Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj az ha randin nem engedem, hogy a férfi helyettem fizessen? Miért sértő ez nekik? Ferfiak miért a pénzben merik a férfiasságukat?
Azért sem szeretem ha egy férfi bármire is meghív legyen az randi ,kapcsolat mert tudom hogy csak azért teszi mert ez a társadalom által elvárt kötelező szokás. Nem is értem miért alakult ez ki. Plusz ha az első randi van amit ő fizet nem akarok az adósa lenni hogy nekem ezert cserébe valamit nyújtani kell
Itt is irta valaki hogy cserébe elvárja a szexet
Nekem ez nem a kedvesség jele hogy fizeti a saját részem hanem egy kötelező szokás
Kínosan és rosszul érzem magam mert nekem is van fizetésem ki tudom fizetni a részem
Kerdezo. Ha az megnyugtat, ilyen hozzaallassal en sose foglak meghivni semmire. Nem, nem azzal van gond, hogy egyenlosegre torekszel, hanem azzal, hogy ilyen agresszivan. Akiket te ideztel, azok luzerek, ne tekintsuk mar ferfiaknak. Koszi.
Egyebkent a kerdesed egyeb kerdest is felvet. Ha valakit meghivok egy kavera, ott nem szokott ebbol problema lenni. Az ominozus kerdes, a megiszunk egy kavet valahol? Ilyenkor szamit az, hogy haverkodni, vagy randit szeretnek? Tehat a szandektol fugg? Vagy csak azutan derul ki, hogy a tettekre sor kerult, hogy hu b+, ez egy randi volt?
42F
Az egyik, amit már írtak, hogyha nagyon te akarod fizetni, akkor levonom a következtetést, hogy neked ez nem randi, hanem baráti találkozó.
A másik, hogy két barátnőm is volt, akik erre nagyon kényesek voltak. Az egyikük olyan volt, hogy simán kifizetett mindent ha nem figyeltem. Hiába mondtam neki, hogy legalább felezzünk mindig. A szakításkor kiderült, hogy neki fájt, hogy én hagytam fizetni. Nekem meg ez fájt, mert nagyon jószívű csaj volt, megérdemelte volna hogy legalább egyenlően osztozzuk. Azóta mindig elkerülöm az ilyen helyzetet.
Annak örülök, ha felajánlod, hogy te fizeted a felét, vagy nem fogadnám el. Az is jó, az azt mondod, hogy legközelebb te fizetsz. Bár elfogadni akkor sem fogom. Vagy mond meg kerek perec, hogy te ilyen vagy, ez neked fontos, és ez nem azt jelenti, hogy átmentünk barátba.
Egyszerűen az a mi kultúránkban elfogadott norma, szokás, hagyomány, hogy a randin a férfi fizet. Baráti találkozón meg aki meghív vagy mindenki a maga részét.
Eltérhetsz a normától, csak akkor meg kell magyaráznod, hogy a másik is értsen, ne pedig félreértsen azáltal, hogy a kulturális norma szerint értelmezné azt hogy nem hagyod fizetni.
De miért kellene követnem egy kötelező társadalom által elvárt normát amit hülyeségnek és feleslegesnek tartok , nem tudok vele azonosulni
Miért erőltessem magamra olyan randizasi szerepet ami nem én vagyok és nemis szeretnék lenni.
Nem muszáj követned a normát, de akkor egyeztetned kell hogy értsen a másik. Szépen elmondod, hogy igen, tudod, hogy randin a férfi szokott fizetni, de neked fontos, hogy te fizesd a felét, akár randi akár más helyzetben találkoztok, ezért ne értsen félre, de így szeretnéd.
Értelmes ember ezután felfogja hogy ez a kívánságod, nem fog veled vitatkozni. Nem is fog félreérteni, mindenki boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!