Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek van úgy esélyem a nőknél, hogy nem dolgozok, nem is akarok dolgozni, de van pénzem?
“Kérdező, nem válaszoltál a legalapvetőbb kérdésre. Kitart a pénzed az egész életedre, egészen az aggkorodik?”
Persze, hogy kitart neki!
Hiszen olvastad az egyik kommentelőtől is, hogy 60 Milla élete végéig elég egy embernek, hogy csak a kamatokból megéljen (az, hogy 10 éve 60 Milla egy vagyon volt, most meg egy közepes pesti ház ára részletkérdés).
A legtöbb bér vagy csak álmodozik, vagy túl buta, hogy megértse a pénz működését.
Nekem is van rokonom, aki örökölt egy lakást, majd még egyet, eladta őket, és elkezdte felélni az árukat. A minimálbéres fizetésekhez képest persze így tűnik, hogy pár 10 millió majd örökre kitart... nem tartott. Utána jött a mélyszegénység, mert teljesen kiesett a munka világából, ellustult, elszokott mondentől.
Pedig ő is azt gondolta, hogy majd a kamatokból éldegél, annyi pénzt lehetetlen elkölteni
Most nem akarok részletesen belemenni, hogy okos befektetésekkel, és takarékos életmóddal ki tud tartani egy nagyobb összeg. Sokan ott rontják el, hogy pl örökölnek, és rögtön el is kezdik szórni a pénzt hülyeségekre, magyarul nem fialtatják, csak fogyasztják a vagyonukat. Én kevesebbet költök évente, mint amennyit kamatozik a pénz, így lényegében nem is tudom elkölteni. Ha nagyon akarnám, el tudnám, de nem akarom. Tehát a válaszom: igen, kitart öreg koromig.
Valaki kérdezte a külsőt. Nem Brad Pitt vagyok, de nem is egy majom, szóval olyan átlagos.
“Én kevesebbet költök évente, mint amennyit kamatozik a pénz, így lényegében nem is tudom elkölteni. ”
A te figyelmed is csak az infláció nevű szóra tudom felhívni.
Manapság a banki kamatok (államkötvényt is), alacsonyabbak, mint az infláció, legjobb esetben is 0 körüli a reálkamat... tehát ha hozzányúlsz a kamat jövedelemhez, akkor bizony csökken a pénzed értéke attól, hogy nominálisan akár nőhet is...
Amíg ezt nem fogod fel, addig nehéz elhinni, hogy olyan isten befektető vagy 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!