudatnám vele az időpontot.

2021. febr. 11. 10:39
 3/27 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem semmi közöd hozzá, hogy elmegy-e, vagy sem. Ne foglalkozz vele, ha el is megy!
2021. febr. 11. 10:41
 4/27 anonim ***** válasza:
90%

Nekem az a logikám, hogy ha bárki el akar jönni egy hozzátartozóm temetésére, akkor nem tiltom meg neki.

A lányról hasonló a véleményem, mint 1-esnek, de ez egyszerűen nem az a helyzet, amikor erkölcsileg ítélkezni kell. Én megmondanám neki, mikor lesz a temetés és ha el akar jönni, hát jöjjön.

2021. febr. 11. 10:42
 5/27 anonim ***** válasza:
78%

Én is úgy gondolom, hogy temetésre elmenni nem engedély kérdése. A bátyádnak nyilvánvalóan fontos volt a lány, még ha mélységesen meg is bántotta. Amúgy full egyetértek az #1-el a lánnyal kapcsolatban, ritka gerinctelen húzás volt tőle amit csinált.

Őszinte részvétem a bátyád miatt.

2021. febr. 11. 10:53
 6/27 anonim ***** válasza:
98%
Őszinte részvétem.
2021. febr. 11. 11:09
 7/27 anonim ***** válasza:
87%

Csak egy jó tanács! A bátyádnak hazudott, becsapta, tudtán kívül szeretői titulusba tette. Szerinted a bátyád örülne neki?

Nekem ez nem lenne egyáltalán kérdés! Foglalkozzon a vőlegényével, vagy már a férjével, ha egy tapasztalatlan, naiv, jóhiszemű embert így kihasznált pillanatnyi testi örömökért, és hazug érzésekért.

Én a helyedbe nem hívnám meg, de ez a te döntésed!

Őszinte részvétem!

2021. febr. 11. 11:11
 8/27 anonim ***** válasza:
53%

A temetésre nem MEGHÍVNI szokás, hanem értesíteni a halálesetről és a temetés időpontjáról.

A nő már értesült a halálról és mint fentebb írtam a résztvevőket nem szokták engedni, vagy nem engedni. Rajta áll, hogy elmegy-e.

Viszont tudok olyan esetekről, amikor a gyászolók megkértek egy barátot, hogy miután valakit felfedeztek a résztvevők között kérje meg ezt az embert a távozásra. Mindenki döntse el most magában, helyes volt-e vagy sem felszólítani őt a távozásra.

2021. febr. 11. 11:27
 9/27 anonim ***** válasza:
80%

Dühömben én is azt mondanám; hogy terheli Őt annyi felelősség, hogy megtiltsd neki azt, hogy ott legyen. De ....

1.: Te a saját szemszögedből ismered a dolgot, ezen kívül van még minimum a másik két ember szemszöge (a bátyádé és a lányé) és ez a kettő jóval közelebb van a valósághoz, mint a Tiéd. Az alapján, ha esetleg a bátyád mesélt neked róla még mindig nem hozhatsz tökéletes ítéletet.

2.: Az idő változott, az asztal fordult, a szereplők felfogása más lett.

3.: Attól, hogy más bunkó vagy köcsög, Neked még nem kell annak lenned. Lehet Ő a Te szemedben negatív karakter, más ismeri az ő nézőpontját és megérti Ő mit miért tett.

Lehet a lelkiismerete megszólalt. Büntetheted Őt azzal, hogy megtiltod, hogy ott legyen, de gondolj bele: (amellett, hogy a bátyádat ez nem hozza vissza) Neked ettől jobb lesz? Miért? ... és meddig? Ha nem is engeded oda a temetésre - a sírhoz a külön engedélyed nélkül is ki fog menni, amikor akar. Akkor mit nyertél ezzel a lépéssel? Az pedig teljesen mindegy milyen a családi állapota (együtt van-e azzal a bizonyos vőlegénnyel, vagy nincs), a dolog ezen részével már nem Neked kell elszámolni.

PS: Részvétem.

2021. febr. 11. 11:31
 10/27 anonim ***** válasza:
82%
Ha szeretne elmenni, akkor ne gátold ebben. Épp elég az, hogy egy életen át gyötörni fogja a bűntudat azért, ahogyan a kapcsolatot "intézte".
2021. febr. 11. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!