Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értessem meg vele, hogy semmi értelme a folytatásnak? Mások vagyunk nagyon.
2-3 hónapja együtt vagyok egy férfivel. Már az elején is tudtam, mivel foglalkozik. Idővel azonban rájöttem, nagyon mások a céljaink, terveik a jövőre nézve, az egész személyiségünk. Nem érdekelt, hogy ő nem szellemi fogalmazású, diplomája sincs, mert nagyon jó ember, tiszta lelkű, látom, nagyon megszeretett a rövid idő alatt is.
Azonban rájöttem, nagyon mások vagyunk. Elkezdtem kérdezni a céljairól, a terveiről. 37 éves, ugyan azon a munkahelyen dolgozik 14 éve. Ugyan azt csinálja minden nap. Albérletben él, pedig jól él, nagyon is. Igazából nem érdekli semmi. Munka után haza megy, tv nézés a kanapén, boltba megy vagy takarít (az szuper). Ennyi az élete. Arra a kérdésre, hogy mit szeretne még elérni, mit tervez a jövőben, hol szeretne élni, mit szeretne még csinálni az életben nem tud válaszolni. Jól akarja magát érezni, ennyit tud mondani. A munkáját szereti, csinálja, elvan. Teng-leng.
Én szellemei foglalkozású vagyok - nem, nem “tenni magamat” jöttem ide, a diploma semmit sem jelent - eltartom magam, rakok félre. Vannak céljaim, terveim. Minden nap olvasok, önfejlesztek, sportolok. Szeretnék feljebb és feljebb jutni a ranglétrán, több lenni, előrébb jutni, pénz keresni, többet, többet, többet.
A minap ezt felhoztam neki, az egészet. Hogy égbekiáltó különbségeket látok és ez így nekem nem tetszik, később még nagyobb problémáink lesznek ebből.
Meg is beszéltük látszólag, hogy őt nem a pénz teszi boldoggá, engem meg igen...
Ő csak egy szeretni akar és szeretve lenni, majd később gyereket. Neki ez ennyi. Nem csöves, elvan. Nekem a BMW kell meg a drága táska, neki jó az olcsóbb is, nem ez teszi boldoggá. Nem akar fentebb jutni a cégnél, ahol dolgozik, mert ugyan annyit keresne több munkával, meg ilyeneket mond...
Nem érti meg, hogy számomra fontos a karrier, az önmegvalósítás és a pénz, igen. Mert azzal teremtem meg kényelmes, szép jövőt esetleg a gyerekeimnek is. ... és igen, szeretem a szép, drágább dolgokat, utazást, amiért ÉN dolgozom meg.
Ő elvan, le van ülve, mint az iszap. Nincs igénye többre. Később ez még inkább ki fog jönni köztünk, úgy gondolom.
Biztos az is szerepet játszik ebben, hogy az apám kb 20 éve kint dolgozik külföldön, eleinte a legszarabb helyeken, volt, hogy ki se fizették. Harcolt, nem adta fel, ment a PÉNZÉRT, a családért. Addig anyám egyedül vezényelt itthon mindent, mosott, főzött, 2 gyereket nevelt, hányta a havat a ház elől, nyelvet tanult, jogosítványt szerzett. Apám jött haza időközönként, volt pénz mindenre. Ma már egy teljesen osztrák cégnél van, beosztottjai vannak. Heti 4 napod dolgozik, teljesen érték kapcsolatunk van. Fontos a pénz, kell. Ezt tanultam meg. Megyünk előre a pénzért.
A srác anyja sosem dolgozott - olaszoktól beszélünk egyébként, ő kint él ugyanis - az apja építési váltakozó, de az a “kétkezi”. Náluk biztos máshogy alakult ki a pénz értéke vagy nem is tudom.
Azt mondja, hogy őt nem érdeklik a különbségek és nem akar elveszíteni.
Köszönöm a válaszokat.
Én amúgy megértelek. Ne próbáld meg győzködni itt az embereket.
Kívánok neked olyan pasit mint az egyik ismerősőm. Karrierista, munkamániás. Egy multinál vezető beosztásban dolgozik. Pénze van bőven csak épp élete semmi. Napi 16 órát dolgozik, stesszben él, mert keményen helyt kell állnia, nagy a felelősség és nem tud lazítani.
Szakíts a pároddal, ő sem lesz boldog melletted. Az örökös elvárásokat ő is megfogja unni és keres majd olyat aki elfogadja őt.
Egy nő írt ki ide kérdést, hogy a magánélete kb 0 a párjával, mert a pasi vállalkozó és állandóan dolgozik. Na, egy ilyen pasi kell neked. Családod nem lesz, a pasit is csak napi 1-2 órára fogod látni, ha gyereket akarsz, azzal egyedül maradsz. Nyaralni nem lesz idő, mert nyaralás alatt nem lehet dolgozni és akkor nem lesz pénz sem. Cserébe viszont a szomszédok majd irigykednek az új BMWtekre, amivel majd a szeretőjéhez jár egy gyors dugásra az urad.
Boldog életet!
Nekem ez nem az, de kinek mi.
Tényleg mások vagytok. Számodra nagyon fontos a materiális, az anyagi érték. Ő pedig csak simán nyugodtan él. Ha már most problémának látod ez, egész biztos, hogy később is az lesz. Számomra amit róla leírtál az kb, a keleti filozófiákatat megértő ember karaktere is lehetne akár. Nekem is szimpatikus a srác életfelfogása.
Érdekes, hogy nekem a családi karmám, minden ágon, több generáción visszafelé többször elvesztettek a szüleim- nagyszüleim, és így felfelé MINDENT, és kellett a nulláról előről kezdeniük.
Lehet, hogy emiatt, de én soha nem éreztem vonzalmat aziránt, hogy az anyagi gyarapodás legyen az életem vezérelve.
Férfiként éltem ezt meg, amiről te beszélsz (nekem fontos a karrier, az előre jutás, neki nem volt az).
Nagyon kár ezen pörögni. Nem tinik vagyunk már, hogy várja az ember, hogy benőljön a feje lágya, aki az elmúlt 3x évet így töltötte, az a következőt is így fogja.
Szerintem ilyen helyzetben egyszerűen el kell köszönni. Nem győzködni kell, nem presszionállni, nem ultimátumot adni, csak szimplán elválni. Minden más csak időhúzás, a sajátod és valahol az övé is.
Most mit rugózol ennyit rajta? Ha neked ez így nem jó, akkor hagyd és ennyi. Nem értem a vergődésed.
Amúgy én is kalauz vagyok, csak itthon. Ugyan nem tudom, az olasz kalauzok hogy dolgoznak, de mi napi 10-16 órát és nem csak döglünk egész nap. Nagyképű vagy és lenéző.
Jobb,ha most hagyod ott, mindkettőtöknek.
Hoztad otthonról a mintát, apád egyedül külföldön,csak küldje a lóvét...gondolom milyen boldog lehetett,hogy magára főzött mosott, meg gályázott a családért.
Neked is inkább egy ilyesmi típus kell.Semmiféle emberi értéket nem említettél,csak a pénz a pénz a pénz.
Te legalább őszinte vagy magadhoz.
Ha így állsz a párkereséshez is,akkor szerintem nem lesz gond azzal sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!