Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ha neked van diplomád te...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha neked van diplomád te lenézed a másikat mert neki nincs egyetemi végzettsége?

Figyelt kérdés

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy például ha te X iskolát végeztél akkor ha tetszene valaki, megállítana az a tény, hogy neki alacsonyabb a végzettsége?

Tényleg érdekel, mert nagyon ezt érzem, de nem tudom, hogy van-e alapja, vagy csak a sznob ismerősi kör nagyzása vetít elém hamis képet.

2019. jan. 29. 23:06
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
63%

"egy műkörmös fodrász (akármilyen ilyesmi szakma, ami nem igényel különösebben nehezebb tanulást)"

Ennek azért nincs értelme, mert lehetetlen definiálni, hogy mi könnyebb, mi nehezebb.

Anyósom műkörmös, nézegettem egyszer a jegyzeteit meg a tankönyveit, biztos hogy én ezt nem tudtam volna azt megtanulni, amit ő. Közben diplomám az van, csak más beállítottságú vagyok.

Villanyszerelő se tudnék lenni, ahhoz is analfabéta vagyok, szóval nem érzem magamnál hü lyébbnek a nagypapámat, akinek meg ez a szakmája. Csomó dolgot tud, ami nekem kínai. Cserébe én is csomó dolgot tudok, ami meg neki kínai. 1:1.

Az meg vicces, hogy egyeseknek rejtély, hogy miről beszélgethet vajon egy diplomás egy nem diplomással. Én abban nőttem fel, hogy kislányként a nem diplomás (csak érettségis) apámmal csillagászatról, fizikáról, történelemről, irodalomról, ilyesmikről beszélgettünk minden este, mikor elvittük a kutyánkat sétálni. Tőle tudtam a részecskefizika alapjait még azelőtt, hogy suliban tanultunk volna ilyesmiket, többek között.

Most a párommal olyasmikről szeretünk beszélgetni, mint pl irodalom (mindketten hatalmas könyvmolyok vagyunk, egyik kedvenc témánk), pszichológia, biológia, "életértelme" kategóriájú filozofálás, csillagászat, politika (nem magyar pártpolitika, hanem úgy általánosan), társadalmi témák, vagy kedvelt topic például a konteók-álhírek, ezek hívei, és hogy miért lehetnek ennyire elterjedtek. Ezeken túl meg akármiről tudunk beszélgetni, ami éppen eszünkbe jut.

Mi ezen olyan rejtélyes?

2019. jan. 30. 10:32
 32/36 anonim ***** válasza:
65%
Igen! A paromat is lenezem mar 7 eve... ;))
2019. jan. 31. 02:23
 33/36 A kérdező kommentje:

31-es

Elnézésed kérem, nem úgy gondoltam.

Elhiszem, hiszen ott is sokat játszik a kémia.

Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy ha nem egyetemen tanulandó szakmában dolgozik*

2019. jan. 31. 19:29
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem. De párkapcsolat szempontjából szerintem egyszerűbb olyannal kezdeni, akivel több a közös bennünk. Gondolom ellenkező esetben is működne, ismerek olyan párt a közvetlen környezetemben, ahol kiválóan működik. Nekem praktikusabb, egyszerűbb volt diplomásokkal ismerkedni, mert velük találkoztam, ilyen környezetben mozgok. Direkt sose szelektáltam erre. Amúgy a férjem szintén diplomás.
2019. febr. 7. 15:32
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert a diploma a munkamhoz kell, nem azert, hogy ertekes es muvelt embernek erezzem magam. A tanulas a munkaeropiacnak megy, nem a barati es a parkapcsolati "piacnak", szoval ebbol a szempontbol nekem ez nem mervado. Mas modokon szurom ki kivel vagyok egy szellemi szinten.
2019. febr. 8. 22:44
 36/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2019. febr. 17. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!