Pedagógus életpálya-modell: csak a pénz növekszik az eltöltött évek függvényében, vagy egyéb plusz jogokat is jelent egy-egy szintlépés?
A pályán eltöltött idő megszakítás nélküli időt jelent, vagy ha közben pár évig mást csinált az illető, akkor a tanítással töltött idő összeadódik?
A bértábla szerint növekszik a bér, de van-e bármi más, ami megilleti a "senior" pedagógust?
Nagyobb fizetésen kíívül vajon mit várnak még el a tanárok, amitől igazi hivatásnak, életpályának élhetnék meg a tanítást?
Ah, el ne hidd, ez csak a kamu duma.
A kezdőket ellenőrizgetik, de ha megvan a portfólió, akkor már önállóan tanít, és onnantól ha szintet lép, akkor kap pár ezres fizetésemelést, ennyi. Nem tudnak igazi életpálya-modellt felállítani. Mégis mit? 10 év után taníthat elitiskolában? Előtte meg csak faluban, vagy hogy gondoltad?
Nem gondoltam sehogy, ezért kérdeztem.
Ez így akkor csak egy hangzatos megfogalmazás, nem igazi életpálya, ha semmi nem változik, ugyanazt csinálja évtizedeken keresztül.
Jogokat nem kap, csak kötelezettségeket szerintem.
Talán azt várják el, hogy ne nézzenek rájuk kevesebb tisztelettel, mint pl. egy wc-s nénire. És még azt várják, hogy az egész oktatási rendszer megszűnjön annyira szar lenni, mint amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!