Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás szintlépés miatt?
Ezt már több embertől hallottam, főleg nőktől hogy hát azért szakított a párjával mert hogy a párja lemaradt mellette, és ő meg magasabb szintre lépett, anyagiakban, karrierben, gondolkodásban stb.
Miért szeret ki egy nő a párjából ha az nem akarja lépni ezeket a szinteket?
Egyáltalán vannak ilyen szintek?
"Jaj szívem nézd szakítanunk kell, mert én 102-es szintű vagyok, te viszont évek óta 72-es szintű."
Senki sem ugy vag neki egy kapcsolatnak h ha tuti h nem szakitunk akkor fizetem csak ezt ki drága. Amugy meg gondolom otthon volt gyerekkel, tanult (persze dolgozzon meg a tanulas es a gyerek mellett?) es dolgozott, ez alapján nem tunik igyenelonek. Ez tipikus esete annak h valaki belekepzeli h kihasznaltak kozben csak annyi h az emberek es a szandekok valtoznak.
én is szakitottam emiatt. de nem közvetlen emiatt. mikor összejöttünk az exemmel akkor nagyjából ugyanott voltunk egzisztenciálisan is, talán többet keresett, a főiskolában ugyanannál a szemeszternél jártunk, ő is szeretett sportolni stb.
aztán én 1 év alatt eljutottam oda hogy dupla annyit kerestem, mint mikor összejöttünk, írtam a szakdolgozatomat, csináltam az államvizsgát, hetente sportoltam 2-3x. ő ugyanott tartott és közben panaszkodott, hogy utálja a munkáját. csomoszor kamuzott nekem hogy a suliban elmaradt az előadás, reggel írt a tanár (na persze), sport az nuku cserébe napi 1 doboz cigi, 2csör, +10 kiló. egyáltalán nem volt ambiciózus, sőt..kifejezetten eltunyult. tele volt adóságokkal, erre vett egy xboxot, mert ő azzal vezeti le stresszt. rájöttem, hogy nem illünk össze. nem motiváltuk egymást, ő nem akart kezdeni magával semmit, sőt nem hogy egyhelyben volt, hátra lépkedett az adósságok miatt, míg én építettem a jövőmet. számomra kiábrándító volt az viselkedés, az még még inkább, hogy iszonyat energia vámpir volt attól hoyg panaszkodott a melója miatt, suli miatt miden miatt , de változtatni lusta volt. rengeteg energiát elvett tőlem, ami engem is hátráltatott a dolgaimban. mikor rájöttem hogy a viselkedése engem csak visszahúz, és rengeteg energiát teszek abba hogy ő fejlődjön (akkor azt hittem akar, azóta rájöttem hoyg nem..csak panaszkodni akart) akkor mondtam hogy ez igy nem megy. viszlát. nekem egy olyan pár kell aki legalább olyan ambiciózus és törekvő mint én. azóta ilyen párom van. egymást motiváljuk :) iszonyat jó érzés.
Kedves 6-os válaszoló!
Igen, teszek érte, és van is látszatja. Innentől szerintem jogosan várom el, hogy ne rajtam élősködjön valaki, akinek mindössze a holnapi doboz cigi az életcélja.
Ez a szintlépés nem arról szól, hogy jajj én jobb vagyok, azt kidobom.
Első párommal volt ez a gond. Én haladtam a dolgaimmal, neki nó volt a haverok/buli/fanta. Megrekedt az egyetemista suhancgyerek szintjén, ami megmutatkozott felelősségvállalás, döntéshozatal és kereset szintjén is idővel. Egy idő után pedig amiatt, hogy kisfiú maradt, nem tudtam férfiként tekinteni rá.
31n
"22" reagálva
Bocsánat hogy ezt mondom, de nemhogy a szálkát nem látod, de a gerendát sem veszed észre. Ha nincs semmid, akkor nem tudsz mit költeni, ha nincs bejelentett munkahelyed, akkor hitelt is nehezen kapsz, bár diákhitelt felvehetett volna(de azt is vissza kell fizetni). Addig maradt együtt a volt férjével amíg eljutott arra szintre hogy jó állást tud keresni, de addig szándékosan eltartatta magát. Ezt nem lehet félremagyarázni, ez teljesen szándékos. Ami a tanítás költségeit illeti, abból kizárólag ő profitál, mert amint elvégezte az iskolát szinte azonnal el tud helyezkedni,és ilyenkor felmerül bennem az a kérdés, hogy amíg az iskolában tanult és okosodott addig ki vigyázott a gyerekre? A tanulás egy befektetés, ami azután térül meg miután elvégzed az iskolát és dolgozni kezdesz. Valószínűleg a férj is szeretett volna profitálni abból, hogy nem egyedül kell a családját eltartania.Ezen gondolkodjál el egy picikét mielőtt osztod az észt. Az hogy a férje tekintettel volt arra, hogy a felesége nem dolgozik, hogy nem keres pénzt hanem inkább elkölti az egy óriási áldozat volt részéről, mert neki kellett ennek a feltételeit megteremtenie. Ha egy pici gerinc lenne a nőbe, akkor azt mondaná, hogy nagyon hálás vagyok hogy kitartottál mellettem amíg tanultam és visszafizetem azt a pénzt amit addig meghiteleztél nekem, pont úgy mintha diákhitelt vett volna fel.
A végeredmény a férfi részéről 10 év kapcsolat után, 25 milliós jelzálog hitel(ennyi volt a közös lakás fele), 3 milliós tandíj és búcsúzóul 60000ft/hó GYT fizetése, mindezt úgy, hogy nem csalta meg az asszonyt csak unalmassá vált.
Gondolkozzál el azon, hogy vajon ez így rendben van?!
Nyilvan nem latok bele a kapcsolatukba de ugy ahogy mondod azert is tanul az ember hogy legyen penze es azt vissza is forgassa. Viszont miutan meghazasodok vallalom hogy joban, rosszban. Ha a ferj nem tudta volba megoldani a tandijat, gondolom mas konstrukciot valasztanak. Ugyanazt fenntartom, hogy nem ugy vagnak bele a hazassagba az emberek hogy el akarnak valni. 3 millio forintot meg mibol fizetni vissza hirtelen? Válásnál meg lehetett volna egyezni de kivulrol nem kene okoskodni hogy ki es hogyan fizessen vissza mit mert az o dolguk. Ha a ferfi a parja tamogatasat kihasznalasnak elte meg az az o dolga. Mondom ezt ugy hogy en tobv millio forintot fizettem vissza a volt- paromnak utolag mivel egy ideig eltartott, es tudom hogy neki szüksége volt arra a penzre. De ha en nem ajanlom fel, nem keri vissza, mert kapcsolatban voltunk, nem pedig gazdasagi erdekkozossegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!