Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nőknek miért nem jó egy átlagos munkás férfi miért csak a diplomás jöhet szóba?
A 9-es mondja jól, nem a diploma számít, hanem a műveltség. Az embernek legyen szókincse, helyesírása, ezt pedig saját maga is fejlesztheti.
A férjem diploma nélkül többet keres, mint sok diplomás, és nagyon jó beszélgetőpartner.
mind a két embernek másféle életstílusa van.
van olyan aki nem tud egy szakmunkás életstílusával mit csinálni, én is inkább a diplomásokkal érzem jól magam.
Nem mondom, hogy nem lehet szerelem, de az életfelfogás már nagyban változhat
Elmondom, milyen különbségek vannak:
A szakmunkás hamarabb kezdi az életét, mert már 18-19 évesen munkába áll, míg egy diplomás kb. 22-23 évesen tart itt. Ha mesterszakot is végez, akkor lehet, hogy még inkább kitolódik. Tehát hiába 20 éves mondjuk a szakmunkás és az egyetemre járó párja is, más-más életszakaszban vannak.
Különbség lehet még a közeg is, nem ugyanott mozog a két ember - ami két introvertáltnál kevésbé baj, de extrovertáltaknál szerintem hosszú távon okozhat gondot, hogy nem összehangolható a két baráti kör.
Arról nem is beszélve, hogy nem némelyik diplomás (nem mind!) nézi le a munkásokat, hanem némely munkás szájából is olyan sértések jönnek ki a diplomásokat illetően, hogy csak fogom a fejem. Például "elkényeztetett, lusta az igazi munkához, csak a hülyék mennek egyetemre..."
Egyébként volt régebben olyan hapsim, akinek volt egy szakmunkása, meg csinált még valamilyen képzést, és mondjuk vele sem a végzettsége miatt mentünk szét, hanem a viselkedése miatt. Akkor is ilyen lett volna a természete, ha egyetemre járt volna, ez biztos. Azonban ha reálisan gondolkozom, a fent említett okokat tudom felhozni.
22/N
Na várj, felhívom a párom, hogy igazából nem kell nekem, úgyhogy dobom. :DDDDDD
Sőt, megmondom, hogy szóljon a munkatársainak is, hogy igazából ők se kellenek a feleségeiknek. :D
Diplomás N / "átlagos munkás" férfi párral
Mi lenne, ha nem csak kiragadnál néhány nőt a sokból? A legtöbb diplomás nő ismerősömnek a párja nem diplomás, szóval "a nőknek" nincs semmi bajuk a "nemdiplomás" pasikkal.
"A nők" egy részének nem felel meg a szakmunkás, hát ne náluk próbálkozz, és kész.
Mindenki olyat választ, amilyet akar.
A környezetemben látom, hogy jellemzően a fizikai munkás háborog a diplomások miatt, mert szerintük a szellemi tevékenység nem munka és abban nem lehet elfáradni. Honnan is tudnák, amikor sokuknak élni is fáj, nemhogy gondolkodni?!
"egy szakmunkás soha nem lesz olyan művelt, mint egy diplomás."
Az én műveltségemet mondjuk a legtöbb diplomás sem szokta megközelíteni, úgyhogy ez inkább emberfüggő.
Szerintem hullamindegy, kinek milyen végzettsége van. Én pedagógus vagyok, a párom autószerelő; az ő munkájához középfokú végzettség kell, az enyémhez meg diploma, ennek ellenére értelmesen el tudunk beszélgetni a viking kultúráról meg az autóbuszok hidraulikus rendszereiről is. Sose értettem, minek kell ezt túlbonyolítani.
"Aki egyetemen tanul, az a legtöbb szakon összefüggő ismereteket kap többféle tudományágból, többnyire olyan emberektől, akik maguk is kutatásokat végeznek/végeztek"
Komolyan érdekel: melyik egyetemre/szakra jársz vagy jártál? Csak mert én pl ELTE-IK, és egy ótvaros pöcegödörnek tartom az egészet, pedig kívülről jó híre van, meg hát mégiscsak ELTE, ami neves, de valójában elavult, haszontalan marhaságok magolásából állt nagyrészt, inkompetens tanárokkal. Magától az egyetemtől 1-2 jó haveron kívül nem sokat kaptam. Utána csináltam még egy szakot BTK-n ott se volt sokkal jobb a helyzet, bár ott legalább a tanáraim jobb fejek voltak.
"azt a mentalitást sajátítja el, hogy nyitottnak kell maradni az új dolgokra, nem szabad túlságosan ragaszkodni egy dologhoz, mert minden változhat, folyamatosan fejlődni, tanulni, a tudásunk és a műveltségünk bővítésén kell dolgozni egy életen át"
Ehhez miért kell egyetem? Párom egyetem közelében se járt, mégis nyitott, minden érdekli, és tanul tovább, mestervizsgát akar csinálni a szakmájából.
A válaszoddal igazából valamilyen szinten egyetértek, csak az nem tiszta, hogy ha te magad is írod, hogy nem minden egyetemistára/diplomásra igaz, akkor tulajdonképpen miről beszélünk? Akkor a végeredmény az, hogy nem nagyon van különbség ez alapján. :D
"A szakmunkás hamarabb kezdi az életét, mert már 18-19 évesen munkába áll"
Nem feltétlenül, van, aki több szakmát csinál meg, mire elkezd velük dolgozni.
"nem ugyanott mozog a két ember" & "nem összehangolható a két baráti kör"
Én pl pont közös baráti körben ismertem meg a páromat. Van egy csomó diplomás+szakmunkás pár a környezetemben, mindnek van közös baráti köre.
.....
Értem én, hogy senki nem akar maga mellé műveletlen proli tuskót, de akkor miért nem lehet az alapján szelektálni, hogy ha megismerek valakit, akkor róla személyszerint eldöntöm, hogy normális, vagy műveletlen proli tuskó?
Annyira fölösleges ilyen elméleteket gyártani, meg megmagyarázni, úgyis annyi kivétel van, hogy semmit nem ér papír alapján válogatni...
Bár lehet, hogy csak én vagyok túl maradi, hogy inkább megismerem az adott egyént, és utána döntöm el, hogy őt magát csípem-e... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!