Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért van az, hogy az intellig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy az intelligens lányok eddig csalódást okoztak nekem és nem jöttem ki velük?

Figyelt kérdés

Sokszor volt velük szellemi vitám, kulturált formában, ami alapjába véve szerintem jó dolog. Mégis elválasztott minket a gondolat- és véleménykülönbség, minthogy összekötött volna a rengeteg hasonlóság. Elég csalódott vagyok emiatt. Engem le tud venni a lábamról, ha egy nő intelligens és művelt és lehet vele beszélgetni és vitázni szellemi témákról.

Ennek ellenére az összes ilyen lánnyal való randim előbb-utóbb csődbe fulladt. 3 párkapcsolatom volt eddig és kettő közülük nem volt valami értelmes.

27/F

2018. jún. 9. 18:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező, erre a jelenségre nincs orvosság. Nincs, nincs, próbáltam, nincs. Egyetlen ember volt, akivel ez sikerült, és ez a párom. Nagyon nagy részben éppen azért, mert már megvolt köztünk a szeretet, idegen embereket soha nem sikerült meggyőznöm. És ez nem csak az én fogyatékosságom, számtalan ilyen vitát láttam és nálam hússzal idősebb tudományos fokozattal rendelkező embereknek sem sikerült áttörni az ideológiai falakat.

Sajnos sok emberben nincsen tapintat és nem tudják a véleményüket veszekedés nélkül elmondani és személyes sértésként veszik az ellenkezést. Ahogy mondod, sok volt az érzelmi töltet. Ha kevesebb szenvedéllyel adod elő az talán segít, de nagy reményeket ne fűzz hozzá, mert ez nem csak rajtad múlik. Érvelhetsz akármekkora tapintattal, időt hagyva a másiknak és csak jövő héten befejezve az érvelést, a legtöbb emberben nincs kíváncsiság.

Nyálas Disney szöveg lesz, de el kell mondanom: ilyen világnézeti különbség esetén csak a szeretet tud hidat képezni. Amikor már tényleg szereted a másikat akkor nagyobb energiát teszel a másik megértésébe, mert már sok érzelmi erőforrást tettél a kapcsolatba és van veszteni valód. Nekem is a párom tudott újat tanítani, amivel korábban ellenkeztem, mert én is elfogult voltam. Egy számodra szokatlan, esetleg fenyegető gondolat átgondolása, nem pedig élből elutasítása csak úgy megy, ha kapsz hozzá érzelmi támogatást. Egy random embertől vagy havertól ezt nem biztos, hogy megkapod. Tudom ez patthelyzet. :/

Talán az segít megérteni a helyzetet, ha az érzelmek felől közelítesz. A tényszerű állításaidat alá kell dúcolnod a másik számára biztonságot adó érzelmi tartalommal is. Előbb a félelemmel kell megküzdened, utána jöhetnek a tények. Hozz az ő világából példákat, kösd össze számára kedves dolgokkal.

Bocsi, sajnos semmi biztatót nem tudok mondani. Amit meséltél a doktorandusz lányokkal azt én is átéltem kb. milliószor. Az ideológiai bástyákat nem lehet néhány beszélgetés alatt lebontani, sok idő kell ehhez. Az a módszer egyszerűen nem működik, hogy leteszel a másik elé egy érvelést és várod, hogy ő azt befogadja. Nem, kézen kell fogni és bevezetni a világodba és folyton biztosítani arról, hogy nem akarod bántani vagy megsérteni. Sok idő alatt sikerülhet, de ugye az időt a legfontosabb embereknek tartogatjuk.

2018. jún. 9. 22:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező amit leírtál ott egy példa arra, hogy diploma és a doktori nem ad plusz észt. Azok a csajok egyszerű kis prolik voltak. Az egyik barátommal az ilyet digitális proliknak hívjuk. Ami azt jelenti, hogy értenek a hivatásukhoz és hiába végezték jól el az egyetemet, míg a világról alkotott képük olyan, mintha egy nyolc általánossal se rendelkezővel vitáznál.

Milyen értelmiség az aki Trumpista és ha nem értesz vele egyet akkor Hillary mellett állsz? Nekem herotom van attól, hogyha valakinek van diplomája az már értelmiség. A lónak f...át. A szakközepet végző emberek között van több olyan ember akivel lehet értelmesen vitázni, nem személyeskedik, nem két bites látásmódú, értelmes világképe van és nem proli. Attól, hogy van valakinek papírja és doktorija még ne süssük rá az értelmiségi jelzőt.

2018. jún. 15. 07:27
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem az van, hogy a kérdező, ugyanúgy ahogy az utolsó hozzászóló, folyton önigazolást keres a gonosz diplomások ellen. Ha egy nem diplomás viselkedik UGYANÚGY (akiről tudja hogy nem diplomás), vele sokkal kedvesebb, megértőbb, kevésbé stresszesebb, kevésbé van befeszülve, támogatóbb és könnyebben vált témát is. Különben mi értelme kiemelni hogy akivel vitázott az diplomás? Semmi. Azért emelik ki, mert jólesik hozni egy érvet ellenük. A saját viselkedésükkel idézik elő ezeket a következtetéseket. Különben csak annyit mondanának hogy a politika miatt sok minden kényes téma az embereknek. De nem kevernék bele a végzettséget.
2019. jún. 21. 13:18
 14/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem érdekel a véleményed, eddig se hiányzott.
2019. jún. 21. 20:26
 15/15 anonim ***** válasza:
Tudom hogy tavalyi kérdés, de ott volt a kapcsolódó kérdésekben. Különben sok ember ezt normálisan fogja fel, nem keni rá az "intelligens" emberekre azt ha nem értenek egyet valamiben.
2019. jún. 21. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!