Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Az baj ha nincs elvárásom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az baj ha nincs elvárásom a barátnőm felé?

Figyelt kérdés

Nem rég szakított a barátnőm mert szerinte én elnyomtam őt.

Soha semmi miatt sem veszekedtem. Leszögeztem neki az elején, hogy nincs elvárásom, nem haragszom semmiért és teljesen megbízom benne. Valamint megígértem, hogy soha sem fogok szakítani. Még akkor sem fogok haragudni ha megcsal. Ha megcsal elfogadom, hogy hibáztam és megértem a döntését.

Többször nekem kellett érte mennem bulikba/discoba. És akár a jelenlétemben akár nem többször annyira berúgott, hogy összehányta hajnalban a kocsit. Ő rávett, hogy megszakítsam a kapcsolatot a baráti körömmel.

Ő sose ismerte el a döntéseimet, sose hagyta rám. És amikor 1 év járás után kiborultam neki bepánikolt. Majd szépen megfordította a helyzetet és utána 4 hónapig csesztetett vele, hogy én hogy vagyok egy ekkora szar, hogy nem mondom, hogy nekem nem jó az ha veszekszik velem 1 éven át egy lány.

Olyan dolgok miatt veszett össze, hogy keveset tudtunk találkozni mert a szüleimnek kellett segítenem vagy tanulnom kellett (Érettségi aztán egyetem).

Elkéredzkedtem valahova tőle, elengedett. Aztán másnap megkaptam, hogy miért vagyok ekkora köcsög, hogy elmentem.

Volt, hogy egy lerobbant barátomat mentem hazavontatni (földútról), mert csak én tudtam hol van és már közeledett az este.

Volt, hogy rosszul lett mert nem evett, mert fogyni akart (~9%-os BMI-al nem tudom hova). És egy barátnője rám írt, hogy ő is aggódik és próbáljak vele beszélni. Majd megkaptam tőle, hogy én ne merjek beleszólni az életébe és mekkora egy köcsög vagyok. Akkor kiborultam a barátnőjének és utána még 2 hétig ment a huzavona, hogy én hogy merem kibeszélni a háta mögött.

Nyilván ha a szerelmed rosszul lesz mert nem eszik, megpróbálsz segíteni neki aztán rád haragszik nem leszel olyan lelki állapotban, hogy azt mond róla, hogy meggondolt és logikusan cselekszik. Semmi személyeset nem osztottam meg róla.

Az hozzá tartozik a történethez, hogy őt csak anyukája nevelte, apukájával rossz volt a viszonya és egy kis lakásban 1 bérből éltek. Nekem mind a két szülőm él és együtt vannak valamint anyagilag biztos a hátterünk.

Én nagyon jól haladok a tanulmányaimmal. Ő azt mondta, hogy miattam nem halad jól, ugyanis én lenézem és gyereknek kezelem őt.

Én sosem akartam direkt gyereknek kezelni. Viszont a már előbb taglaltak miatt tényleg nem tudtam komolyan venni minden esetben. És rengetegszer hárult rám akár egy szülő feladata a kapcsolatban ami kifejezetten nehéz volt.

Tegyük azt, hogy összeveszik velem (aki épp délutáni műszakban vagyok) mert azt mondom, hogy egy háziállat halála miatt még nem kell benyugtatózva aludni napokig(Xanax).

Este elmegy discoba én meg az éjszakai műszakból egyből a 40 kilométerre található discoba megyek, hogy kiengeszteljem és a jutalmam az, hogy én vihetem haza, hogy aztán másodjára is összehányja a kocsit.

Majd hajnali 4-kor mikor kipucoltam az ülést aludhatok 2 órát, hogy utána hordhassak délelőtt sittet. De ezután se haragudtam.

Ezért adott esetben kezelhettem gyerekként.

Elvileg társaságban is észrevették, hogy elnyomom őt. Én nekem voltak hülye vicceim, de azok tényleg nem belőle űztek gúnyt, egyszerű viccek voltak. Én szerettem volna sokszor vele olyan témákról beszélgetni (vagy akár a társaságban olyan témákról beszélgetni) amik nem maradtak a small talk határain belül.

Például, hogy érettségin mit kérnek a tanárok, hogy oszlik meg területileg a tanulmányi átlag, mi miatt van ez.

És sokszor nem egyezett a véleményünk mert ők ilyen 64 vármegyés nacionalista jobboldaliak. Én meg Polgári családból származó baloldali liberáldemokrata. Nyilván a vérmérsékletünk is jelentősen különbözött emiatt. Ezért tűnhetett úgy neki, hogy lenézem.

