Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Van a folytatásnak értelme?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van a folytatásnak értelme?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kisbabát, a páromnak nem lehet (és nem is akar). Az elején megbeszéltük, elfogadtam, és nem is hozom fel a témát. (Csak a lelkemben merül fel)

A párom mostanában furcsán viselkedik, sokat ingerült, és elutasító. Próbálom oldani a helyzetet, de egyre morgósabb (olyan, mintha kimaxolna). Nem érzem, h kellenék neki, így hogyan várjak rá.

Tudom, h ez rajtam is múlik. (Megkérdeztem, h mit gondol rólunk, azt mondta, h rendben vagyunk, én miért érzem másképp...)

Telik az idő, és azon kapom magam, h nem marad semmim...

Se baba, se kapcsolat..., de mégis a párommal teljes az életem. Nagyon-nagyon szeretem, nélküle nem lenne értelme a család szónak...

2014. jún. 6. 00:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Meg kéne vele ezt beszélned amíg nem késő. Egy az egyben mondd el neki azt, amit leírtál. Mit érzel, mik a félelmeid, stb. Lehet, hogy csak meló, vagy egyéb ok miatt kimerült.

A kisbaba pedig még így is lehetséges, ha örökbe tudtok fogadni egyet. De lehet, hogy a párod nem érzi még jónak. Mindenképp beszéld meg vele, hogy neked nagyon jó lenne, mit szól hozzá esetleg később, stb.

2014. jún. 6. 01:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Van lehetőséged mesterséges megtermékenyítésre is. Beszéld meg vele. Inkább ez, mint az örökbefogadás.
2014. jún. 6. 01:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Augusztusba kimaradt egy menzesz, erre ő kétsége esve minden nap megkérdezte, h megjött-e, és már nem szeretne babát, és ha terhes lennék, vetessem el.

Nála a baba kérdés teljesen kilőve....

Azt kell eldöntenem, h ő gyermek nélkül, vagy más babával...

Félek, h addig várok, amíg késő lesz...

2014. jún. 6. 01:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem írod, hogy hány éves vagy, de én magamon (és páromon is) érzem, hogy ahogy idősödünk, annál jobban szeretnénk gyereket. Jelenleg sajnos nem tudjuk még bevállalni, de érzelmi és érettségre készen állunk, és minden egyes nap érzékelem azt, hogy ő is nagyon szeretne.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ideig-óráig el tudod magadban nyomni az ösztöneidet, de ez egy idő után el fog rajtad hatalmasodni, és míg most úgy érzed, hogy a pároddal teljes az életed, rá fogsz jönni a későbbiekben, hogy ez nem így van. Mert igenis hiányzik valami. Én úgy gondolom (lehet, hogy kicsit konzervatív vagyok), hogy egy ember életének akkor van értelme, ha valamit itt hagy maga után, és az bizony (ha csak nem egy karrierista emberről van szó, akit a karrierje építgetése elégít ki) egy gyerek (vagy több). Mert én nem hinném, hogy az életünk értelme az kell, hogy legyen, elmegyünk reggel dolgozni, délután/este hazamegyünk, és ez van minden egyes nap, amíg meg nem halunk. A gyerek annyi örömöt hordoz magával, hogy szerintem vétek ezt az élményt kihagyni az életünkből.

Szóval az, amit a párod csinál, vagy ahogy viselkedik, egyáltalán nem természetes, az ösztönök ellen való (hogyha véletlenül terhes lennél vetesd el), és nem egyezik a te akaratoddal, igényeiddel. Egy párkapcsolat akkor működik jól, ha a cél közös. Jelenleg nálatok ez nagyon eltér, a párod nem is akar ezen változtatni (vannak ugye alternatív dolgok), ezzel megfosztva tőled életed egyik legfontosabb értelmétől (gyerek).

Ez olyan különbözőség, amit szerintem nem lehet áthidalni, és ha most nem lépsz, akkor meg fogod bánni. Csúnya szavak, de a biológiai órája mindenkinek ketyeg.

Jól fontold meg, hogy mit adsz fel érte, és mi éri meg.

30/n

2014. jún. 6. 07:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi. valahogy ez motoszkál bennem is, csak nem tudtam így megfogalmazni.

(29 éves vagyok.)

2014. jún. 6. 08:16
 6/7 A kérdező kommentje:
A páromnak van egy lánya, és utána nem lehet már gyereke.... (szerintem elköttette magát, ...persze lehet más okai is, de nagyon biztos a dolgában.)
2014. jún. 6. 08:18
 7/7 anonim ***** válasza:

A gyerek, az utódlás fontosabb mint akármilyen pár, ez egy pillanatig sem lehet kérdés.

Vagy vele a gyerek, vagy nélküle. Az nem opció, hogy csak ő, de neked ne legyen gyereked.

A párod önző ember. Az ő egójának semmit sem szabad számítania a természet törvényeivel, az anyasággal szemben.

Valószínűleg szakítanod kell vele, minél előbb annál jobb. Keressen magának egy meddő vagy egy már kiöregedett nőt, aki nem is akar gyereket.

1, max másfél év alatt ki tudod heverni ezt a szakítást, akármilyen mélyek is az érzelmek, akármilyen mélyen is a része lett már az életednek. Utána olyan társat keress magadnak, aki apja lehet majd a leendő gyermekednek. A biológiai órád ketyeg. Még van időd, de egyre kevesebb, és minél előbb lépsz, annál jobb.

Egyben biztos lehetsz. Ha a gyerekszülést választod, az is fog járni csalódással, de azt soha, semmilyen körülmények közt nem fogod megbánni, és tudni fogod utólag, hogy helyes döntést hoztál. Ha ezt az önző férfit választod, aki igazából saját magát szereti, akkor vagy csak elfecsérelsz még rá néhány évet, és később léped majd meg, amit most kéne már megtenned, vagy később se léped meg, és boldogtalanságban éled le hátralévő életed, és örökké bánni fogod gyávaságod.

Válaszd az életet. Légy erős. Nincs ezeken mit gondolkodni. :)

2014. jún. 6. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!