Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Egy majdnem 8 éves kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy majdnem 8 éves kapcsolat után aki rögtön beleugrik egy másikba, az mennyi eséllyel lesz tartós, boldog kapcsolat?

Figyelt kérdés

Láttam egy hasonló kérdést és alatta olyan válaszok születtek, hogy pár nap alatt nem lehet elengedni ennyi évet.

Engem érdekelnének tapasztalatok, mert pont van egy ilyen példa a környezetemben.

Mennyi idő után szokott ez kibukni?

Ti esetleg voltatok már ilyen cipőben?

Ellenpéldák is vannak, van, akinek működőképes kapcsolata alalult ilyen helyzetben?

Szakítás után rögtön összejöttek, tehát képben volt már(?) az illető.

2021. febr. 10. 07:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Eleve nem minden kapcsolat lesz tartós, sajnos a legtöbb esetben eleve nem illetek össze, és csak az a kérdés, hogy mikor derül ki. Van, hogy pár nap, akár első randi, vagy pár hét. De ez azért van, mert kevés olyan létezik, akivel összeillő páros vagytok.

Ez független attól, hogy szakítás után mikor találkoztatok. Ha összeilletek, és minden klappol, nem fogtok szakítani, főleg nem ok nélkül.

2021. febr. 10. 07:21
 2/16 anonim ***** válasza:
70%
En szinte csak olyanrol tudok hogy szakitas utan egyből csinaltak gyereket az uj kapcsolatban.
2021. febr. 10. 07:22
 3/16 anonim ***** válasza:
75%
Nem biztos, hogy képben volt a következő társ. De , ha a 8 év utolsó 1-2 éve rossz volt, akkor a következő akár örökké is tarthat.
2021. febr. 10. 07:38
 4/16 Noren1989 ***** válasza:
84%
Nagyon kéne tudni, h a 8évből mikor engedte el az egyik a màsikat.
2021. febr. 10. 07:45
 5/16 A kérdező kommentje:

Ha időnként még keresi a másikat meg gondol rá, akkor vajon elengedte?

Igazából tesómról van szó, én nem szólok bele a dolgaiba, mert az ő dolga, mit csinál.

Csak nem értem a viselkedését.

2021. febr. 10. 07:52
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
#4-es válaszolóval nagyon egyetértek. Egy kapcsolat nem egyik napról a másikra megy tönkre. Van, hogy már hónapokkal korábban a végét járják, csak nem mondják ki. Az új kapcsolat tartóssága nem ettől függ. A férjem, mielőtt összejöttünk, egy öt éves kapcsolatban élt. Az utolsó évben azonban már csak szenvedtek egymás mellett. A lány E-rasmusszal külföldre ment tanulni abban az évben, így a találkozók is ritkultak. Aztán bekerültem a képbe én, és ez megadta a férjemnek a motivációt arra, hogy végleg lezárja a másik kapcsolatát. Nem csalta meg a lányt velem, sőt. A szakítással is megvárta, amíg a lány befejezte a tanulmányait (volt még neki vissza akkor 1 hónap), hogy ne telefonon, hanem személyesen szakítson vele. Ezt megértettem, és kivártam azt az egy hónapot, mert egy 5 éves kapcsolat nem azt érdemelte, hogy telefonon zárják le. A lány is megérdemelte a magyarázatot. Ennek több, mint hét éve, mi azóta is együtt vagyunk.
2021. febr. 10. 07:53
 7/16 anonim ***** válasza:
94%

A legtöbb ember nem hirtelen felindulásból szakít, főleg nem egy ilyen hosszú kapcsolatban. Egyetértek #4 válaszával.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha egy szakítás után valaki még keresi a másikat időnként akkor még nem lépett tovább.

2021. febr. 10. 08:13
 8/16 anonim ***** válasza:
57%
Nekem nem rég lett vége 8 éves kapcsolatomnak. Szeptemberben költöztünk külön. Kb 2 hónapja van új kapcsolat. Kicsit ódzkodok a komoly elköteleződéstől, de a jelenlegi párom is elég laza, így nincs gond. Kb egy évig próbáltam megoldani az előzőt, mielőtt elköltöztem. Tehát már azért régebb óta sz@r volt a palacsintában.
2021. febr. 10. 08:19
 9/16 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem nőknél gyakori, hogy annyit gondolkoznak, örlődnek a szakításon, míg a ffiak kényelmesen elvannak a langyos f*sban, hogy észre sem veszik. Mire eljut a dolog a tényleges kimondott szakításig, a nő túlvan néhány átsírt éjszakán, lejátszotta magában számtalanszor az egészet, így lehet, hogy akkorra már teljesen el is engedi a dolgot, jöhet a következő. :D. A férfi meg áll értetlenül, hogy mi történt, később jut el a tudatáig, hogy egyáltalán baj volt. Ez gyakori az én környezetemben. Na meg az is, hogy jön a korai kapuzárási pánik, szintén a nőknél, hogy a pasi nem veszi el 8-10 évig, nem tervez vele, pedig rááldozta a huszas éveit, meglátja a szarkalábait a tükörben, aztán fut a következő jelölthöz 30 körül, aki gyorsan elveszi és szül neki 1 éven belül. Ebből is sok van, én nem látom hogy nem működne amúgy az új kapcsolat. Jobban tudja az ember egy pofáraesés után, hogy mit keres a másikban.
2021. febr. 10. 08:33
 10/16 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem sokféle körülmény lehet, amik erősen meghatározzák, mi is lesz a következő kapcsolattal.

Igen, egy kapcsolat alatt is le lehet zárni egy kapcsolatot. Az első párkapcsolatom ugyan csak 1,5 évig tartott, szóval össze sem hasonlítható egy nyolcévessel, de komoly volt, én legalábbis komolyan gondoltam, a szívem-lelkem beletettem, ezért nagyon nehéz volt szakítani. Sokáig őrlődtem, próbáltam megoldani, de nem sikerült: mire szakítottam, annyira elegem volt, hogy szó szerint kivirultam, és pár hónapra rá úgy ismerkedtem meg az akkori párommal, hogy szinte el is felejtettem.

Ez a srác meg, akivel utána összejöttem, konkrétan egy nyolcéves kapcsolatból mászott ki pár hónappal előtte, amiből az utolsó 1,5-2 év egy vergődés volt. 5 évig tartott a mi kapcsolatunk utána. Azért lett vége, mert belém csapott a villám, és beleszerettem valakibe úgy, mint soha. Na, ez viszont egy sokkal nehezebb helyzet volt. (Nem voltunk szeretők, nem csaltam meg az exem). Baromi nehéz volt úgy dönteni, hogy felégetek magam mögött mindent, és nagyon sokáig nem voltam teljesen biztos abban, hogy ez a jó döntés: kvázi beleugrani az ismeretlenbe. De több mint egy éve együtt vagyunk azóta.

Szóval, ha két ember valóban összeillik és dolgozik a kapcsolatért, nem azon fog múlni a kapcsolat hosszúsága, hogy mikor szakítottak az exszel: legfeljebb némi nehézséget gördít.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen kapcsolat elsősorban akkor megy tönkre, ha valakit búfelejtőnek használnak: ergo még bőven az exet szereti, de hogy ne legyen egyedül, meg hogy legyen kitől szeretetet kapni és szexelni, összejön az első jöttmenttel, aki jó eséllyel nem is illik hozzá, és ha éppen nem lenne a padlón az illető, össze sem jöttek volna.

2021. febr. 10. 09:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!