Az én szüleim elég egyedi módon élnek. Nincsenek durva baráti összejövetelek, nem mindennapos az alkoholfogyasztás és a gyógyszerszedés. Mentális probléma esetén terapeutához fordulunk és nem gyógyszert szedünk. Mondjuk pánikbeteg vagyok (mondjuk hogy mára tünetmentes) szóval szedtem gyógyszert, de nyilván nem egy állat halála miatt mint ő. De a Rivotrillal való tapasztalatom miatt próbáltam lebeszélni a Xanaxról.

Ezért esik szarul, hogy szakított mert én teljesen önzetlen és teljes mértékben odaadó voltam az egész kapcsolatban és nem tudom, hogy hol hibáztam. Az összes fiú és lány barátom azt mondja, hogy a legelején. Nem az életreszóló szerelmet kéne keresnem hanem könnyű párkapcsolatot.

19/F és 17/L (másfél év járás)

2021. febr. 5. 22:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
53%

"teljesen önzetlen és teljes mértékben odaadó voltam"

Itt hibáztál. Magas elvárásokat kell támasztani és keményen felelősségre vonni a párodat, hogy tisztelni tudjon. Akár meg is alázbi még ha nem is esik jól, szükség van rá.

Nagyon hasonló az első kapcsolatom története. Mindent meg akartam adni, én akartam lenni az a biztos pont, akire mindig lehet számítani, aki soha nem fordul el tőle. Kár volt.

2021. febr. 5. 22:25
 2/25 anonim ***** válasza:
88%

Ha hisztis libákkal kezdesz és még tűröd is birka módjára a hülyeségeket sorban, csakmert jó az alakja, akkor nem kell csodálkoznod semmin sem.

N

2021. febr. 5. 22:25
 3/25 anonim ***** válasza:
94%

az első két sort olvastam....

hahoo, megvan még az, amikor független személyiség voltál???

2021. febr. 5. 22:27
 4/25 A kérdező kommentje:

Szerintem nagyon szép volt de nem az alakja miatt tűrtem. Hanem mert fülig szerelmes voltam belé.

És független személység is csak azért voltam mert nem volt más választásom

2021. febr. 5. 22:34
 5/25 anonim ***** válasza:
91%

3-as vagyok: mindent eltűrtél, megtettél és elviseltél neki. Nem bántásból, de szerinted a nők hogy tudnak felnézni egy olyan férfire, akiket a kedvükre formálhatnak?

Nagyon nem jó, hogy egy kapcsolatban az egyik fél (nemtől függetlenül) olyan szinten idomul a másikhoz, hogy elveszíti saját magát.

2021. febr. 5. 23:03
 6/25 A kérdező kommentje:
De amikor kiálltam magamért akkor meg egészen a szakításunkért hallgattam, hogy mekkora egy fasz vagyok.
2021. febr. 5. 23:06
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert ezt nem úgy kell, hogy mindent benyelsz, aztán amikor már nem bírod, kiállsz magadért. Hanem első perctől önmagadnak kell lenned a másik pedig ha ebbe az önmagadba nem tud beleszeretni, akkor ne legyen veled. Ha csak azért szeretett mert lementél kutyába és bármit megtehetett veled, értelem szerűen nem viseli jól, ha kiállsz magadért. De ha első perctől lennének elvárásaid (ésszerűen) és kiállnál magadért, akkor tisztelni tudna. Így nincs mit tisztelni benned. Meg is csalhat, ezt mondtad neki? Gratulálok. Az a baj, hogy saját magadat rongynak tartod és ő sem tud többnek tartani, miért is tudna?
2021. febr. 6. 09:21
 8/25 A kérdező kommentje:

Nem, én egyszerűen csak... Úgy gondoltam, hogy a feltétlen szeretet tényleg feltétlen. És én tényleg szerintem még életemben nem éreztem haragot.

És mindig azt mondják, hogy a lányok értelmes, felnőtt jóképű és odaadó pasira vágynak.

Én nagyon jó kommunikációs képességekkel rendelkezem, mérnöknek tanulok és habár nem vagyok sportos nem is nézek ki rosszul. Ezenkívül olyan vagyok mint az áram, a kisebb ellenállás felé haladok.

De akkor most miért kell nekem elvárásokat támasztanom? Meg milyen elvárásaim legyenek? 19 éves vagyok... Nekem olyan elvárásaim lennének, hogy ne igyon alkoholt, ne kábítószerezzen és ne vesszen össze ha nem csináltam semmit.

