Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Dilemma: miért van borzasztó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Dilemma: miért van borzasztó kevés nőnek jó humorérzéke?

Figyelt kérdés
Ti mit tapasztalatok férfitársaim?
2018. jan. 27. 00:35
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Humor és humor között nagy eltérések lehetnek. Nem mindenkinek ugyanaz vicces, humoros.

Kezdjük ott, hogy aki tud magán nevetni egy hülye helyzetben, annak már van valamilyen humora. Nem olyan helyzetre gondolok, amikor mások az ő kárára viccelődnek, sértegetik, cukkolják, hanem amikor akaratlanul is hülyén alakul valami és senkinek nem volt semmi rossz szándéka, és senki nem sérül. Például mikor többen együtt vesznek többféle ízesítésű palacsintát egy tálcára, aztán az asztalnál valaki véletlenül a másét kezdi enni, mert annyira egyformák.

A humor stílusa viszont az emberek stílusától és az egyéni személyiségtől függ, sőt, még az aktuális élethelyzet is befolyásolja, hogy kinek mennyi fér bele és hol a határ. Senkinek nem vicces egy olyan poén, ami számára kellemetlen emlékeket idéz. Mondok erre is egy példát. Volt egy papagájom, aki úgy pusztult el, hogy félrenyelt. Nagyon kötődtem hozzá, mert sokáig élt, de sem állatorvos, sem én nem tudtam rajta segíteni. Nem sokkal később az akkori munkahelyemen mesélt egy kollégám egy vidámparki esetről, hogy egy ember úgy halt meg, hogy sok volt már benne az alkohol, felszállt egy játékra, aztán közben elhányta magát, félrenyelt, és megfulladt. Na most a kollégák többsége nevetett az eseten, ne menj részegen vidámparkba... stb. Én nem éreztem viccesnek, mert pont nem sokkal korábban vitte el a kedvencemet egy félrenyelés, és még friss volt a gyász.

Különben meg van olyan humor is, ami adott csoporthoz kötődik, és mások nem értik, mert nincsenek meg az előismereteik a megértéshez. Erre mondta egykor egy tanárom, hogy a vicc, humor megértéséhez is kell tudás, tájékozottság, ismeret. Sőt, olyan is van, amikor azért nem értékel valaki egy adott humort, mert magasabb értelmi szinten áll, többet tud, mint akik azt viccesnek tartják, esetleg velük ellentétben tudja, hogy ostobaságról viccelődnek.

Nem vagyunk egyformák, a humor sem ugyanazt jelenti számunkra. Viszont találhatsz olyat, akivel hasonló humort tudtok értékelni, és akkor meg jól elvagytok. :-)

2018. jan. 27. 10:57
 42/43 anonim ***** válasza:
74%

Azt írtad, olyanoknál figyelted meg, akikkel ismerkedtél. Szerintem bármilyen kapcsolat bármilyen neműek közt nem fog úgy indulni, hogy bepisálunk egymás viccein, hisz nem ismerjük egymást. A közös humor alapja a másik ismerete. Ismerkedésnél nálam nagyon rossz pont a "pajzán" vicc, mert nem tudom, mi a célja vele. A férfibarátom durvábbat is mondhat, tudom, hogy nincs hátsó szándéka.

A tesómmal, barátaimmal meg olyan szinten ismerjük egymást, hogy tudom, hogy amire utalok, azt ismerik, tudom, melyikük mennyire gyors, hogy ott legyen agyilag, ahol én. Lehet, hogy te is ott lennél köztük, ha ismernénk egymást, de ha csak ismeretlenül ott állsz és hallgatsz, arcizmod sem rándul.

Én például rengeteg pop culture reference-t használok, amit szinte csak a húgomnál tudok ellőni, mert ő érti annyira. Másoknál mást használok. Amúgy nem ez a téma, de pont ezért nem szeretek piálni, mert olyankor belassulok, nem tudok viccesen lereagálni dolgokat.

2018. jan. 27. 11:49
 43/43 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a férfiak alpári vacak vicceit nem tudjuk mindig értékelni, ahogy az elcsépelt, húsz éves dolgokat se nagyon... Nehogy már mi legyünk ezért a hibásak :D
2018. jan. 28. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!