Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nem tudjuk elengedni egymást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudjuk elengedni egymást?

Figyelt kérdés
Párommal 12 évig voltunk együtt, szakított velem, mert úgy érezte, hogy nem szeretné velem leélni az életét (valóban voltak problémáink, de szerintem ezek "természetesek", és eltörpültek a sok jó mellett). Szerintem nem mer elköteleződni, és "nem engedi", hogy szeressék (gyerekkorában több lelki sérülése is volt). Nagyon kivoltam, egy ideig nem beszéltünk. 2 hónappal a szakítás után újra beszélni kezdtünk, mint ember nagyon hiányzunk egymásnak (ő nekem nem csak úgy, mint ember...). Egyszer le is feküdtünk... nekem többet jelentett volna a dolog, és állítása szerint neki is, viszont még mindig erősebb benne az, hogy nem szeretné velem leélni az életét, így újrakezdeni sem szeretné. Ettől függetlenül nagyon jól elvagyunk egymással, és megbeszéltük, hogy szex az tilos, viszont ő is belátja, hogy mennyire jó érzés egymáshoz érni, és együtt lenni, de az esze továbbra is "tiltja" attól, hogy újrakezdjük. Nagyon jól el tudunk beszélgetni is, mindent megosztunk egymással, napi szinten beszélünk. Én sajnos mélyen legbelül reményekednék, hogy hátha meggondolja magát, de egyértelművé tette, hogy nem fogja. De akkor ő mit érezhet valójában? Tényleg csak egy jóbarát vagyok neki, és semmi több? Mondom, szex az már nincs, szóval nem arról van szó, hogy "arra jó vagyok", viszont megöleljük egymást, sokat beszélgetünk. Nekem nagyon hiányzik, ha nincs velem. Reménytelen a helyzet szerintetek? Megszakítani semmiképp sem szeretném vele a kapcsolatot, mert tényleg olyan, mintha a másik felem lenne. De azt is tudom, hogy tovább kell lépnem... Voltatok ilyen helyzetben?
2021. jan. 1. 19:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

7 éves kapcsolatomnak lett nem rég vége. Ugyanazt éreztem mint te, hogy ő a másik felem, hogy is szakíthatnék meg vele minden kapcsolatot egyik pillanatról a másikra. Hónapokig szenvedtünk, majd újra megpróbáltuk.

Sajnos a szakítás után ő is többször hangoztatta, hogy nem érzi úgy, hogy velem élné le az életet. Ennek ellenére valami történt, majd megpróbáltuk. Mondván hiányzom neki, én vagyok az igazi, stb.

Sajnos pár hónapnál tovább nem húztuk.

Ismerkedni kezdett. Persze esze ágában nem volt tőlem lelépni magától... Én viszont rájöttem, mert éreztem, hogy valami nem oké.

Szakítottunk ismét és azóta vele van.. Rögtön rohant a másikhoz.

Szerintem, ha nem akarod ugyanezt átélni, akkor engedd őt el. Tudom, hogy nehéz. Nekem is nehéz volt, nem is tudtam megállni, hogy ne keressem akkor. Viszont mióta tudom, hogy rögtön összejöttek a másikkal, azóta ebből a szempontból könnyebb. Minden reményt kiölt belőlem és már bánom, hogy belementem az újrakezdésbe. Naiv voltam és a szívemre hallgattam az eszem helyett, pedig már akkor megcsapott egy nagyon negatív érzés, amikor előállt azzal hónapok után, hogy szeret engem és hiányzom.

Fájdalmas, de hasznos lecke volt..

Még mindig nehéz, viszonylag friss a dolog, de nem tudok mit tenni.

Letiltottam mindenhol és néhány nap után megszoktam, hogy nem várom, hogy keressen, nem nézegetem, stb. A gondolataimban persze rengeteget ott van. Nagyon sokat álmodok vele és az új párjával. Üldöz ez az egész, ami történt. De úgy érzem, rengeteget könnyítettem a saját dolgomon azzal, hogy minden lehetséges csatornát bezártam kettőnk közt. Első szakításom, nem gondoltam volna, hogy valaha ez megtörténik velünk. De megtörtént, úgyhogy meg kell tanulnom most, hogy milyen elengedni valakit és milyen az, hogy valaki a "mindenedből" egyszerre idegenné válik.

Szerintem ne szívasd magad. Sok erőt kívánok.

2021. jan. 1. 19:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon jól el tudunk beszélgetni is, mindent megosztunk egymással, napi szinten beszélünk. " --> Ezért és ezekért a kb napi szinten tartott kapcsolat miatt nem tudsz végre felszabadulni.

persze nagyon szép és jó, jóban maradni az exel, de így a büdös k**úrva életbe nem fogsz továbblépni, mert ez mind mind csak arra ösztönöz és csak arra ad neked reményt, hogy újrakezditek.

Ezt be kell fejezni, különben hosszú hosszú hónapokat és éveket fogsz elcseszni az életedből , és egy nap azt veszed észre, hogy ő az új párjával van együtt te meg ott roskadsz magadba.

2021. jan. 1. 21:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom, ha az ember menet közben rájön, hogy nem a másikkal akarja leélni az életét, az leginkább azért van, mert képben van már valaki más. Tehát vonzódni kezdett valakihez, talán úgy, ahogy hozzád soha és ez ébresztette fel. Csak nem meri ezt a szemedbe mondani. Kötődés van, meg persze talán az a másik bizonytalan még, ezért nem enged el teljesen. Vigyázz vele!
2021. jan. 1. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!