Kinézetben nekem nincsenek elvárásaim, csak a társadalmi elvárásoknak feleljen meg.

Nem várom el, hogy csak velem szexeljen mert szerintem én baromi rossz vagyok az ágyban és amúgy is folyamatosan szorongok.

Nagyon jó lenne ha segítene a döntésekben, vagy döntene helyettem, mert a döntéskényszerben nem tudok funkcionálni.

Az a baj, hogy most nincs lány az életemben és kezdek elszakadni a valóságtól. Attól félek, hogy megint pszichiátriára fogok kerülni.

Ezért tettem meg mindent és tűrtem el. Mert tudtam, hogy ha szakít visszaesem. És azért esem vissza mert fülig szerelmes voltam. És én nem tudok semmit se feldolgozni. De tényleg, a második pszichológusom jött rá, hogy mindent cipelek magammal. És vele se tudom feldolgozni, nem könnyebbülök meg. Ezért nem múlik el a szerelmem sem igazán.

2021. febr. 6. 21:08
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt a hibát követted el mint én, csak az én barátnőm 3 évig volt velem. Amit megtanultam ebben a kapcsolatban és kísértetiesen hasonlít a tiédre hogy nem támasztottam elvárásokat vele szemben, pedig kellett volna. Én még a szakításunkkor is szerelmes voltam és nem értettem miért történik ez. Azért történt mert nem tudott rám felnézni mint férfira, ugyanúgy döntésképtelen voltam mint te, nekem minden mindegy volt csak az volt a lényeg hogy neki jó legyen. A megcsalás volt egyetlen dolog amit mondtam neki hogy nem tudok tolerálni, de ez nem is történt meg. Nem várod el hogy csak veled szexeljen? Mert akkor ki mással? Ha nem vagy jó az ágyban nem gondolod hogy tanulnod kéne kicsit ahelyett hogy azt mondod nem baj ha lefekszik mással is? Gondolkodj már ember, mit akartál te ettől kapcsolattól ilyen gyenge hozzáállással? Embereld meg magad és a következő kapcsolatodban legyenek elvárásaid, legyél határozott, a barátnőd nem az anyád akar lenni aki mindenben dönt helyetted. Igen a nőknek az odaadó pasik kellenek, de nem az aki lábtörlővé változik mellettük. Legyen tartásod mert csak akkor fognak tisztelni. Ha úgy megy át hozzád hogy közli veled megcsalt téged nem megölelni kell és nem azt mondani hogy nem számít megbocsátok mert nagyon szeretlek. Így csak hülyének fog nézni akivel bármit megtehet. Most éppen itt az ideje haragot érezned magad iránt kisapám mert ezt elcseszted. Nem biztos hogy a lány ért annyit, de ez a harag segíteni fog felállni ha okosan használod fel. Nekem olyan erőt adott mint eddig még soha semmi és ezt az edzésbe fordítottam. Most úgy nézek ki ahogy tényleg álmaimban se gondoltam volna hogy ilyen is lehetek. Múltkor exem is meglátott futás közben és tátott szájjal nézett utánam. De igazából most nem ez a lényeg. Változtass, ez a kulcsa, ilyen hozzáállással egyik kapcsolatod se fog tovább tartani. Az elvárások fontosak és itt nem a külsőségekre gondolok. A belső jegyekre, és ami ennél is fontosabb hogy magaddal szemben is legyenek elvárásaid. Eddig láthatóan nem voltak. Nem mondom hogy ez kömnyű lesz, én másfél éve építgetem magam újra mert a szakításunk teljesen a padlóra küldött. Elég értelmesnek tűnsz úgyhogy remélem te is rájössz mi az amit nem csináltál jól és megpróbálsz ezen változtatni. Ezt meg fogd fel tanuló pénznek, elveszítettél egy lányt aki fontos volt neked, hidd el tudom hogy milyen szar érzés, de több lettél a tapasztalattal. Ezt használd fel a későbbiekben. Én is ezt tettem, de én amíg nem érzem magam teljes embernek és nem tudok tényleg teljesen túllépni az exemen addig nem vágok bele új kapcsolatba.

Sok sikert kívánok neked a továbbiakban.

2021. febr. 7. 10:25
 10/25 A kérdező kommentje:

Figyelj azert vagyok rossz az ágyban mert PSSD-m van szóval ezen nem igazán segít semmilyen gyakorlat vagy hozzáállás.

Azt mondtam már, hogy azért szakított mert szerinte lenyomtam és túl sokat vártam?

Ezért nem értem az egészet mert nem vártam semmit.

2021. febr. 7. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!