Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ha neked van diplomád te...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha neked van diplomád te lenézed a másikat mert neki nincs egyetemi végzettsége?

Figyelt kérdés

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy például ha te X iskolát végeztél akkor ha tetszene valaki, megállítana az a tény, hogy neki alacsonyabb a végzettsége?

Tényleg érdekel, mert nagyon ezt érzem, de nem tudom, hogy van-e alapja, vagy csak a sznob ismerősi kör nagyzása vetít elém hamis képet.

2019. jan. 29. 23:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
47%

De most őszintén, 1) miért vitatod el más emberek jogát, hogy úgy válasszanak társat, ahogy ők akarnak?

2) Ha kevés a pénzed és alacsony a társadalmi státuszod, akkor az általad ostorozott "mai világ" biztosítja a számodra minden idők legnagyobb lehetőségét arra, hogy rangodon felül házasodj. Száz évvel ezelőtt, ha nem volt vagyonod és rangod, akkor nemhogy szóba nem állhattál volna, közelébe se kerülhettél volna egy nemesi, de még egy jobb módú polgári családból származó lánynak se. Ugyanis a rendőr vitt volna el a háza környékéről is. A dolog úgy működöt, hogy férfinak rangon alul házasodni szégyen, rangon felül házasodni lehetetlen, nőknek rangon felül házasodni dicsőség, rangon alul pedig a szülői nyomás miatt szintén lehetetlen, de ha mégis, akkor öngyilkossággal felérő, halálos szégyen volt.

Ehhez képest ma beballagsz egy bárba, és megszólítod bármelyik ott időző nőt. Ha van pénzed egy italra és van egy kis dumád, megszerzed, ha ügyes és okos vagy, meg is tartod.

Tehát a feladat: kihasználni a felvilágosodás és a plurális társadalom adta végtelen lehetőségeket. Rinyálás helyett. ;)

2019. jan. 30. 00:44
 22/36 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy most egy X diplomás jöjjön össze egy nyolc általános Y munkával rendelkezővel (bár szíve joga).

Hanem például együk fel egy műkörmös fodrász (akármilyen ilyesmi szakma, ami nem igényel különösebben nehezebb tanulást) szintén megkeres annyit jó helyen, mint amennyit egy egy tanár vagy némely egyetemi végzettséggel rendelkező.

És hogy például itt számít-e az, hogy a másik nem tartozik szigorúan az értelmiségi körbe.

Vagy mondjuk egy ápoló, aki azért a szakmáért pedig eléggé meg szenved, ha a biokémiai tudást nézzük, még sincs kötve egyetemhez.

Hidd el, örülök hogy ebben a korban élünk, mert lehetőséget is adnak a tanulásra.

Nem rinyálok, csak nem tolerálom az előítéletet.

2019. jan. 30. 00:56
 23/36 anonim ***** válasza:
49%

És ugyan miről beszélget esténként a műkörmös csaj a tanár férjével?

Továbbra sem értem, hogy mi a gondod azzal, hogy az emberek alapvetően a saját köreikből keresnek társat, azon egyszerű oknál fogva, hogy ezekben a körökben mozognak otthonosan.

Ami a pénzt illeti: csak ismételni tudom magamat. A mai világban sokkal kevésbé számít a pénz (szinte elhanyagolható mértékben) a társkeresésnél, mint akár 100 évvel ezelőtt. (Nem is létezett ilyen fogalom, hogy "társkeresés", a legtöbb házasság le volt zsírozva a szülők által, mint említettem.)

Neked pedig azt tanácsolom, hogy ne foglalkozz másokkal, hanem éld a saját életedet. Keress egy neked tetsző lányt, hódítsd meg, vedd feleségül, és tegyétek egymást boldoggá! De azt kötve hiszem, hogy akár te, diplomásként, majd egy műkörmös vagy kozmetikus csajjal fogod ezt megtenni. De ha mégis, azzal sincs semmi gond, tényleg az a lényeg, hogy ti ketten boldogok legyetek egymással.

2019. jan. 30. 01:14
 24/36 anonim ***** válasza:
38%
Miről beszélget a tanár és a műkörmös feleség otthon?Hát ez k..va jó :D Gondolom megérkeznek munkából összeszedik a gyerekeket röviden elmesélik a napjukat ,kisebb házimunkák vacsora megbeszélik a következő napot,játék a gyerkőcökkel dugás alvás.Mégis mi a retekben tér el 2 tanár esti menetrendje?Végig egy operáról beszélnek?Ismerek én nagy értelmiségi házaspárt.Gyerek nem kell nékik.Felhajtják a laptopot és egymáshoz se szólnak.FB profilképen meg hatalmas művigyor egymást átölelve a tengerparton...
2019. jan. 30. 02:48
 25/36 anonim ***** válasza:
24%
24-es, ott a pont!
2019. jan. 30. 03:54
 26/36 anonim ***** válasza:
29%
Jogot tanulok,jövőre végzek az egyetemen, páromnak “csak” szakmája van(fűtés,gázszerelő) szereti amit csinàl,jó a kézügyessége mellette más rengetek klassz hobbija van, semmi pénzért nem cserèlném le,valamint annyit keres pàlyakezdőkènt egyedül amiből ketten elélünk vidáman amíg el nem helyezkedem :)
2019. jan. 30. 06:18
 27/36 anonim ***** válasza:
29%
Nem, el lehet élni így is egymás közelében.
2019. jan. 30. 06:53
 28/36 anonim ***** válasza:
63%
nekem van diplomám, és még így is lenéznek, mert csak egy haszontalan bölcsész vagyok :D engem nem érdekel a végzettség, több nagyon intelligens embert ismerek, aki nem járt egyetemre, vagy hamar otthagyta. meg olyat is, aki diploma után műkörmös lett, mert ott tudta kiélni a kreativitását, nem egy laptop mögött ülve, excel fájlokat bámulva egész álló nap. a világ nem fekete-fehér.
2019. jan. 30. 09:24
 29/36 anonim ***** válasza:
82%
Engem nem zavar. Diplomás vagyok, párom meg nem. Kit érdekel? Megismertem, lehetett vele beszélni mindenről, intelligens, nyitott, érdeklődő, ezek a fontosak számomra, nem a papír.
2019. jan. 30. 10:18
 30/36 anonim ***** válasza:
40%
Egyàltalán nem.Azt gondolom,hogy 20-30 èvvel ezelőtt nagyobb jelentőséggel bírt egy diploma.Szerintem règen nem csinâltak ilyen szinten mindenből tudományt,és internet sem volt.Akkoriban valószínűleg nehezebben fért meg egymàs mellett egy egyetemet végzett szakmunkással.Nem szeretnék egyetemeket,főiskolákat sem minősíteni,de bizony olyanok is vannak,hogy az ultragáz.És olyan szakmunkások is vannak,akiket folyamatos kèpzésekben részesülnek,úgyhogy nem nézek le senkit.
2019. jan. 30. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!