Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felhozzák itt néhányan azt, hogy akik elutasítják a hobbivadászokat, azoknak nem lenne szabad egyáltalán húst ennie, mert különben képmutatók, de ezzel nem értek egyet.
Javítson ki akármelyik női hozzászóló, ha tévedek, de szerintem akkor is ugyanez lenne a reakciójuk, ha nem Bambi anyukájára kéne vadászni, hanem mondjuk disznókra meg csirkékre.
Már az is egyfajta tiszteletmutatás az állatok felé, ha nem tekintünk a legyilkolásukra szórakozásként, hanem csak az élet szükséges velejárójaként. Nagyszüleim kis faluban éltek, volt csirkéjük is, meg disznójuk is, és igen - megölték őket, hogy legyen mit enniük. De tőlük sosem rázott úgy a hideg, mint egy olyantól, akinek az a kikapcsolódás, hogy öl, mert ők szükségből áldozták fel az állatokat, nem pedig azért, mert kellett nekik egy jó kis program.
Más lenne a helyzet, ha mondjuk a nagymamámnál úgy nézett volna ki a csirkevágás, hogy szabadon eresztette volna a csirkéket a kertben, mindenféle csapdákat állított volna nekik, majd adrenalintól pezsgő vérrel egy rejtekhelyről várta volna, hogy egy gyanútlan csirke elé vergődjön.
Van különbség a kettő között.
“Ez bullshit, a kutyát, macskát miért nem eszed meg?”
- nem tudom, hogy jó ízük van e
- nem kapni konyhakészen egyiket sem a boltban
Amúgy megenném
(Btw, jól csinálod, felmérted, hogy a lányok mind elutasítják itt a vadászt, így megpróbálkozol a ződ oldallal. Hidd el, ebből se lesz több randi, mint Pampalininek)
Aaassaiiit
Ha egy csaj azt mondja, hogy focistával, informatikussal, etc nem járna, akkor általában legyint mindenki.
Érdekes, ha vadásszal nem akar összejönni akkor rögtön égig ér a hiszti.
Btw, minden válaszról kiderül, hogy mekkora állatbarát, a drága terepjárókkal az erdőt piásan szétkúró, újgazdag, 10 lépésről puskabűvész fővadászokról sosem esik szó. Vajon mi lehet az oka, hogy még a vadászok is szégyellik amit a “vadász” társadalom jó része művel? Mert úgy tagadjátok ezek meglétét
Nem.
Állatbarát vagyok, plusz mostanság sok a vadász"baleset"...
Plusz értelmét se látom, mármint a randi lényege a közös szórakozás, a vadászat meg sok minden lehet, de szórakozásként nevetséges.
"Ez bullshit, a kutyát, macskát miért nem eszed meg?"
Egye a ragadozó állat húsát az, akinek hat édesanyja van. Gondolj bele, milyen ocsmány fertőzéseket lehetne elkapni...
Nem lehet egy fertőzésveszélyes, rossz ízű, illegálisan forgalomba hozható húst összehasonlítani a kereskedelmi forgalomba hozható, biztonságos, erre a célra tenyésztett állat húsával.
"Amúgy felvilágosítanám a sok tudatlant, hogy a vadászok ugyanúgy etetik,gondoskodnak az állatokról, mint a nagyszüleitek a tyúkokról vagy a disznókról. Sőt, fizetve van a kilövésért, ami az erdő és állatok további fenttartására megy. Gondolom 90%-ban azt gondolják, h a vadász csak kimegy és lövöldözik össze-vissza."
Én például tudom, hogy vadgazdálkodás, meg minden megy, és szerintem még elég sokan tisztában vannak vele.
És miért is van erre szükség? Ja igen, mert a vadászok szépen kiirtották az összes hazai ragadozót, ami nagyobb a rókánál.
Most hálásnak kéne lenni, meg pozitívan gondolni arra, hogy tönkretették a természetes egyensúlyt, és valamit próbálnak helyette gányolni? :D Ez lenne a minimum. De ha eleve nem kezdik el lövöldözni halomra az állatokat, akkor lehet, hogy nem kellene annyira hősiesen vadgazdálkodni.
Mindenesetre a szememben az abszolút nem normális dolog, ha valaki szórakozásképp tekint állatok elpusztítására.
Az meg, hogy nem lövöldöznek össze-vissza... ahhoz képest gyanúsan sokszor hallani, hogy vadász lelőtt egy kutyát, esetleg egy embert, hasonlók.
A vadászok között vagy az elmebeteg sok, vagy a vak. Egyik se életbiztosítás ebben a szakmában.
Nem szeretek előre ítélkezni, de azért ha arra gondolok, hogy elmennék-e kettesben az Isten háta mögötti erdőbe egy ismeretlen, fegyveres férfival, aki élvezetét leli élőlények lelövésében, és akinek a szakmájában/hobbijában bizony előfordulnak "balesetek", akkor azért megszólal a vészcsengő.
Köszönöm, de szeretnék élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!