Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ha neked van diplomád te...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha neked van diplomád te lenézed a másikat mert neki nincs egyetemi végzettsége?

Figyelt kérdés

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy például ha te X iskolát végeztél akkor ha tetszene valaki, megállítana az a tény, hogy neki alacsonyabb a végzettsége?

Tényleg érdekel, mert nagyon ezt érzem, de nem tudom, hogy van-e alapja, vagy csak a sznob ismerősi kör nagyzása vetít elém hamis képet.

2019. jan. 29. 23:06
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
79%

1. Nem zavarna, de az igen, ha igénye se lenne művelődésre.

2. Nem sznobéria, hanem a tartós, jól működő kapcsolat záloga, ha az ember magához hasonló társat keres. Nem nézek le senkit, de társnak nem szeretnék olyat, akivel teljesen eltérő az érdeklődésünk, értékrendünk, kulturális igényszintünk.

35F

2019. jan. 29. 23:13
 2/36 Rockarc ***** válasza:
78%

Nem nezem le, vannak joparan, akiknek lehetne diplomajuk, de ugy alakult az eletuk, hogy nem csinaltak meg. Mondjuk ugy, hogy a diploma, vagy ekvivalens tudas az megfelel. Ritka az olyan komuves, aki teszem azt egy epiteszmernoki tajekozottsaggal felveszi a versenyt.

Egyebkent tok gaz, hogy amikor megkerdezed a masikat, hogy milyen konyveket szokott olvasni, es azt mondja, hogy nem szokott. Akinek a blikk az ujsag, ezekkel en nem tudok szot erteni. A lenezest cafolnam, a sznobizmust en is utalom, inkabb mondanam elitizmusnak, az pedig valahol termeszetes is.

42F

2019. jan. 29. 23:17
 3/36 anonim ***** válasza:
53%
Rengeteg végzetség nélküli ember sokkal intelligensebb egy-egy diplomástól.Tegyél ahogy érzed.
2019. jan. 29. 23:17
 4/36 anonim ***** válasza:
81%

Nem nézem le akinek nincs. Aki viszont elkezdi a diplomásokat szidni, az akkora kisebbségi érzésre utal, amit már tényleg lenézek.

Párkapcsolat viszont, bár volt már kivétel, nagyon is, de jobban szokott működni azzal, akinek szintén van. Úgyhogy keresni ebben a körben szoktam. 42f

2019. jan. 29. 23:19
 5/36 anonim ***** válasza:
85%
"Aki viszont elkezdi a diplomásokat szidni, az akkora kisebbségi érzésre utal, amit már tényleg lenézek." Ott a pont.
2019. jan. 29. 23:21
 6/36 anonim ***** válasza:
72%

Nem az intelligencia a lényeg, hanem mint írtam, a kultúra iranti igény. Lehet valaki akármilyen intelligens, ha nem tud egy emailt helyesen megírni, vagy nem lehet vele egy színházba elmenni. Az értelmiségi lét több, mint egy diploma birtoklása. Mivel én klasszikus értelmiségi típus vagyok, szimplán halálra untatnànk egymást egy ilyen emberrel. Én őt a konyveimmel, ő meg engem a ki tudja, milyen időelütési formáival.

2019. jan. 29. 23:23
 7/36 anonim ***** válasza:
80%
Emiatt nem. Viszont gyakran tapasztaltam azt, hogy amelyik nőnek nincs, az az élete más területén sem valami tudatos, kevésbé kitartó, és nem annyira olvasott, tájékozott, művelt. De vannak kivételek.
2019. jan. 29. 23:26
 8/36 anonim ***** válasza:
78%

Ott a pont valóban!

Sajnos ahhoz is kell némi intelligencia, hogy ezt felfogja valaki... Egy diplomás nem azért választ diplomás párt, mintha lenézné a diplomátlanokat. Egyszerűen csak olyat választ, akivel összeillenek szellemi téren is.

2019. jan. 29. 23:30
 9/36 anonim ***** válasza:
74%
Nem nézek le senkit, de inkább a hasonlóakkal ismerkedem és velük is találom meg jobban a közös hangot. Ez nem sznobság vagy nagyzás, csak te látod annak.
2019. jan. 29. 23:35
 10/36 anonim ***** válasza:
40%

Pár éve az ELTE csinált egy felmérést.

Azt hozta ki, hogy a 2000 utáni pároknál már nem a diploma, hanem a pénz számít.

És nem, nem nézek le senkit a sulija miatt.

De újabban többet hányok diplomásoktól! Pl.: féreg ügyvédektől.

2019. jan. 29. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!