Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha neked van diplomád te lenézed a másikat mert neki nincs egyetemi végzettsége?
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy például ha te X iskolát végeztél akkor ha tetszene valaki, megállítana az a tény, hogy neki alacsonyabb a végzettsége?
Tényleg érdekel, mert nagyon ezt érzem, de nem tudom, hogy van-e alapja, vagy csak a sznob ismerősi kör nagyzása vetít elém hamis képet.
Szerintem egyébként teljesen rendben van az is, hogy a pénz is számít. Suba a subához, guba a gubához - mondták a régiek, és milyen igazuk volt! Sokkal kevesebb a feszültség az olyan kapcsolatokban, ahol legalább a kulturális és/vagy anyagi különbség nem okoz gondot. Így is van elég feszültségforrás egy párkapcsolatban, minek még rá is tenni egy lapáttal.
Nem arra gondoltam, hogy az!
Egyetemista vagyok. :)
Csak körülöttem akik OKJ-n vannak azt valahogy mintha lenézné a diplomás köröm.
Kicsit zavart és kíváncsi voltam, hogy széles körben milyen ez, de akkor annyi alapja van, hogy az intellektus és a személyiség ne legyen merőben más.
Köszönöm a válaszokat!
De ennyire pénzcentrikus lenne már a világ?
Ez nagyon elkeserítő, hogy sokan így gondolkoznak.
Mi az, hogy "már"? Régen sokkal ilyenebb volt. Föld a földdel, vagyon a vagyonnal házasodott mindig is. Társadalmi szempontból a történelem legliberálisabb korszakában és a világ legliberálisabb helyén élünk. Évezredekig a vagyon volt az egyetlen meghatározó a házasságnál, a jövendőbelit a szülők választották, az esküvő a szülők üzletének megpecsételése volt. Hol vagyunk ma már ettől? Kicsit le kéne jönni a földre, és elfogadni, hogy mindenkinek joga van olyat választani társul magának, akit magához illőnek ítél. Neked pedig jogod van ugyan ítélkezni meg sóhajtozni emiatt, csak épp senkit nem érdekel.
Persze a pénz baromira boldoggá tesz, ha az asszony félrek*efél, mert nem szeret. A gyerekedet is hiába tömbheted pénzzel, ha szeretetet nem kap.
Mindössze erre akartam kilyukadni, mint neked a nagyképűséghez, a lenéző, valamint gyomorforgató viselkedéshez, úgy a gondolataim megformálásához szintúgy jogom van.
Köszönöm, hogy emlékeztettél rá!
Hogy érdekel-e valakit az más kérdés! Úgy gondolom, ha igen igen, ha nem, hát nem.
Senki nem mondta, hogy a pénz önmagában boldoggá tesz. Azt mondtam, hogy a mai nyugati társadalom, amiben élünk, sokkal szabadabb ebből a szempontból, mint a világtörténelem bármely más társadalma. Tőlünk keletebbre mind a mai napig az a természetes, hogy vagyon a vagyonnal (illetve nincstelenség a nincstelenséggel) házasodik, szülői döntés alapján.
Az pedig, hogy olyan társat válasszunk - ha már ebben a végtelenül szerencsés helyzetben vagyunk, hogy gyakorlatilag szabadon választhatunk társat saját magunknak -, aki hozzánk hasonló vagyoni, műveltségi, társadalmi státusú, az nem anyagiasság, hanem egy teljesen érthető és természetes, szinte ösztönösnek mondható viselkedés.
Továbbra is jogod van ezen háborogni, csak éppen értelme nincs. A személyeskedő megjegyzéseidre meg inkább nem reagálnék.
Arról nem beszélve, hogy az asszony akkor is félrekefél(het), a gyerek akkor is elhidegül(het), ha nincs pénz. Csak akkor még pénz SINCS.
Tudod: "A pénz nem boldogít, de inkább sírok egy villában, mint a híd alatt."
Nem,több diplomám van,férjem szakmunkás nem ez számit.
58N
Áh, jogod van,háborogni, a nem tetszésem kifejezésén.
De ha másodlagos szempont akkor már boldogabb a pici lelkem :3
jogod van háborogni a nem tetszésem kifejezésén*
sry bro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!